Reklama

Reklama

Walker, Texas Ranger

(seriál)
  • USA Walker, Texas Ranger (více)
USA, (1993–2001), 152 h 15 min (Minutáž: 45–90 min)

Scénář:

Leslie Greif, Albert S. Ruddy, Paul Haggis, Rick Husky (více)

Hrají:

Chuck Norris, Clarence Gilyard Jr., Sheree J. Wilson, Judson Mills, Nia Peeples, Noble Willingham, Roxanne Hart, Gary Graham, Marshall R. Teague (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(196)

Obsahy(1)

Chuck Norris  se svým bojovým uměním ochraňuje zákon v Dallasu a jeho okolí. (TV Nova)

Zajímavosti (55)

  • V rané fázi vývoje seriálu se hlavní postava měla jmenovat Sam Bolt. (cheyene)
  • Na Comicpalooza Houston 2017 věnoval Chuck Norris (Cordell Walker) zvláštní sekci panelu Walker, Texas Ranger. Prohlásil, že když dostal nabídku v seriálu hrát a přečetl si scénář k pilotní epizodě, zamiloval si jej. Odmítl však vizi CBS, aby jeho vztah s Alex (Sheree J. Wilson) byl líčen jako „risqué“, tj. aby nevhodně a neslušně zobrazoval sexualitu, což by bylo v rozporu s jeho křesťanskou vírou. Chtěl, aby seriál cílil na rodinu a mohly ho sledovat také děti. (cheyene)
  • Za 12. epizodu 8. série s názvem Otázka víry obdržel Chuck Norris v roce 1999 televizní cenu Grace Prize na „Křesťanských Oscarech“ za nejvíce inspirující představení v televizi. (cheyene)
  • Restaurace CD's Bar & Grill je ve skutečnosti stylizována do reálného texaského podniku White Elephant Sallon na adrese 106 E Exchange Ave, Fort Worth. Uvedená restaurace propůjčila své potřeby pro natáčení seriálu v letech 1993–1999. (cheyene)
  • James Trivette (Clarence Gilyard Jr.) jezdí v seriálu několika sportovními vozy. Ve 2. sérii má červený Pontiac Firebird (1993). Od 3. série vlastní stříbrný Dodge Stealth R/T (1994). V pozdějších sériích používá černý Ford Mustang GT (1994). (cheyene)
  • Walker (Chuck Norris) jezdí v 1. sérii autem GMC Sierra 1500 Club Coupe (rok 1992) modré barvy. Ve 2. sérii je jeho auto šedé barvy. Od 3. série používá Dodge Ram 1500 4x4 (rok 1995). Ve filmu Walker, Texas Ranger: Falešné obvinění (2005) má Walker nové auto – Dodge Ram SRT-10. (cheyene)
  • Ve 20. epizodě 4. série s názvem Odznak řekne starostův synovec Walkerovi (Chuck Norris), že jeho práce je legendární, což Cordell pokorně odmítne zmínkou o skutečných věhlasných Texas Rangerech: Franku Hamerovi (1884–1955) a Osamělém vlku Manuelu T. Gonzaullasovi (1891–1977). (cheyene)
  • Walker (Chuck Norris) někdy zmiňuje to, že jeho rodiče byli zavražděni. V 7. epizodě 4. série s názvem Final Justice pátrá po jejich vrahovi, když se dozví, že stále žije. Navštíví také hroby rodičů, kde můžeme vidět, že datum smrti rodičů je 18. 7. 1965. Walker také zmiňuje, že mu „bylo asi deset“. Chuck Norris tedy hraje postavu, která je o 15 let mladší. (Vrbson)
  • Nejčastější zbraně, které Walker (Chuck Norris) nosí u sebe, jsou pistole Taurus PT92 a revolver Smith & Wesson Model 29. (Vrbson)
  • Chuck Norris zakoupil práva na píseň "The Eyes of a Ranger" od jejího autora, Tirka Wildera, jenž mu ji věnoval, protože její text vystihuje podstatu seriálu. (cheyene)
  • Chuck Norris (Cordell Walker) chtěl, aby úvodní píseň "The Eyes of a Ranger" nazpíval Randy Travis, ovšem v CBS mu řekli, že buď ji nazpívá on sám, nebo ji do seriálu nedají. Nahrávání úvodní písně (resp. Norrisova vokálu) trvalo skoro dvanáct hodin. V některých částech Chuck Norris text písně recituje, neboť nebyl schopen dané pasáže vyzpívat. (cheyene)
  • Walker (Chuck Norris) v jednom díle odkazuje na postavy Bobbyho (Patrick Duffy) a J. R. (Larry Hagman) Ewingových ze seriálu Dallas (od r. 1978). Sheree J. Wilson, která hraje státní zástupkyni Cahillovou, byla jednou z hlavních protagonistek tohoto seriálu. (JP84)
  • Chuckova nejoblíbenější epizoda je "Čtvrť". (vojtaruzek)
  • Při natáčení scény, kde Walker (Chuck Norris) soutěžil s Indiánem, kdo chytí většího chřestýše, byl Chuck ušknut. Když to viděl režisér, zpanikařil a utekl. (vojtaruzek)
  • Nabídku k natočení seriálu dostal Chuck roku 1992, právě když v Izraeli natáčel film Zásah z Pekla (1993). (vojtaruzek)
  • Chuck Norris je stejně jako jeho postava Cordell Walker z části indián. Ze strany matky v něm koluje irská krev, ze strany otce pak čerokijská. (cheyene)
  • V jedné z epizodě řekne Walker (Chuck Norris) Trivettovi (Clarence Gilyard Jr.), že bojuje stylem Chun Kuk Do. Jedná se o bojový styl, který vymyslel právě Chuck Norris. (cheyene)
  • Cordell Walker (Chuck Norris) v seriálu pracuje na programu „Kick Drugs Out of America“, což je i skutečný projekt Chucka Norrise. Později se však dočkal pojmenování „KickStart“. (cheyene)

Související novinky

Zemřel herec Clarence Gilyard Jr.

Zemřel herec Clarence Gilyard Jr.

29.11.2022

Ve věku šestašedesáti let odešel americký televizní, filmový a divadelní herec Clarence Gilyard Jr., jehož si většina diváků vybaví z televizních obrazovek jako rangera Jamese Trivetta, věrného… (více)

Walker, Texas Ranger se dočká rebootu

Walker, Texas Ranger se dočká rebootu

24.09.2019

Po rebootech Čarodějek, MacGyvera a Magnuma došla konečně řada i na legendárního Walkera, Texas Rangera. Hrdina, jenž pro kop z otočky nikdy nešel příliš daleko a z Chucka Norrise učinil kultovní… (více)

Reklama

Reklama