Reklama

Reklama

Magnum

(seriál)
Akční / Dobrodružný / Krimi / Drama / Mysteriózní
USA, (1980–1988), 129 h 3 min (Minutáž: 43–90 min)

Hrají:

Tom Selleck, John Hillerman, Roger E. Mosley, Larry Manetti, Jeff MacKay, Angela Lansbury, David O'Malley, Gwen Verdon, David Hemmings, Brandon Call (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(161)

Havaj je sice ráj na zemi, ale zločin je tu stejný jako všude jinde... Veterán vietnamské války Thomas Magnum (T. Selleck) je soukromý detektiv na Havaji. Jeho zázemím se nedávno stalo luxusní sídlo pro hosty autora bestsellerů Robina Masterse, který si Magnuma najal jako bezpečnostního poradce. Jeho přítomnost na panství ovšem jen těžce nese britský majordomus Jonathan Higgins (J. Hillerman), který má rezidenci na starost. (Česká televize)

(více)

Zajímavosti (27)

Jake a Tlusťoch (1987) (seriál)

  • Seriál byl po první sérii ukončen, ale CBS nakonec pokračovala v jeho natáčení díky neobvyklým okolnostem. Končilo natáčení seriálu Magnum (1980) a CBS zůstalo velmi drahé zařízení studia, které teď bylo nepoužívané. Producenti Jakea a tlusťocha přišli s nápadem, aby se tlusťoch J.L. McCabe přestěhoval z Los Angeles na Havaj a otevřel si zde praxi v trestním právu i se svým vyšetřovatelem. Později se stal okresním prokurátorem Honolulu. Sledovanost tehdy prudce stoupla. V roce 1990 pravděpodobně vypršela CBS smlouva na pronájem studia na Havaji a seriál se přestěhoval zpět do Los Angeles. (HappySmile)

Narcos: Mexiko - Poslední hranice (2018) (epizoda) (S01E06)

  • Když bankovní úředník ráno odváží dceru do školy, říká, že tentokrát vezmou „Magnum“ a nasedá do Ferrari 308 GTS. Pojem „Magnum“ použil z důvodu, že s Ferrari 308 GTS se proháněl i Tom Selleck v seriálu Magnum (od r. 1980). (Morrello)

Havaj 5-0 - Dvojití agenti (2020) (epizoda) (S10E12)

  • V tomto dílu se objeví soukromý detektiv Thomas Magnum (Jay Hernandez) s kolegyní Juliette Higgins (Perdita Weeks). Thomas Magnum je konzultantem spisovatele Robina Masterse a jezdí jeho Ferrari. Celá řada dialogů pak odkazuje k Robinu Mastersovi a Higginsovi z původního seriálu Magnum z roku 1980, který se také odehrával na Havaji. (Gyl)

Viktor, Viktorie (1982)

  • Okolo postavy Kinga Marchanda kolujú dohady, že ju Edwards ponúkol Tomovi Selleckovi a ten ju odmietol, rovnako ako úlohu Indiana Jonesa kvôli práci na seriáli Magnum. Edwards ale vo svojich pamätiach popiera, že by sa o Selleckovi uvažovalo. (classic)

Nezapomenutelná láska (1957)

  • Niektoré scény sa nakrúcali na palube zaoceánskeho parníka SS Constitution, na ktorom sa už predtým nakrúcali niektoré z epizód seriálu I Love Lucy (1951) a neskôr sa objavil aj v jednej epizóde seriálu Magnum (1980). (Michal74)

Související novinky

Ben Stiller v epické fantasy?

Ben Stiller v epické fantasy?

07.04.2008

The Return of King Doug není oslavný dokument o zdejším uživateli Douglasovi, ale připravovaný komiks nakladatelství Oni Press, na který už promptně koupilo práva studio DreamWorks. A hned oslovilo… (více)

Reklama

Reklama