Reklama

Reklama

Walker, Texas Ranger

(seriál)
  • USA Walker, Texas Ranger (více)
USA, (1993–2001), 152 h 15 min (Minutáž: 45–90 min)

Scénář:

Leslie Greif, Albert S. Ruddy, Paul Haggis, Rick Husky (více)

Hrají:

Chuck Norris, Clarence Gilyard Jr., Sheree J. Wilson, Judson Mills, Nia Peeples, Noble Willingham, Roxanne Hart, Gary Graham, Marshall R. Teague (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(196)

Obsahy(1)

Chuck Norris  se svým bojovým uměním ochraňuje zákon v Dallasu a jeho okolí. (TV Nova)

Recenze (1 002)

HAL 

všechny recenze uživatele

Chuck Norris napočítal do nekonečna. Dvakrát; Chuck Norris zemřel před 10 lety ale Smrtka neměla odvahu mu to říct; Chuck Norris umí dělit nulou; Chuck Norris hrál ruskou ruletu s plně nabitou zbraní a vyhrál; Když Chuck Norris spadne do vody, nebude mokrý, ale voda bude Chuck Norris; Chuck Norris dokáže pálit mravence lupou. V noci; Chuck Norris je první človek, který porazil betonovou zeď v tenise; Nekteří lidé nosí pyžamo se Supermanem. Superman nosí pyžamo s Chuckem Norrisem; Chuck Norris si v KFC objednal BigMac a dostal ho; # Značka "parkování pro handicapované" neznamená, že zde mohou parkovat postižení, znamená to, že tam parkuje Chuck Norris a pokud tam zastavíte udělá z Vás handicapovaného.; Zbraně nezabíjejí, to Chuck Norris; Hlavní příčiny smrti v USA jsou: 1.Onemocnění srdce, 2.Chuck Norris, 3.Rakovina; Okolní vesmír existuje, protože se bojí být na stejné planetě jako Chuck Norris; Chuck Norris nečte knihy, jen je pořádně zmáčkne a dostane informace, co potřebuje; Chuck Norris je tak rychlý, že může oběhnout Zemi a udeřit se do zad; Chuck Norris nenosí hodinky, on prostě určí kolik je hodin; Chuck Norris zná poslední číslo čísla Pí; Někteří lidé mají jednu mozkovou hemisféru větší než druhou? Chuck Norris má větší obě; Chuck Norris vynalezl celé spektrum barev kromě růžové? Tu vynalezl Tom Cruise; Chuck Norris umí roztáhnout diamant a proměnit ho tak v uhlí; ... atd. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Seriál, který je zárukou nekvality. Problém u mě nastal se samozvaným borcem Chuckem Norrisem. Jak mu mám věřit, že skolí každého protivníka, když v každé druhé scéně za něj zaskočí kaskadér s nalepenými vousy?! Kdyby to byly náročné scény, ve kterých jde o zranění, nebo je ohrožen hercův život, ale je to v podstatě plochá akční scéna většinou někde na trávě, kdy pouhá otočka při kopu už znamená asi nenapravitelné prasknutí v zádech seriálové hvězdy, protože jinak si nedovedu vysvětlit tak okaté scény s dublem. Akční scény jsou zfušované, a aby se to zakrylo, hodí režisér zpomalený záběr, který to ještě víc podělá svojí trapností. Nesmí chybět žertovné špičkování mezi spřátelenými partnery, kterým je zakončen téměř každý díl. V pozdějších řadách už se vytvořil kolem Rangera tým, do kterého spadala i pružná Nia Peeples, Clarence Gilyard a Judson Mills a stále více se přidávalo na akčnosti. Překvapivě se i občas řešilo nějaké vážnější téma. Hlavní protagonista to pak završil svatbou se Sheree J.Wilson. Několik dílů bylo koukatelných také z toho důvodu, že se za celý seriál v něm vystřídala celá řada známých záporáků z béčkových filmů, kteří sem docela přesně sedli jako protipol ultrakladného hrdiny v klobouku, který nesnášel bezpráví. Jenže u mě převládá negativní vyznění celého projektu v tom, že režijní stránka byla slabá, choreografie bojových scén otřesná, příběhy hodně stereotypně podané a hlavní hrdina Walker neměl žádné slabiny a každému nevěrohodně nabančil, a navíc byl přechytralý až hrůza.Ta jedna hvězdička je z velké milosti. Mé hodnocení: 20% ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Je zbytečné se zabývat dilematem, jestli byl první Chuck Norris nebo vejce, spíše se soustřeďme na skutečnost, že ty kung-fu a karate kopy už není schopen ten vetchý Ranger provádět sám. Jestli můžu radit Walkere, kup si v lékárně nějaký preparát na klouby a nebo začni na zločince používat elektrický paralyzér, ať ty svoje dubléry neztrháš. Nyní už jen napjatě očekávám díl, kdy Chuck zatkne stát Texas za obnažování se na veřejnosti v době mezi východem a západem slunce.. ()

JohnnyD odpad!

všechny recenze uživatele

Ako decko som sa strašne tešil na uvedenie seriálu v TV a to v neblahom domnení, že sa jedná o spin-off z Power Rangers. Aké bolo potom moje sklamanie, keď sa tam zjavil Chuck Norris v kovbojskom klobúku, ktorý nie a nie nasadiť si plastový kostým a motorkársku prilbu? Túto traumu som doteraz nevstrebal. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Chuck "Mlátička" Norris je prostě věčný. Tenhle seriál je třeba sledovat s vypnutým mozkem (stejně asi tak, jako když tvůrci seriálu psali scénáře), přesto to nebyl zdaleka ten nejhorší seriál, co se kdy objevil na Nově. Ty dvě hvezdičky jsou za občasné pobavení nad Chuckovými skromnými dialogy, za kurzy bojového umění a za Sydney, která se k Rangerům pozdějc přidala spolu s Cagem. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (55)

  • Na Comicpalooza Houston 2017 věnoval Chuck Norris (Cordell Walker) zvláštní sekci panelu Walker, Texas Ranger. Prohlásil, že když dostal nabídku v seriálu hrát a přečetl si scénář k pilotní epizodě, zamiloval si jej. Odmítl však vizi CBS, aby jeho vztah s Alex (Sheree J. Wilson) byl líčen jako „risqué“, tj. aby nevhodně a neslušně zobrazoval sexualitu, což by bylo v rozporu s jeho křesťanskou vírou. Chtěl, aby seriál cílil na rodinu a mohly ho sledovat také děti. (cheyene)
  • Guthrie (Patrick Kilpatrick) má v letadle malý bubínkový revolver, avšak při přestřelce v obchodním středisku střílí ze samonabíjecí pistole. (tzv)
  • 2.12.2010 se Chuck Norris a jeho bratr Aaron, který se na seriálu také podílel, stali skutečnými texaskými rangery. Dekret, jenž jejich členství potvrzuje, dostali během slavnostního ceremoniálu na služebně rangerů od tehdejšího guvernéra Texasu Ricka Perryho. [Zdroj: IDNES.cz] (oje)

Související novinky

Zemřel herec Clarence Gilyard Jr.

Zemřel herec Clarence Gilyard Jr.

29.11.2022

Ve věku šestašedesáti let odešel americký televizní, filmový a divadelní herec Clarence Gilyard Jr., jehož si většina diváků vybaví z televizních obrazovek jako rangera Jamese Trivetta, věrného… (více)

Walker, Texas Ranger se dočká rebootu

Walker, Texas Ranger se dočká rebootu

24.09.2019

Po rebootech Čarodějek, MacGyvera a Magnuma došla konečně řada i na legendárního Walkera, Texas Rangera. Hrdina, jenž pro kop z otočky nikdy nešel příliš daleko a z Chucka Norrise učinil kultovní… (více)

Reklama

Reklama