Reklama

Reklama

Griffinovi

(seriál)
Trailer
USA, (1999–2024), 159 h 48 min (Minutáž: 21–54 min)

Předloha:

Richard Matheson (povídka)

Kamera:

Ralph Kaechele

Hrají:

Seth MacFarlane, Alex Borstein, Seth Green, Mila Kunis, Adam West, Patrick Warburton, Phil LaMarr, Gary Cole, Jennifer Tilly, Fred Tatasciore, Ralph Garman (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(22) / Epizody(429)

Animovaný seriál o netypické americké rodince Griffinových. Každý z nich je originál, včetně jejich mluvícího psa Briana, který všechny překvapivé rodinné situace komentuje s moudrostí sobě vlastní. (TV Nova)

Recenze uživatele Godhaj k tomuto seriálu (4)

Griffinovi (1999) 

,, Wait a minute, that's the smartest thing I've ever heard anyone say about anything.“ Po zkouknutí všech patnácti sérií a poloviny té šestnácté jsem se dostal k okomentování tohoto zvláštního seriálu. Od prvních epizod pervní série jsem si oblíbil nekorektní a cynický humor, který sice tu a tam přecházel do naprostých nechutností, ale většinu času byl svou nepředstíranou hloupostí docela inteligentní. Prvních několik sérií, asi pět něbo šest srší nápady, vytváří legrační klišé hlavních postav a příběhy jsou originální. Jenže pak přišla zřejmě tvůrčí krize, příběhy se utápí doslova v ničem, postavy se začínají chovat jen a jen agresivně a nechutně vůči ostatním, přibývá krve, zvratků a odříznutých končetin, a to mě vůbec nebavilo. Tato tvůrčí krize nebyla jen problémem několika dílů ale asi třech nebo čtyř sérií (bohužel si nepamatuju přesně které to byly, píšu to zpětně). Z této krize se nakonec tvůrci nějakým způsobem dokázali dostat, i když kvalita posledních třech sérií už se nikdy nedostala na tu laťku, kterou seriál nastavil, když začínal. Nicméně Family Guy je seriál, se kterým jsem strávil spousty času, a i když neměl jen světlé momenty, tak mě nikdy tak moc nezklamal, abych se nepodíval na další díl. Rozhodně je to seriál, který se bude líbit všem cynikům a milovníkům nejen pokleslého humoru. ()

Griffinovi ve Star Wars (2007) (S06E01) 

,,Intergalaktic proton powered electrical tentacled advertising droids!" Humor Griffinových je jako stvořený k různým parodiím. Tato parodie na čtrtvou epizodu série Star Wars je velmi povedená, možná i z důvodu, že přesně kopíruje tento díl. Díky tomu se v Blue harvest nachází spousta fórů založených na naprosto identickém ztvárnění scén, ať už jde o kameru, hudbu, střih či dialogy. Perfektně se to strefuje do slepých a hluchých míst Nové Naděje. Trochu slabší jsou však nastavované vtípky, které mě nudí i v originálních Griffinových. ()

Griffinovi vrací úder (2010) (S08E20) 

,,The Empire! Our ships are big triangles." Druhý díl parodií na Star Wars od Griffinových se mi zdá poněkud slabší, než Nová naděje. Zřejmě je to tím, že nepřináší nic nového a obsahuje stejný druh vtipů, kterých je možná trochu méně. Ale pořád je to velmi zdařilé a hlavně vtipné. Obzvlášt náborové video k Impériu mě dostalo do kolen. ()

Je to past! (2011) (S09E18) 

,,Can we have tacos?" ,,No, friday is taco night." Třetí díl mi připadá skoupější na vtipy než předchozí dva díly. Přesto je ale tento díl také zajímavý, a to hlavně kvůli závěrečné vesmírné bitvě u Hvězdy smrti. Ta je totiž velmi dobře vizuálně propracovaná, takže jsem z ní měl podobný požitek jako z originálního Návratu Jediho. ()

Související novinky

Ženatý se závazky se vrací... jako animák

Ženatý se závazky se vrací... jako animák

15.05.2022

Málokterá osmdesátková znělka se člověku zažrala do paměti tolik, jako ta ze seriálu Ženatý se závazky. Komedie o dysfunkční rodině Bundyových běžela v televizi od roku 1987 do roku 1997, v roce 2012… (více)

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

30.06.2020

V požehnaném věku osmadevadesáti let opustil filmový svět americký herec, režisér a scénárista Carl Reiner. Zemřel z přirozených příčin v noci z pondělí na úterý ve svém domě v Beverly Hills, jak… (více)

Zemřel představitel Batmana Adam West

Zemřel představitel Batmana Adam West

11.06.2017

Pro většinu Čechů je prvním Batmanem Michael Keaton, v Americe ale všichni vyrůstali na seriálu z 60. let, v němž si Bruce Waynea zahrál Adam West. Washingtonský rodák se díky napůl parodické show,… (více)

Zemřeli Robin Williams a Lauren Bacall

Zemřeli Robin Williams a Lauren Bacall

13.08.2014

Dvě hollywoodské legendy během dvou dnů? Smutnější týden letos filmový svět ještě nezažil a snad už ani nezažije. Nejdříve jsme přišli o třiašedesátiletého komediálního génia Robina Williamse, který… (více)

Reklama

Reklama