Reklama

Reklama

Walker, Texas Ranger

(seriál)
  • USA Walker, Texas Ranger (více)
USA, (1993–2001), 152 h 15 min (Minutáž: 45–90 min)

Scénář:

Leslie Greif, Albert S. Ruddy, Paul Haggis, Rick Husky (více)

Hrají:

Chuck Norris, Clarence Gilyard Jr., Sheree J. Wilson, Judson Mills, Nia Peeples, Noble Willingham, Roxanne Hart, Gary Graham, Marshall R. Teague (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(196)

Obsahy(1)

Chuck Norris  se svým bojovým uměním ochraňuje zákon v Dallasu a jeho okolí. (TV Nova)

Recenze uživatele Honza__St. k tomuto seriálu (4)

Walker, Texas Ranger (1993) 

Životní role Chucka Norrise, a jeden z nejlepších akčních seriálů, který se dostal na naše obrazovky. Samozřejmě to ale platí o těch prvních sériích, zejména o začátku ještě se strýčkem Rayem, indiánskou mytologií ještě neutrženou ze řetězu (aspoň na hollywoodské poměry), a Norrisem na první pohled v životní formě. Bohužel ale postupně začala kvalita seriálu pomalu ale jistě upadat, začínaly se objevovat díly s víc a víc nadpřirozenými nesmysly (viz. díl s indiánským kouzelníkem), počet superpadouchů už byl trochu moc vysoký, a přicházely i první díly, které vypadají, jako by je točila nějaká neziskovka. Takřka do konce čtvrté (podle některých zdrojů páté) řady, konkrétně po poslední (a nejlepší) díl s LaRuem - definitivně nejlepším padouchem celého seriálu, to ještě relativně šlo. Pak se to ale definitivně utrhlo ze řetězu. Seriál pohltila fanatická křesťanská propaganda (viz. díl s dívkou, kterou vzkřísil Bůh) a promo Norrisovy karate školy, přišli noví parťáci Carlos a Trent, kteří nestáli za nic (a bůhvíproč s nima ještě vznikl několikadílný spin-off "Thunderovi synové"), z důvodu omezení násilí se nejčastějším způsobem vraždy stal kultovní "Neck snap", superpadouchů bylo tolik, že se člověk diví, jaktože ještě planetu Zemi úplně nezničili (samozřejmě díky Walkerovi a spol.), a i na Norrisovi je vidět, že už v té životní formě není (byť i dnes je na tom víc než dobře, a rozhodně bych se s ním nechtěl prát). Poslední dvě série na začátku trochu zvedly úroveň náhradou dvou nových parťáků za jiné a lepší, ale zachránit seriál už nešlo. V úplně poslední sérii navíc seriál opustil i představitel C.D.ho, a jeho postavu nechali rovnou umřít. I přes výjimku v podobě příběhu s "Prezidentem" Ironsidem, (který by bylo lepší natočit jako závěrečný film - místo toho bohužel vznikla o čtyři roky později katastrofa "Falešné obvinění") už nebylo na co koukat, pokud nechceme masochisticky sledovat šílenosti typu brečící sochy. Sečteno podtrženo, seriál během víc než osmi let doputoval od pěti hvězdiček až k odpadu, a nezachránily ho ani nadpozemské schopnosti Chucka Norrise. Celkové hodnocení bych ale viděl buď na tři, nebo čtyři hvězdičky, a protože mám seriál rád, zaokrouhlím výš. ()

Temné zlo (1995) (S04E06) odpad!

U Walkera to dělám nerad, ale ty nadpřirozený díly si skutečně měli odpustit. Někde se ještě dá ledacos prominout, ale porstavit Walkera proti duchovi indiánského kouzelníka nebo nesmrtelnému živému kouzelníkovi či co on vlastně je, který s pomocí duchů vraždí koho se mu zachce, bez ohledu na to jestli si to zaslouží nebo ne, to je imbecilita první třídy. Skoro si říkám, že scénář vznikl původně pro Akta X, ale zamítli ho, a tak po něm bůhvíproč sáhli tvůrci WTR. Je pravda, že později přijdou ještě debilnější nadpřirozené díly kde už není ani strašidelný záporák, ale to tenhle díl nijak neomlouvá. ()

LaRueův návrat (1996) (S04E15) 

Psychopat LaRue se vrací, a ještě šílenější než předtím. Rozhodně jeden z nejlepších dílů. ()

Případ LaRue (1997) (S05E20) 

Asi vrchol celého seriálu. LaRue se opět vrací, a tentokrát rozjíždí koncentrované šílenství. Aby to ještě umocnili, Walkera pošlou honit nějaké grázly na motorkách, a byť to má Victor s největší pravděpodobností spočítaný, snad by se mu nakonec i podařilo dostat se z obklíčené soudní síně ven (když to nedokáže on, tak ani Kajínek by neměl šanci) a nechat za sebou jatka. Jenže on se rozhodl napřed si počkat na Walkera, který předvede nefalšovaný Deus Ex Machina a udělá to, co měl udělat už o dva roky dřív (ale to bychom zas přišli o velkou spoustu zábavy) . ()

Související novinky

Zemřel herec Clarence Gilyard Jr.

Zemřel herec Clarence Gilyard Jr.

29.11.2022

Ve věku šestašedesáti let odešel americký televizní, filmový a divadelní herec Clarence Gilyard Jr., jehož si většina diváků vybaví z televizních obrazovek jako rangera Jamese Trivetta, věrného… (více)

Walker, Texas Ranger se dočká rebootu

Walker, Texas Ranger se dočká rebootu

24.09.2019

Po rebootech Čarodějek, MacGyvera a Magnuma došla konečně řada i na legendárního Walkera, Texas Rangera. Hrdina, jenž pro kop z otočky nikdy nešel příliš daleko a z Chucka Norrise učinil kultovní… (více)

Reklama

Reklama