Reklama

Reklama

Magnum

(seriál)
Akční / Dobrodružný / Krimi / Drama / Mysteriózní
USA, (1980–1988), 129 h 3 min (Minutáž: 43–90 min)

Hrají:

Tom Selleck, John Hillerman, Roger E. Mosley, Larry Manetti, Jeff MacKay, Angela Lansbury, David O'Malley, Gwen Verdon, David Hemmings, Brandon Call (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(161)

Bývalý americký námorný dôstojník tajnej služby sa stane súkromným detektívom na voľnej nohe na Havaji a rieši záhadné kriminálne prípady, pričom zažíva rozmanité dobrodružstvá. (SkyShowtime)

Recenze (67)

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Jasně, že to je už dneska vyšeptalý, ale nostalgie je mrcha. Stejně jako u Knight Rider si vzpomínám - 80. léta, rakouskej kanál ORF a tam tohle zjevení. Zatímco u nás dávali ty bezbarvý slátaniny, v tomhle bylo všechno jinak. Krásný lidi, auta, baráky, palmy. Prostě wow efekt jako blázen. No a Magnum s Higginsem, Zeus s Apollem, T.C. s vrtulníkem... "Óóó, jsem zamilovaný! Viděl jsi tý ženský prsa? - Je neděle! - V neděli nesmím říkat prsa?" ()

Rudovous 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za A. srdecni zalezitost. Za B. ano nektere dily jsou velmi prumernou detektivkou, nektere zase v ramci zanru vycnivaji . Ale hlavne za C. Vzdy kdyz se v serialu potkaji postavy Magnuma (Thomas Sullivan Magnum IV - soukromy vysetrovatel v podani Toma Sellecka) a Higginse (major Jonathan Quayle Higgins III - zpravce soukromeho pozemku pana Robina Masterse v podani Johna Hillermana ) zacne byt na obrazovce opravdu HUSTO. Vlastne to me na serialu bavilo nejvic. ()

Reklama

Mouzon 

všechny recenze uživatele

Začíná se na pěti hvězdičkách. Minus jedna za Magnumovy případy. Minus druhá za formát série (takovéto poflakování se na Hawaji a občasné řešení zločinů toleruji pouze Nicku Slaughterovi, všichni ostatní musí makat). Zbývají tři hvězdičky - jedna je za Pavla Soukupa u mikrofonu; druhá patří Robinu Mastersovi za to, že jsem ho v sérii nikdy nezahlédl, ale to mu nezabránilo půjčit jeho kámošům ten fajn barák na pobřeží; a třetí je za Magnumovy nohy. ()

Arccos 

všechny recenze uživatele

Tento serial ma dva typy epizod. Ten prvni typ je prevazne vazne minena detektivka se soukromym ockem. Tento typ je prumerny az podprumerny. Jenomze pak jsou v serialu epizody, ktere si prave z takoveho typu epizod vyslovene delaji srandu. A tyto epizody jsou tak dobre, ze se vyplati divat se na cely serial a cekat prave na ne. Skvely je predevsim vecny souboj Higgins vs. Magnum. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Na tenhle seriál mám tak živé a příjemné vzpomínky, že dávám bez zaváhání plný počet. Sledoval jsem ho kdysi někdy v první půli devadesátých (tuším že na Prima TV) na své první barevné televizi a strašně mě bavil, určitě v tom taky hrálo velkou roli líbivé havajské prostředí a skoro v každém dílu nějaká pěkná baba. Zkrátka takové příjemné a oddychové vytržení z té banální české reality. Magnumovi kamarádi mě příliš nebrali, ten barmanský skrček byl trapný a T.C. byl zase většinou hrozně protivný. Ovšem naprosto geniální postava byl Higgins - už jen kvůli jeho rozhovorům s Magnumem jsem se těšil na každý díl. A Magnum sám byl tak extrémně důvěryhodný sympaťák, že byste s ním klidně pustili na dovolenou svou manželku nebo dceru, nechali ho s ní spát v jedné posteli a věřili byste bez pochybností jeho slibu, že se jí ani nedotkne. Hodně mě mrzí, že Tom Selleck nevzal roli Indiany Jonese a místo toho ji dostal nesympatický Harrison Ford. A taky mě hodně mrzí, že k tomuhle seriálu nemůžu sehnat české title, dal bych si ho rád znovu (nebo aspoň pár dílů), ale na dabingy se už spoustu let zásadně odmítám dívat. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (27)

  • Přestože hlavní hrdina (Tom Selleck) zdánlivě jezdí stále ve stejném voze, během času se toto auto měnilo, a tak postupně v různých sériích můžeme vidět Ferrari 308 GTS ročník 1979, Ferrari 308 GTSi ročník 1981 a Ferrari 308 GTS QV z roku 1984. (Stejšn)
  • Keď Frank Sinatra súhlasil s tým, že si zahrá v jednej epizóde, producenti mu poslali viacero scenárov k rôznym epizódam, aby si sám mohol vybrať úlohu, ktorá by mu najviac sadla. Sinatra sa objavil v epizóde s názvom “Laura“, ktorá bola v premiére odvysielaná 25. februára 1987. (m.a.t.o.)

Související novinky

Ben Stiller v epické fantasy?

Ben Stiller v epické fantasy?

07.04.2008

The Return of King Doug není oslavný dokument o zdejším uživateli Douglasovi, ale připravovaný komiks nakladatelství Oni Press, na který už promptně koupilo práva studio DreamWorks. A hned oslovilo… (více)

Reklama

Reklama