Reklama

Reklama

Griffinovi

(seriál)
Trailer
USA, (1999–2024), 159 h 48 min (Minutáž: 21–54 min)

Předloha:

Richard Matheson (povídka)

Kamera:

Ralph Kaechele

Hrají:

Seth MacFarlane, Alex Borstein, Seth Green, Mila Kunis, Adam West, Patrick Warburton, Phil LaMarr, Gary Cole, Jennifer Tilly, Fred Tatasciore, Ralph Garman (více)
(další profese)

Série(22) / Epizody(429)

Animovaný seriál o netypické americké rodince Griffinových. Každý z nich je originál, včetně jejich mluvícího psa Briana, který všechny překvapivé rodinné situace komentuje s moudrostí sobě vlastní. (TV Nova)

Recenze uživatele Pajky3 k tomuto seriálu (4)

Griffinovi (1999) 

Animované seriály se v USA dožívají vysokého věku. Máme tady Simpsonovi (27), South Park (19) a třetím do party je Family Guy, který letos načnul již 14. sérii. To už je pěkná řada dílů a během nich se mi Family Guy dostal vcelku solidně pod kůži. Ano, není to tak vtipné jako Simpsonovi, ale rozhodně se na to dá dívat a skvěle se u toho bavit. Často se říká, že na humor tvůrců si musíte zvyknout a u Family Guy to platí dvojnásob, protože servíruje "svůj" humor. Poznávacím znakem je fórek natahovaný až do absurdna, což někdy skvěle funguje a někdy strašně zklame. Přesto většinou vítězí ta první varianta. Peter je prvotřídní idiot, omluvte ten výraz, ale nedá se o něm mluvit jinak. V zájmu vtipu vždy udělá zaručeně to nejblbější rozhodnutí. Každá postava má to svoje, máme tady o něco zodpovědnější Lois, tupého syna Chrise, přehlíženou dceru Meg a taky nemluvně Stewieho. Do toho všeho nechybí i mluvící pes Brian. Ani za těch 14 let pořádně nechápu, jak to funguje se Stewiem. Většinou ho neslyší (s výjimkou Briana), ale přesto na něj občas reagují, což je matoucí. Baví mě navážení do filmů i ostatních seriálů. Ostatně i Star Wars speciály stojí za to. Family Guy má některé opravdu povedené "running jokes". Třeba Road House nebo Surfin' Bird mě vždy zaručeně dostanou. Naopak nejsem velkým fandou bitek s kuřetem, což mi ostatně dost zkazilo i crossover ze 13. série se Simpsonovými, který byl jinak super. Vidět interakci Simpsonových a Griffinových stálo za to. Ještě jedna věc, kterou musím zmínit se váže k smrti Briana. Štve mě, že nikdy nepřišlo pořádné vysvětlení toho, co se stalo a jak se vrátil... Ani já osobně neřadím Family Guy mezi nejlepší seriály ani mezi nejlepší sitcomy. Dokonce ani mezi animovanými se nevejde do Top 3, ale musím jim nechat, že se u nich vcelku dobře pobavím a odreaguji. Pokud tedy potřebuji něco na vypnutí, tak Griffinovi jsou ideální volbou. ()

Griffinovi ve Star Wars (2007) (S06E01) 

Dobrý nápad parodovat Star Wars se vcelku zdařil, budu se ale opakovat. Milovnící Star Wars to možná ocení víc, stejně jako milovnící Family Guy. Pro mě osobně to bylo jako obyčejná epizoda, možná dokonce i míň vtipná. Pár věcí je povedených, ale to nestačí.. ()

Griffinovi vrací úder (2010) (S08E20) 

Family Guy se již podruhé pouští do parodování Star Wars se vším, co k nim neodmyslitelně patří. Takže se najdou nechutné, homosexuální a nekorektní vtípky. Milovnící Star Wars to možná ocení víc, stejně jako milovnící Family Guy. Pro mě osobně to bylo jako obyčejná epizoda, možná dokonce i míň vtipná. Pár věcí je povedených, ale to nestačí... ()

Je to past! (2011) (S09E18) 

Nejslabší ze tří Star Wars příběhů, který nám Family Guy zatím prezentoval, i když to pořád není úplně špatná parodie. U předchozích dílů jsem se ale přeci jen bavil o něco lépe. ()

Související novinky

Ženatý se závazky se vrací... jako animák

Ženatý se závazky se vrací... jako animák

15.05.2022

Málokterá osmdesátková znělka se člověku zažrala do paměti tolik, jako ta ze seriálu Ženatý se závazky. Komedie o dysfunkční rodině Bundyových běžela v televizi od roku 1987 do roku 1997, v roce 2012… (více)

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

30.06.2020

V požehnaném věku osmadevadesáti let opustil filmový svět americký herec, režisér a scénárista Carl Reiner. Zemřel z přirozených příčin v noci z pondělí na úterý ve svém domě v Beverly Hills, jak… (více)

Zemřel představitel Batmana Adam West

Zemřel představitel Batmana Adam West

11.06.2017

Pro většinu Čechů je prvním Batmanem Michael Keaton, v Americe ale všichni vyrůstali na seriálu z 60. let, v němž si Bruce Waynea zahrál Adam West. Washingtonský rodák se díky napůl parodické show,… (více)

Zemřeli Robin Williams a Lauren Bacall

Zemřeli Robin Williams a Lauren Bacall

13.08.2014

Dvě hollywoodské legendy během dvou dnů? Smutnější týden letos filmový svět ještě nezažil a snad už ani nezažije. Nejdříve jsme přišli o třiašedesátiletého komediálního génia Robina Williamse, který… (více)

Reklama

Reklama