Reklama

Reklama

Jak jsem poznal vaši matku

(seriál)
  • USA How I Met Your Mother (více)
Ukázka z filmu 93
USA, (2005–2014), 76 h 7 min (Minutáž: 20–22 min)

Hudba:

John Swihart

Hrají:

Josh Radnor, Jason Segel, Neil Patrick Harris, Alyson Hannigan, Cobie Smulders, David Henrie, Lyndsy Fonseca, Alexis Denisof, Jayma Mays, Eva Amurri Martino (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(9) / Epizody(208)

Ted a Barney se hádají o sexy kočku. Ted zjišťuje, že je v baru s dívkou, se kterou kdysi chodil. Robin je stále zdrcena z rozchodu a příšerně se zanedbává. A Marshall nedokáže přestat mluvit o založení rodiny...
Píše se rok 2030 a přibližně padesátiletý Ted vypráví dospívajícím dětem, co všechno se stalo, než poznal jejich matku. Děj seriálu se tak odehrává v jeho vzpomínkách, počínaje rokem 2005. Tehdy mu táhlo na třicítku, žil s nejlepším kamarádem z vejšky Marshallem a s další neoficiální spolubydlící, učitelkou z mateřské školky Lily. Ti dva se zrovna zasnoubili, což přivedlo Teda k zamyšlení. Uvědomil si, že je právě ten správný čas najít si také ženu svého srdce. A shodou okolností zrovna stála na protější straně hospody krásná reportérka Robin... Posledním členem party je neuvěřitelný frajer a „balič" Barney. Manželství a monogamii vůbec považuje za jeden z největších hříchů lidstva a užívá si nevázaného života, plného sexu a zábavy. Ostatní si občas nejsou tak úplně jisti, proč se s ním vlastně kamarádí. No, on jim vlastně nedal na vybranou... Děj sitcomu je zasazen do prostředí New Yorku a bývá často popisován jako „Přátelé 21. století". Populární se stal nejen díky vytříbeným hláškám, ale také zásluhou originálního konceptu vyprávění, jenž umožňuje starému Tedovi velice zábavně komentovat děj, který leckdy skočí třeba do dětství nebo naopak pokročilého věku postav. Seriál a jeho protagonisté získali mnoho cen a na spoustu dalších byli nominováni. V letech 2007 a 2008 vyhráli Emmy a Neil Patrick Harris (Barney) byl za rok 2009 nominován na Zlatý Glóbus za nejlepší vedlejší roli v televizním seriálu. V sérii si také zahrála například zpěvačka Britney Spears, Mandy Moore nebo Enrique Iglesias, jejichž písničky pochopitelně některé z dílů provázejí. (TV Prima)

(více)

Diskuze

P3RS3CUToR

P3RS3CUToR (hodnocení, recenze)

Tak tahle serie je fakt nejhorší z nejhorších. Tragedie. 7 dílů se odevrává v 1 nebo 2 dnech? Co to je ?!  Fakt děs.

na příspěvěk reagoval KateDee, Sygi

x_silver

x_silver (hodnocení, recenze)

Ondis

M a L se podle mě neodstěhují do Itálie. Ale to jen hádám podle toho, co bych si přál. Možná se odstěhují protože končí celý seriál.

Ondis

Ondis (hodnocení, recenze)

Poslední díl za mě asi opravdu nejlepší z 9. série. Jen tak mimochodem, kdo si opravdu myslí, že se Robin a Barney vezmu + Marshall a Lily se odstěhují do Itálie? :) 

na příspěvěk reagoval x_silver, janejo

mattaaa

mattaaa (hodnocení, recenze)

Zezačátku tam byl sem tam dobrý vtip, pozděj už to držel na hranici koukatelnosti jen Barney, a druhou půlku je to fakt už jen sračka.

majkl44

majkl44 (hodnocení, recenze)

chaoss.ca

Je to fakt dobrý nápad.. Já už v těch epizodách vidím budoucí chronologické nesrovnalosti.. Budu rád, když se budu mýlit..
A už bych na svatbě rád viděl Marshalla.. :-(

pajabuska

pajabuska (hodnocení, recenze)

amim

U me je to bohuzel naopak, i s ocekavanim i s tim jak to je :/ ale jo ten posledni dil se dal, ale neco mi tam porad schazi ... u vsech predchozich serii jsem byl jen porad spokojenej a ted je to bohuzel jinak, tak snad se to jeste rozjede..

amim

amim (hodnocení, recenze)

Musím říct, že se mi devátá série dost líbí. Čekal jsem nejhorší, ale zatím jsou to solidní díly, které dokáží jednoduše vykouzlit úsměv na tváři. Keep it up!

na příspěvěk reagoval pajabuska

Dadel

Dadel (hodnocení, recenze)

mám staženo posledních pár dílů, ale nějak se mi nechce na to už dívat. Smutné.

Frkyn

Frkyn (hodnocení, recenze)

Co říkáte na poslední díl? Po dlouhej době jsem se i zasmál a byl to fajn díl, oproti minulému... Už by se ale mohla objevit matka, už tam přeci musí být někde, ne?

Petaxis

Petaxis (hodnocení, recenze)

murthags

hůů, to jsem nevěděla, že je to fakt ona :D

no nevím, jestli přímo strašidelná... ale prostě... no... :D

Sygi

Sygi (hodnocení, recenze)

jj je to Katie holmes, je to prostě odkaz na to, že byla každou noc na tý jejich střeše a dycky se s Tedem vyhnuli :D Prostě taková legrácka.

Petaxis

Petaxis (hodnocení, recenze)

murthags

vypadá tam fakt :D zajímavě no :D ale tak ona hrála ve všech sériích tam :D ale teď vypadá fakt... ani nevím správný slovo pro to :D

na příspěvěk reagoval murthags

murthags

murthags (hodnocení, recenze)

Mám jen tyto dvě připomínky

 

Pamatujete někdo na tuhle kočku v posledním epizodě? Je to Slutty Pumpkin a mě by zajímalo, že to byl vlastně první halloween co Ted neměl tu ceduly, že hledá pumpina :D

http://www.humanart.cz/soubor/3094/wtf.jpg

 

Jinak matka barneyho hraje v American horror story. Nepřijde vám teď nějak strašidelná? :D zvlášť, když teď má ty šilhavé oči a zrzavé vlasy?

na příspěvěk reagoval Petaxis, NightPorter

x_silver

x_silver (hodnocení, recenze)

Epizody seriálu nejsou natáčeny v New Yorku, ale ve studiu Soundstage Studio 22 v Los Angeles. Bar McGee Pub, kterým byl inspirován seriálový McLaren´s pub, se nachází v New Yorků, a to na 240 W St 55 mezi Broadwayí a 8. Ave.

Je to uvedeno přímo v zajímavostech. Jen se nejmenuje McLaren. Mě prostě mrzí, že za chvíli skončí celý seriál a že většina jeho příznivců na všechno (i na ten slavný bar) zapomenou. Já jsem si právě proto do paměti vryl "fakt" že bar McLaren skutečně existuje ;)

na příspěvěk reagoval Petaxis

x_silver

x_silver (hodnocení, recenze)

Petaxis

Mě jen mrzí, že to všechno končí. Na začátku seriálu jsem si vsugeroval do hlavy fakt, že McLaren je skutečný bar :).

na příspěvěk reagoval Petaxis

x_silver

x_silver (hodnocení, recenze)

Dadel

McLaren nebyla kulisa :D To bylo skutečné natáčecí místo. A aspoň je to zase originální, celá serie na jednom místě.

na příspěvěk reagoval Petaxis

Dadel

Dadel (hodnocení, recenze)

To už jako zbourali kulisy MacLaren baru, Tedova bytu, Barneyho bytu...?

To rozhodnutí, že celá sezona bude jen o svatbě, je největší fail..

na příspěvěk reagoval x_silver, Petaxis

DeathTheKid

DeathTheKid (hodnocení, recenze)

x_silver

Tak himym nemá blbé herce ani příběh, ale velmi to ztratilo šťávu a vtipy se už jen přežvýkají, vyplivnou na diváky a tak je to dokola, chybí tomu ten sex-appeal z 1. -3. řady kdy to mělo grády a na bránici byly nezahojitelné jizvy po každém díle. Jenže, jak se se koukám od nějaké 5. a výš, jizvy se hojí...a to je špatně.

x_silver

x_silver (hodnocení, recenze)

NightPorter

Já tady nechci nic spoilerovat a kazit překvapení. Já jen jako fanoušek bráním svůj nejoblíbenější seriál :) před komentáři typu: Jsou tu kreténské postavy a nejhorší příběh. Samozřejmě i to je názor a já to respektuju. Ale právě proto, že tady píšete, že vás to nebaví, že se vám to nelíbí a že to sledujuete už jen z hecu, že chcete vědět, kdo je matka, Tak jsem vám jednoduše nabídl, že až bude na světě poslední epizoda, Klidně vám tady do podrobna popíšu, při jaké příležitosti se viděli poprvé. Vím, jak se vyjadřovat, a tudíž bych nikdy nikoho nenazval parchantem ze to, ze spoileruje. Himym je seriál mého srdce a proto ho i přes jeho (já to vidím tak, že malé) chyby budu vážit mnohem víc, než třeba TBBT nebo trpaslíka. Jediný seriál, který se vyrovná HIMYM jsou přátelé, které miluji stejně tak, jako Himym. Já vás za vaše názory nijak neodsuzuju, tak mi prosím přejte, abych si užil i poslední sérii tak, jako celý seriál :). Děkuji

na příspěvěk reagoval DeathTheKid

Související novinky

Jak jsem poznala vašeho otce plní obsazení

Jak jsem poznala vašeho otce plní obsazení

07.11.2021

Seriál Jak jsem poznala vašeho otce (How I Met Your Father) se pomalu ale jistě blíží, desetidílný sitcom mimo jiné taky od tvůrců původního HIMYM Cartera Bayse a Craiga Thomase dorazí už příští rok,… (více)

Spin-off HIMYM dostal zelenou

Spin-off HIMYM dostal zelenou

21.04.2021

Seriálový spin-off Jak jsem poznal vaši matku s názvem How I Met Your Father má na stanici Hulu oficiálně zelenou. Tvůrci Isaac Aptaker a Elizabeth Berger projekt obnovili pár let poté, co se původní… (více)

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Meg Ryan pozná Vašeho otce

Meg Ryan pozná Vašeho otce

25.04.2014

Tedy, ne doslova samozřejmě... CBS již vloni oznámilo spinoff k populárnímu seriálu Jak jsem poznal vaši matku, který bude sledovat příběh Sally (Greta Gerwig), která byla divákům představena již v… (více)

Reklama

Reklama