Reklama

Reklama

Walker, Texas Ranger

(seriál)
  • USA Walker, Texas Ranger (více)
USA, (1993–2001), 152 h 15 min (Minutáž: 45–90 min)

Scénář:

Leslie Greif, Albert S. Ruddy, Paul Haggis, Rick Husky (více)

Hrají:

Chuck Norris, Clarence Gilyard Jr., Sheree J. Wilson, Judson Mills, Nia Peeples, Noble Willingham, Roxanne Hart, Gary Graham, Marshall R. Teague (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(196)

Obsahy(1)

Chuck Norris  se svým bojovým uměním ochraňuje zákon v Dallasu a jeho okolí. (TV Nova)

Recenze (1 001)

mzss1 

všechny recenze uživatele

Rozhodně je tenhle seriál to nejlepší v čem se Chuck Norris objevil. Epizody mají zajímavé případy, spousty bitek, kde se Norris opravdu dost předvádí, skvělou hudbu, dobré herce. Co víc si přát. Jediné co mi trochu vadilo a moc nesedlo je indiánské pojetí v některých epizodách. Ale nevadí, pro mě vynikající seriál. 93% = ***** ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

S nadsázkou by se dalo konstatovat, že Norris (Cordell Walker) vystačil s kopem z otočky a na běhání byl v seriálu Clarence Gilyard Jr. jako James Trivette. Úvodní znělku k seriálu si Chuck Norris nazpíval sám: „In the eyes of ranger. The unsuspecting stranger. Had better know the truth of wrong from right. Cause the eyes of ranger are upon you. Any wrong you do he's gonna see. When you're in Texas look behind you. Cause that's where the ranger's gonna be.“ ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Je zbytečné se zabývat dilematem, jestli byl první Chuck Norris nebo vejce, spíše se soustřeďme na skutečnost, že ty kung-fu a karate kopy už není schopen ten vetchý Ranger provádět sám. Jestli můžu radit Walkere, kup si v lékárně nějaký preparát na klouby a nebo začni na zločince používat elektrický paralyzér, ať ty svoje dubléry neztrháš. Nyní už jen napjatě očekávám díl, kdy Chuck zatkne stát Texas za obnažování se na veřejnosti v době mezi východem a západem slunce.. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Slyšel jsem, že někteří lidé dokáží své jméno vyčůrat do sněhu, Chuck Norris do betonu. Co na to, že tahle chodící reklama na Total Gym neumí ani trochu hrát, dokonce ani střídat vícero odlišných výrazů. Za dávných časů, ještě před Kobrou 11, jsem hltal každou epizodu jeho úžasných dobrodružství a ani mi nevadilo, jak moc jsou si podobná a jak moc jsou blbá. Nedokážu si nijak racionálně odůvodnit, proč s nostalgickou slzou v oku dávám tři hvězdičky, ale prostě to tak cítím. (OK, Chucku, teď už bys mohl dát tu bouchačku pryč od mojí hlavy). Zajímavé komentáře: Pohrobek, Marigold, choze, Old Shatterhand, eye candy, cheyene, Triple H, Othello ()

cheyene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ten, kdo tento seriál kritizuje pro nereálnost jeho dílů, je blázen!!! Vše je točeno s nadsázkou, poukazuje se na současné problémy, které vládnou nejen v USA, ale i všude jinde ve světě (např.: šikana, neonacisté, drogy ve školství, zneužívání dětí, rasismus, lidská chudoba atd.) ... Celý seriál je jakýmsi obrazem skutečného života Chucka Norrise: a) sám Ch. Norris je stejně jako Cordell Walker poloviční indián; b) jeho bratr zahynul ve Vietnamu během války, Cordell Walker se v některých dílech vrací ve vzpomínkách právě do "zeleného pekla"; c) pracuje na projektu KICK DRUGS OUT OF AMERICA; d) osobní názory a postoje Chucka na víru a soudobé problémy; e) v dětsví měl Norris v oblibě weterny, kde zpravidla vítězilo dobro nad zlem, proto je tomu tak i zde a v mnohých epizodách záměrně posazuje děj do prostředí divokého západu .... Seriál má být odlehčením (proto ty nereálné díly o zvláštní DNA nebo rvačky při zatýkání), o čemž svědčí i humor v každém díle (je různorodý x Komisař Rex - jiný humor než houska se salámem není!). Touto jednoduchou formou se pak pokouší ovlivnit mládež, ukázat jim správnou cestu a naučit je rozeznávat dobro od zla, ke kterému je mnohdy velmi snadné sklouznout. Snaží se poukázat na upadající víru a ochotu pomáhat druhým, narůst kriminality mladistvých a nasměrovat děti s nízkou sebedůvěrou ve víru a pevné přesvědčení o sobě samém. Dopis Chucka Norrise fanouškům Walkera. P.S. Porovnejte 1. a poslední řadu seriálu. Jaký je závěr? (pro pochopení není špatné si o jeho životě něco přečíst) ()

Galerie (56)

Zajímavosti (55)

  • Zatímco předešlé epizody této série mají nové intro (Walker v podání Chucka Norrise stojí v dlouhém kabátě v popředí Dallasu na pravé straně), zde je ještě užito starší (Walker stojí před Dallasem, ale uprostřed obrazovky). (cheyene)
  • Bratr Chucka Norrise zahynul ve válce ve Vietnamu. Cordell Walker (Chuck Norris) se právě proto v mnohých epizodách vrací ve vzpomínkách do "zeleného pekla". (cheyene)

Související novinky

Zemřel herec Clarence Gilyard Jr.

Zemřel herec Clarence Gilyard Jr.

29.11.2022

Ve věku šestašedesáti let odešel americký televizní, filmový a divadelní herec Clarence Gilyard Jr., jehož si většina diváků vybaví z televizních obrazovek jako rangera Jamese Trivetta, věrného… (více)

Walker, Texas Ranger se dočká rebootu

Walker, Texas Ranger se dočká rebootu

24.09.2019

Po rebootech Čarodějek, MacGyvera a Magnuma došla konečně řada i na legendárního Walkera, Texas Rangera. Hrdina, jenž pro kop z otočky nikdy nešel příliš daleko a z Chucka Norrise učinil kultovní… (více)

Reklama

Reklama