Reklama

Reklama

Jak jsem poznal vaši matku

(seriál)
  • USA How I Met Your Mother (více)
Ukázka z filmu 19
USA, (2005–2014), 76 h 7 min (Minutáž: 20–22 min)

Hudba:

John Swihart

Hrají:

Josh Radnor, Jason Segel, Neil Patrick Harris, Alyson Hannigan, Cobie Smulders, David Henrie, Lyndsy Fonseca, Alexis Denisof, Jayma Mays, Eva Amurri Martino (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(9) / Epizody(208)

Ted a Barney se hádají o sexy kočku. Ted zjišťuje, že je v baru s dívkou, se kterou kdysi chodil. Robin je stále zdrcena z rozchodu a příšerně se zanedbává. A Marshall nedokáže přestat mluvit o založení rodiny...
Píše se rok 2030 a přibližně padesátiletý Ted vypráví dospívajícím dětem, co všechno se stalo, než poznal jejich matku. Děj seriálu se tak odehrává v jeho vzpomínkách, počínaje rokem 2005. Tehdy mu táhlo na třicítku, žil s nejlepším kamarádem z vejšky Marshallem a s další neoficiální spolubydlící, učitelkou z mateřské školky Lily. Ti dva se zrovna zasnoubili, což přivedlo Teda k zamyšlení. Uvědomil si, že je právě ten správný čas najít si také ženu svého srdce. A shodou okolností zrovna stála na protější straně hospody krásná reportérka Robin... Posledním členem party je neuvěřitelný frajer a „balič" Barney. Manželství a monogamii vůbec považuje za jeden z největších hříchů lidstva a užívá si nevázaného života, plného sexu a zábavy. Ostatní si občas nejsou tak úplně jisti, proč se s ním vlastně kamarádí. No, on jim vlastně nedal na vybranou... Děj sitcomu je zasazen do prostředí New Yorku a bývá často popisován jako „Přátelé 21. století". Populární se stal nejen díky vytříbeným hláškám, ale také zásluhou originálního konceptu vyprávění, jenž umožňuje starému Tedovi velice zábavně komentovat děj, který leckdy skočí třeba do dětství nebo naopak pokročilého věku postav. Seriál a jeho protagonisté získali mnoho cen a na spoustu dalších byli nominováni. V letech 2007 a 2008 vyhráli Emmy a Neil Patrick Harris (Barney) byl za rok 2009 nominován na Zlatý Glóbus za nejlepší vedlejší roli v televizním seriálu. V sérii si také zahrála například zpěvačka Britney Spears, Mandy Moore nebo Enrique Iglesias, jejichž písničky pochopitelně některé z dílů provázejí. (TV Prima)

(více)

Diskuze

AkrObatiX

AkrObatiX (hodnocení, recenze)

xpluhace: njn a tak mohl kecat a celé si to vymyslel i když to je vysoce nepravděpodobné

xpluhace

xpluhace (hodnocení, recenze)

FousliezAkrObatiX: no podle me to teda mozny absolutne neni, vzdyt to mela byt spolubydlici Rachel Bilson  a buh vi co jeste, ja si to uz nepamatuju jaky vsechny indicie nam uz ukazali...

Příspěvek byl smazán administrátorem.

AkrObatiX

AkrObatiX (hodnocení, recenze)

Fousliez: jj jasne a tak určitě je ta šance že by to mohla být ona a tak necháme se překvapit jsou na to ještě 2 série

AkrObatiX

AkrObatiX (hodnocení, recenze)

Fousliez: tak ale hned v prvnim díle to řekl že to není robin ale tak možná to tak bude jak říkáš ale jak říkam jestli jo tak mě to zklame (a to s tou tetou moji rodiče mají známe co se znají od mala a nepatří do rodiny a říkám jim teto a strýci, protože se dá říct že jsou rodina takže to že by musel mít něco s její sestrou podle mě nemusí být podmínka)

AkrObatiX

AkrObatiX (hodnocení, recenze)

tak to by bylo trochu divné když tam těm svým dětem říká že Robin je jejich teta a taky by mě to dost zklamalo doufám že to bude někdo jiný

AndreyCSFD

AndreyCSFD (hodnocení, recenze)

kuri-noha: souhlas. Nicméně jsou objednané další dvě série, takže na totožnost Tedovi vyvolené si ještě počkáme. Scénáristi si pěkně naběhli, když hned na začátku stanovili, že Robin je pouze teta. Takhle mohli ze vztahu Ted-Robin vytřískat maximum. (viz. Ross a Rachel).

Chrlič

Chrlič (hodnocení, recenze)

Určitě tomu taky pomáhá to, že né každý chce titulky číst. Pro někoho to může být doslova rušivý element.

Dadel

Dadel (hodnocení, recenze)

Ilhan, Naslund: nějde ani tak o samotný dabing jako o to, že se díky němu začnou na seriál dívat hromady lidí, kteří prostě nejsou cílovka, a to se v hodnocení projeví

Larushka

Larushka (hodnocení, recenze)

Naslund: Ta teorie se spermabankou mě velmi pobavila. :))
Jinak já neříkám, že ta možnost s Norou je dobrá, ale je to taky možnost. Navíc Nora je velmi sympatická a v Barneym probouzí jeho světlý stránky. Mohlo by to dopadnout tak, že na svatbě Barneyho s Norou, mezi Tedem a Norou přeskočí jiskra. Nora třeba uteče od oltáře... No je to divný, já vím. Jen mě to tak včera napadlo.

Naslund

Naslund (hodnocení, recenze)

Hmm, a kde berete jistotu, že jev manželství s jejich matkou? :-) Možností je fakt hromada... od adopce až po levobočky. Případně mohly být děti počaty pouze matkou s drobnou výpomocí spermabanky a Ted se s nimi i s ní setkává až teď, když odrostly. Když vidím, kam se postupně odchýlili od reality, tak o normálním seznámení s matkou začínám čím dál víc pochybovat.

sankacoffee

sankacoffee (hodnocení, recenze)

xpluhace: uff, jak ji má potkat až na svatbě tak je to v klidu, přece nebudou Tedovi dávat použité zboží :-)

xpluhace

xpluhace (hodnocení, recenze)

sankacoffee: :D tak to si nemyslim, vzdyt ona kdyz po barneym jela tak netusila uplne co je zac :)

xpluhace

xpluhace (hodnocení, recenze)

Larushka: ja myslim, ze to byt nemuze ne? vzdyt ji ma potkat az na te svatbe :)

sankacoffee

sankacoffee (hodnocení, recenze)

Larushka: jen proto, že by to bylo překvapující neznamená, že by to taky bylo dobré...podle mě by Matka neměla být typ ženy, která jede po Barneym

Larushka

Larushka (hodnocení, recenze)

Teď mě tak napadlo, nemohla by být matka Nora? Rozhodně by to bylo překvapující, ne? :) Nebo podle těch indicií to ona už být nemůže?

kuri-noha

kuri-noha (hodnocení, recenze)

To je pravda. Je na čase, aby tu matku potkal. Takhle je to zbytečné oddalování, mrhání epizod (vzhledem k jejich (ne)kvalitě). Tvůrci asi chtějí vyždímat co nejvíc peněz a udržet se na výslunní co možná nejdéle. Ono v podstatě o nic nejde, jediné, o co můžou přijít, je reputace. Protože ti, kteří HIMYM nejvíc kritizují (já se mezi ně počítám), seriál stejně budou dál sledovat, protože si ho oblíbili díky prvním sériím... No, koneckonců, takhle jde do pr*ele víc seriálů (House MD, nebo mí drazí Simpsonovi...!). Jde o to, že se natočí první série, ta má třeba nečekaný úspěch, tak se udělá další. Pak ještě další, aniž by to mělo nějaký počáteční koncept. Vůbec bych se dobrý seriál nebál ukončit po nějakých 3 nebo 4 sériích. To by ostatně slušelo i famóznímu Californication, který - kdyby skončil 3. řadou - mohl mít naprosto dokonalý začátek i závěr.... Tak to jsou moje názory, jen mě za ně linčujte. :-)

xpluhace

xpluhace (hodnocení, recenze)

Nicméně pokud hledáte nějakou seriálovou výplň na prázdniny mrkněte na seriál Community. Já z něj absolutně nemůžu :P

xpluhace

xpluhace (hodnocení, recenze)

Kvalita šla opravdu dost dolů, taky jsem měl problémy s tím se na některé díly dodívat. Nezbývá než doufat, že s mimčem a Barneym a Norou přivane i nový vítr do plachet :) A myslím, že by se už i dost hodilo, ale konečně potkal tu mother :D

Kopik

Kopik (hodnocení, recenze)

Já sám za sebe musím říct, že snížení počtu hvězdiček u mě dabingem není. Prostě u Himym jde kvalita v posledních dvou řadách dost dolu, toť fakt.

korbitch22

korbitch22 (hodnocení, recenze)

dabing nemá s hodnocením co dělat,kdo to chce vidět nadabovaný čumí na to nadabovaný a naopak.já sem měl seriál k ruce hned v pěti sériích s dabingem,a jelikož sem to celý dal asi za tři dny....nedal jsem 5* i když jsem je měl po 2 sériích téměř jisté,bohužel 4tá  a 5tá byla tak neskutečně slabá...že jsem opravdu měl co dělat abych se vůbec udržel na 4*

Naslund

Naslund (hodnocení, recenze)

Dabing podle mě moc hodnocení neshodil. Přecejen, ti kdo mají rádi originály, tak mívají větší nároky, než ostatní. To je vidět i na tom, jak se vyšvihlo nahoru Big Bang Theory, přestože dabing má ještě horší, jak HIMYM. A lidi podle mě klidně snížej hodnocení, jakmile u nich opadne euforie z prvního setkání s HIMYM. Za mě z 5* jsem šel ve třetí sérii na 4* a po čtvrté sérii na 3*.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Ilhan

Ilhan (hodnocení, recenze)

Dadel: Tohle ale není jen dabingem, to je ten problém a ten dabing není zas tak špatný, originálu se rovnat nemůže, ale špatný není. Hodně lidí snižuje původní hodnocení kvůli novým sériím. První dvě série jsou špičkové a Přátelé asi i překonávající, série další už to táhnou dolů.

Dadel

Dadel (hodnocení, recenze)

každý seriál takhle klesne, jakmile začne běžet dabovaná verze v televizi

Související novinky

Jak jsem poznala vašeho otce plní obsazení

Jak jsem poznala vašeho otce plní obsazení

07.11.2021

Seriál Jak jsem poznala vašeho otce (How I Met Your Father) se pomalu ale jistě blíží, desetidílný sitcom mimo jiné taky od tvůrců původního HIMYM Cartera Bayse a Craiga Thomase dorazí už příští rok,… (více)

Spin-off HIMYM dostal zelenou

Spin-off HIMYM dostal zelenou

21.04.2021

Seriálový spin-off Jak jsem poznal vaši matku s názvem How I Met Your Father má na stanici Hulu oficiálně zelenou. Tvůrci Isaac Aptaker a Elizabeth Berger projekt obnovili pár let poté, co se původní… (více)

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Meg Ryan pozná Vašeho otce

Meg Ryan pozná Vašeho otce

25.04.2014

Tedy, ne doslova samozřejmě... CBS již vloni oznámilo spinoff k populárnímu seriálu Jak jsem poznal vaši matku, který bude sledovat příběh Sally (Greta Gerwig), která byla divákům představena již v… (více)

Reklama

Reklama