Reklama

Reklama

Jak jsem poznal vaši matku

(seriál)
  • USA How I Met Your Mother (více)
Ukázka z filmu 102
USA, (2005–2014), 76 h 7 min (Minutáž: 20–22 min)

Hudba:

John Swihart

Hrají:

Josh Radnor, Jason Segel, Neil Patrick Harris, Alyson Hannigan, Cobie Smulders, David Henrie, Lyndsy Fonseca, Alexis Denisof, Jayma Mays, Eva Amurri Martino (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(9) / Epizody(208)

Ted a Barney se hádají o sexy kočku. Ted zjišťuje, že je v baru s dívkou, se kterou kdysi chodil. Robin je stále zdrcena z rozchodu a příšerně se zanedbává. A Marshall nedokáže přestat mluvit o založení rodiny...
Píše se rok 2030 a přibližně padesátiletý Ted vypráví dospívajícím dětem, co všechno se stalo, než poznal jejich matku. Děj seriálu se tak odehrává v jeho vzpomínkách, počínaje rokem 2005. Tehdy mu táhlo na třicítku, žil s nejlepším kamarádem z vejšky Marshallem a s další neoficiální spolubydlící, učitelkou z mateřské školky Lily. Ti dva se zrovna zasnoubili, což přivedlo Teda k zamyšlení. Uvědomil si, že je právě ten správný čas najít si také ženu svého srdce. A shodou okolností zrovna stála na protější straně hospody krásná reportérka Robin... Posledním členem party je neuvěřitelný frajer a „balič" Barney. Manželství a monogamii vůbec považuje za jeden z největších hříchů lidstva a užívá si nevázaného života, plného sexu a zábavy. Ostatní si občas nejsou tak úplně jisti, proč se s ním vlastně kamarádí. No, on jim vlastně nedal na vybranou... Děj sitcomu je zasazen do prostředí New Yorku a bývá často popisován jako „Přátelé 21. století". Populární se stal nejen díky vytříbeným hláškám, ale také zásluhou originálního konceptu vyprávění, jenž umožňuje starému Tedovi velice zábavně komentovat děj, který leckdy skočí třeba do dětství nebo naopak pokročilého věku postav. Seriál a jeho protagonisté získali mnoho cen a na spoustu dalších byli nominováni. V letech 2007 a 2008 vyhráli Emmy a Neil Patrick Harris (Barney) byl za rok 2009 nominován na Zlatý Glóbus za nejlepší vedlejší roli v televizním seriálu. V sérii si také zahrála například zpěvačka Britney Spears, Mandy Moore nebo Enrique Iglesias, jejichž písničky pochopitelně některé z dílů provázejí. (TV Prima)

(více)

Diskuze

pajabuska

pajabuska (hodnocení, recenze)

Na 8. jsem se díval 2x. Jednou když to vycházelo a jednou v celku. Ale vždyť i ta 8. bylo nesrovnatelně lepší než to co je teď. :D

Sygi

Sygi (hodnocení, recenze)

Hrabka

Jo vlastně 10, pak byla Limuzína, moje top díly :D Prostě to bejvaly časy, kdy jsem se na to díval dokola a dokola a pořád se smál a smál, ale na díly z 8. série jsem se koukal tak max. 5krát, prostě první řady byly klasika ale s tím nic nenaděláme :)

na příspěvěk reagoval mArtinko5MB, Petaxis, Frkyn, tom.cube

Hrabka

Hrabka (hodnocení, recenze)

Byl to díl 1x10, ale to je jedno. Doporučuju si to pustit a zavzpomínat, jak úžasný byl HIMYM ve svých začátcích. Naprosto nesrovnatelné se současným stavem. Ale tak už to holt často v seriálovém světě bývá...

na příspěvěk reagoval Petaxis, Sygi

Sygi

Sygi (hodnocení, recenze)

Petaxis

Jen jsem doufal, že ten můj popis někdo neoznačí jako spoiler :D :D Ale je to super díl :D

Petaxis

Petaxis (hodnocení, recenze)

Sygi

ty vole, to už si fakt nepamatuju :D:D:D hustý :D asi se na to budu muset podívat teda :D

na příspěvěk reagoval Sygi

Sygi

Sygi (hodnocení, recenze)

Petaxis

Ananasový incident, jak si Ted donesl domů z kalby ananas a nikdo nevěděl odkud, dovedl si domů tu holku Trudy a myslel si že je to Robin, byl to 11. díl 1. série myslím ...

na příspěvěk reagoval Petaxis

Pedro Morales

Pedro Morales (hodnocení, recenze)

Sygi

To máš pravdu, já jsem to srovnání ale spíš než na nějakou konpcepci směřoval na to, jakej bude výsledek. Nechci tomu předem předpovídat žádnej neúspěch a rád tomu dám šanci, ale bojím se že výsledku to dopadne podobně jako Joey. Ze snahy navázat na/vytřískat peníze z jednou úspěšnýho seriálu vznikne jakási ždímačka, původního, kterou možná s radostí vezmou současní fanoušci (mezi než se taky počítám), ale celkově to už prostě taková pecka jako originál zdaleka nebude. Ale jak jsem psal, přeju tomu úspěch a rád se na to v budoucnu podívám;) A kdyby se tam čas od času objevil třeba Ted, to by bylo super :D

Sygi

Sygi (hodnocení, recenze)

Fousliez

Právě, to mě taky napadlo, kdyby se tam třeba občas mihl Barney nebo Ted ;) Třeba holku z té party Barney mohl balit že :D Když to má bejt u McLarena.

Fousliez

Fousliez (hodnocení, recenze)

Ono kdyby to udělali s crtistin milioti a zase její partou a občas tam ukázali Teda tak by to mohlo být koukatelný

na příspěvěk reagoval Sygi, Frkyn

Sygi

Sygi (hodnocení, recenze)

Pedro Morales

Tak oproti Joeymu se tam nebude ždímat z jedné postavy, která měla potenciální budoucnost ... podle mě to bude spíš tak s nádechem HIMYM, podobný příběh, ale parta nová ;)

na příspěvěk reagoval Pedro Morales

Pedro Morales

Pedro Morales (hodnocení, recenze)

Pokud z toho vážně něco bude, tak bych řekl že to dopadne tak nějak podobně jako svýho času Joey. Svoje fanoušky si to samozřejmě najde, ale většina z nich budou spíš ti co sledují teď himym a celkově to žádnou velkou díru do světa neudělá. Ale třeba se pletu;)

na příspěvěk reagoval Sygi

Související novinky

Jak jsem poznala vašeho otce plní obsazení

Jak jsem poznala vašeho otce plní obsazení

07.11.2021

Seriál Jak jsem poznala vašeho otce (How I Met Your Father) se pomalu ale jistě blíží, desetidílný sitcom mimo jiné taky od tvůrců původního HIMYM Cartera Bayse a Craiga Thomase dorazí už příští rok,… (více)

Spin-off HIMYM dostal zelenou

Spin-off HIMYM dostal zelenou

21.04.2021

Seriálový spin-off Jak jsem poznal vaši matku s názvem How I Met Your Father má na stanici Hulu oficiálně zelenou. Tvůrci Isaac Aptaker a Elizabeth Berger projekt obnovili pár let poté, co se původní… (více)

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Meg Ryan pozná Vašeho otce

Meg Ryan pozná Vašeho otce

25.04.2014

Tedy, ne doslova samozřejmě... CBS již vloni oznámilo spinoff k populárnímu seriálu Jak jsem poznal vaši matku, který bude sledovat příběh Sally (Greta Gerwig), která byla divákům představena již v… (více)

Reklama

Reklama