Reklama

Reklama

Jak jsem poznal vaši matku

(seriál)
  • USA How I Met Your Mother (více)
Ukázka z filmu 80
USA, (2005–2014), 76 h 7 min (Minutáž: 20–22 min)

Hudba:

John Swihart

Hrají:

Josh Radnor, Jason Segel, Neil Patrick Harris, Alyson Hannigan, Cobie Smulders, David Henrie, Lyndsy Fonseca, Alexis Denisof, Jayma Mays, Eva Amurri Martino (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(9) / Epizody(208)

Ted a Barney se hádají o sexy kočku. Ted zjišťuje, že je v baru s dívkou, se kterou kdysi chodil. Robin je stále zdrcena z rozchodu a příšerně se zanedbává. A Marshall nedokáže přestat mluvit o založení rodiny...
Píše se rok 2030 a přibližně padesátiletý Ted vypráví dospívajícím dětem, co všechno se stalo, než poznal jejich matku. Děj seriálu se tak odehrává v jeho vzpomínkách, počínaje rokem 2005. Tehdy mu táhlo na třicítku, žil s nejlepším kamarádem z vejšky Marshallem a s další neoficiální spolubydlící, učitelkou z mateřské školky Lily. Ti dva se zrovna zasnoubili, což přivedlo Teda k zamyšlení. Uvědomil si, že je právě ten správný čas najít si také ženu svého srdce. A shodou okolností zrovna stála na protější straně hospody krásná reportérka Robin... Posledním členem party je neuvěřitelný frajer a „balič" Barney. Manželství a monogamii vůbec považuje za jeden z největších hříchů lidstva a užívá si nevázaného života, plného sexu a zábavy. Ostatní si občas nejsou tak úplně jisti, proč se s ním vlastně kamarádí. No, on jim vlastně nedal na vybranou... Děj sitcomu je zasazen do prostředí New Yorku a bývá často popisován jako „Přátelé 21. století". Populární se stal nejen díky vytříbeným hláškám, ale také zásluhou originálního konceptu vyprávění, jenž umožňuje starému Tedovi velice zábavně komentovat děj, který leckdy skočí třeba do dětství nebo naopak pokročilého věku postav. Seriál a jeho protagonisté získali mnoho cen a na spoustu dalších byli nominováni. V letech 2007 a 2008 vyhráli Emmy a Neil Patrick Harris (Barney) byl za rok 2009 nominován na Zlatý Glóbus za nejlepší vedlejší roli v televizním seriálu. V sérii si také zahrála například zpěvačka Britney Spears, Mandy Moore nebo Enrique Iglesias, jejichž písničky pochopitelně některé z dílů provázejí. (TV Prima)

(více)

Diskuze

Sygi

Sygi (hodnocení, recenze)

Matka mě napadla první, Scooter taky ale nepřišlo mi to pravděpodobný ... ale bylo to po druhé ráno, tak si myslím že z toho vyjde někdo jinej.

na příspěvěk reagoval x_silver

x_silver

x_silver (hodnocení, recenze)

Taky je možný, že se jen nechala odvézt někam Ranjitem, ale to by odjela v limuzíně. Dobře to scénáristi vyhrotili...

majkl44

majkl44 (hodnocení, recenze)

O0okamioo0O

Říkal jsem si, že by to snad scénáristé neudělali, ale když to Ted tak hrotil tím vyprávěním, tak jsem znejistil..

x_silver

x_silver (hodnocení, recenze)

tom.cube

Vyvoláme diskuzi? Kam si myslíte, že Lily odjela? Marshall má pravdu, krásně se to vyvrbylo... Dobrej díl o mnohem lopší než předchozí fackovaná.

na příspěvěk reagoval O0okamioo0O

Sygi

Sygi (hodnocení, recenze)

Tak po hrůze jménem čtrnáctý díl je tu awesome díl patnáctý. :D Barney je tu zase jednou awesome jak má být a to se mi líbí! :D

Frkyn

Frkyn (hodnocení, recenze)

No, jak jsem to čekal hrozný, tak nejhorší to určitě nebylo, co mě nejvíc na různých dílech štve je, že na začátku něco řeší, je to strašnej problém, pak o tom 15 minut tlachají a ve finále se udobří a jak je to vlastně všechno v pohodě...

Sagara

Sagara (hodnocení, recenze)

Zasa som jediny komu prisla epizoda vtipna, napadita a trochu dada? Nevadííí :)

Sygi

Sygi (hodnocení, recenze)

majkl44

Zasmál jsem se akorát Barneyho reakcím v baru když měl dostat facku a You're like 35 ... I'm 34 !!

na příspěvěk reagoval Mire

majkl44

majkl44 (hodnocení, recenze)

Mire

Já se u něho sice taky zasmál, ale v kontextu seriálu mi připadal zbytečný, až trapný.. Co tam měla co dělat parodie o čínském bojovém umění?? A ten závěr se stromem, ženami a tygrem nemluvě o té písničce byl fakt dost ujetý..

na příspěvěk reagoval Sygi

Djoker

Djoker (hodnocení, recenze)

Hunadarik

Nikoho ses nedotknul, jen je potřeba rozlišovat pojmy. Poslední série House měla slabší, dejme tomu, první polovinu, ale pouze v konfrontaci s geniálními pasážemi ze 4. - 7. série a ten finiš byl znovu famózní. HIMYM stojí za hovno už čtyři série a těží jen ze skvělýho kalkulu s matkou. Ano, už nikdo se na to nedívá kvůli tomu, že je to vtipný, v tomto ohledu seriál hapruje už od 4. a 5. série, kde však stále byly neskutečně povedené epizody, které to dokázaly trošku vyrovnant, ale protože se tvůrci pravidelně (1x až 2x za 10 epizod) vytasí s nějakou romantikou, kterou prostě umí a za těch 9. sérií to má samozřejmě o to větší účinek.

Mire

Mire (hodnocení, recenze)

Asi som divný, ale mňa nový diel celkom bavil :D Ale je fakt, že desať či koľko dielov pred koncom si dovolia takúto vtákovinu... čo sa týka kvality, určo tu boli horšie diely

na příspěvěk reagoval majkl44

Hunadarik

Hunadarik (hodnocení, recenze)

Djoker

nechcel som sa nikoho dotknúť .. len môj názor .. amatéra :) ..len si pamätám že som bol naposledy rovnako sklamaný pri ôsmej sérii hausa ako teraz pri himym. Mne sa teda začiatky poslednej série u oboch seriálov nepáčili ale u hausa to dokázali zachrániť posledné 3-4 diely.Tak dúfam že to tu bude rovnaké , že ked je to teraz na prd , tak to už pôjde len a len k skvelému záveru.

na příspěvěk reagoval pajabuska, Djoker

Queb

Queb (hodnocení, recenze)

Hunadarik

no já ten komentář nepochopil celej... prvně napíše, že je to "rovnako zlé ako končil House..." a hned v další větě napíše, že poslední epizody House byly neskutečně dobré.... :-)

Za mě teda bych řekl, že House si držel výbornou úroveň stále, i celou poslední sérii.... ;-)

Hunadarik

Hunadarik (hodnocení, recenze)

je to momentálne rovnako zlé ako končil Dr.House.. posledné časti hausa boli však skutočne dobré a skončilo to rovnako dobre.Tak sa modlime nech to bude platiť aj tu.. sme s kvalitou dole , tak už to pôjde hore :)

na příspěvěk reagoval Djoker, Queb

Související novinky

Jak jsem poznala vašeho otce plní obsazení

Jak jsem poznala vašeho otce plní obsazení

07.11.2021

Seriál Jak jsem poznala vašeho otce (How I Met Your Father) se pomalu ale jistě blíží, desetidílný sitcom mimo jiné taky od tvůrců původního HIMYM Cartera Bayse a Craiga Thomase dorazí už příští rok,… (více)

Spin-off HIMYM dostal zelenou

Spin-off HIMYM dostal zelenou

21.04.2021

Seriálový spin-off Jak jsem poznal vaši matku s názvem How I Met Your Father má na stanici Hulu oficiálně zelenou. Tvůrci Isaac Aptaker a Elizabeth Berger projekt obnovili pár let poté, co se původní… (více)

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Meg Ryan pozná Vašeho otce

Meg Ryan pozná Vašeho otce

25.04.2014

Tedy, ne doslova samozřejmě... CBS již vloni oznámilo spinoff k populárnímu seriálu Jak jsem poznal vaši matku, který bude sledovat příběh Sally (Greta Gerwig), která byla divákům představena již v… (více)

Reklama

Reklama