Reklama

Reklama

Private Practice

(seriál)
  • USA Private Practice (více)
Ukázka z filmu 1
USA, (2007–2013), 83 h 42 min (Minutáž: 42–55 min)

Kamera:

Lex DuPont

Hrají:

Kate Walsh, Audra McDonald, Tim Daly, Taye Diggs, Paul Adelstein, Amy Brenneman, Christopher Lowell, KaDee Strickland, Caterina Scorsone, Benjamin Bratt (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(111)

Obsahy(1)

Hlavní hrdinkou tohoto seriálu je Addison Montgomery, kterou již známe ze seriálu CHIRURGOVÉ. Je výbornou chirurgičkou, která přijíždí do L.A., aby znovu našla smysl svého života. Zde začíná pracovat v soukromé ordinaci, která se specializuje na problémy s otěhotněním, ale i partnerstvím, manželstvím a dětmi... Je zde velmi speciální tým lékařů, z nichž každý má dosti komplikovaný osobní život.

Ačkoliv se jedná o další seriál z lékařského prostředí, je zde kladen velký důraz i na mezilidské vztahy a blízké kontakty mezi pacienty a lékaři. Jedná se o komornější seriál (počet hlavních hrdinů je omezen). (adri_anna)

(více)

Videa (11)

Ukázka z filmu 1

Recenze (37)

rybitvi 

všechny recenze uživatele

Srovnání s Greys Anatomy se přímo nabízí vzhledem k tomu, že za Private Practice stojí téměř identický tvůrčí tým. A musím říct, že za mými oblíbenými Chirurgy zaostává ve všem. Prostředí malé, téměř rodinné kliniky není zdaleka tak vzrušující jako život ve velké nemocnici, řešené lékařské případy nejsou tak originální, postavy a jejich vazby nejsou zdaleka tak zajímavé, chybí mi hlavní motiv každého dílu a vypravěčský průvodce v podobě Meredith, postrádám rovněž precizní výběr hudby. Navíc hlavní postava v podání Dr. Addison Montgomery není pro mě zdaleka nejsympatičtější postavou z týmu Chirurgů. Po několika dílech musím říci, že Private Practice je méně kvalitním vedlejším produktem Greys Anatomy, takže zůstávám věrný i 4. řadě Meredith a spol., jež s přehledem vítězí nad 1.řadou tohoto seriálu. ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Slušný spin-off skvělých Chirurgů, který nás zavede do města andělů:-)). Přesun z velké nemocnice do malé soukromé ordinace již nepřináší tolik zajímavých případů (hlavně chirurgických), ale tahle oddychovka to zachraňuje dobře napsanými mezilidskými vztahy (často i s vtipnými vložkami). Kate Walsh a velmi sympatická pánská část osazenstva vytahuje seriál dost nahoru. 80 %. ()

Reklama

tragicus 

všechny recenze uživatele

Zatímco v GA je humor spíše jako odlehčení jinak dost vypjatých, dramatických situací, zdá se, že zde je drama jen proto, aby diváka chránilo od diabetického záchvatu ze všech těch trochu divných, ale vlastně strašně milých lidí. Do toho léčitel, psychiatr, těhotné maminky, miminka na každém rohu... Není to špatné, u sledování jsem se celkem bavil, ale druhou a další série si pravděpodobně nepustím. Leda že bych se chtěl zase kochat těmi neuvěřitelně neodolatelnými rty Addison, což, spolu s Cooperem a tou šéfkou z nemocnice, je vlastně jediný legitimní důvod ke sledovaní těchto chirurgů na růžovo a pod los angelským hřejícím sluníčkem. ()

santiamén 

všechny recenze uživatele

70% ... Na Grey's Anatomy jsou navzdory televizní dramatičnosti zajímavé právě ty neobvyklé a neuvěřitelné lékařské případy. Tato složka v Private Practice zaostává a vlastní hrdinové působí značně unyle, včetně Kate Walsh. Její Addison v Grey's Anatomy měla větší šťávu. 1. série stačila. ()

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Zkoukl jsem asi první serii a musím říct, že to na mě nepůsobí. Chirurgové byli skvělí, hlavně kvůli tomu, že všechny postavy jsou odlišné. Tady se ovšem autoři striktně drží toho co se v chiruzich líbilo nejvíce a vyvedou to do krajních extrémů čímž se ztratila skvělá rovnováha. Postavy mi příjdou, že jsou všechny stejné a nedokážu si mezi něma vybrat favorita. Shrnul bych to asi tak, že skvělí chirurgové, ale naprosto obyčejné private practise. Po první serii nemám chuť sledovat dál. ()

Galerie (2 155)

Zajímavosti (4)

  • V 6. epizodě 2. řady psychiatrička Violet (Amy Brenneman) zuří, že jim v budově někdo vrtá, a hodlá ho vypátrat. Kolega Cooper (Paul Adelstein) to glosuje slovy: "Šel bych s tebou, Nancy Drew, ale mám pacienty." Nancy Drew je americká kultovní literární postava z roku 1930. Tato šestnáctiletá nebojácná "správná dívka", dcera advokáta, řeší různé záhady, ke kterým se připlete nebo na ně narazí v případech svého otce, a zažívá u toho nesčetná vzrušující dobrodružství. Desítky knih s touto hrdinkou ovlivnily několik generací amerických dětí, hlavně holčiček. Její velkou fanynkou je například bývalá První dáma Laura Bush. (AnaMaruska)
  • Roli Naomi Bennett hrála ve dvou pilotních epizodách seriálu Merrin Dungey, v seriálu samotném ji pak hraje Audra McDonald. (Caszidy)
  • Alexandra Holden hrála v Grey's Anatomy a Private Practice dvě různé postavy (v Grey's Anatomy Jamie a v Private Practice Lauru), přičemž obě byly pacientkami Dr. Addison Montgomery (Kate Walsh). (Caszidy)

Reklama

Reklama