Reklama

Reklama

Jak jsem poznal vaši matku

(seriál)
  • USA How I Met Your Mother (více)
Ukázka z filmu 57
USA, (2005–2014), 76 h 7 min (Minutáž: 20–22 min)

Hudba:

John Swihart

Hrají:

Josh Radnor, Jason Segel, Neil Patrick Harris, Alyson Hannigan, Cobie Smulders, David Henrie, Lyndsy Fonseca, Alexis Denisof, Jayma Mays, Eva Amurri Martino (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(9) / Epizody(208)

Ted a Barney se hádají o sexy kočku. Ted zjišťuje, že je v baru s dívkou, se kterou kdysi chodil. Robin je stále zdrcena z rozchodu a příšerně se zanedbává. A Marshall nedokáže přestat mluvit o založení rodiny...
Píše se rok 2030 a přibližně padesátiletý Ted vypráví dospívajícím dětem, co všechno se stalo, než poznal jejich matku. Děj seriálu se tak odehrává v jeho vzpomínkách, počínaje rokem 2005. Tehdy mu táhlo na třicítku, žil s nejlepším kamarádem z vejšky Marshallem a s další neoficiální spolubydlící, učitelkou z mateřské školky Lily. Ti dva se zrovna zasnoubili, což přivedlo Teda k zamyšlení. Uvědomil si, že je právě ten správný čas najít si také ženu svého srdce. A shodou okolností zrovna stála na protější straně hospody krásná reportérka Robin... Posledním členem party je neuvěřitelný frajer a „balič" Barney. Manželství a monogamii vůbec považuje za jeden z největších hříchů lidstva a užívá si nevázaného života, plného sexu a zábavy. Ostatní si občas nejsou tak úplně jisti, proč se s ním vlastně kamarádí. No, on jim vlastně nedal na vybranou... Děj sitcomu je zasazen do prostředí New Yorku a bývá často popisován jako „Přátelé 21. století". Populární se stal nejen díky vytříbeným hláškám, ale také zásluhou originálního konceptu vyprávění, jenž umožňuje starému Tedovi velice zábavně komentovat děj, který leckdy skočí třeba do dětství nebo naopak pokročilého věku postav. Seriál a jeho protagonisté získali mnoho cen a na spoustu dalších byli nominováni. V letech 2007 a 2008 vyhráli Emmy a Neil Patrick Harris (Barney) byl za rok 2009 nominován na Zlatý Glóbus za nejlepší vedlejší roli v televizním seriálu. V sérii si také zahrála například zpěvačka Britney Spears, Mandy Moore nebo Enrique Iglesias, jejichž písničky pochopitelně některé z dílů provázejí. (TV Prima)

(více)

Diskuze

dr.horrible

dr.horrible (hodnocení, recenze)

Majo77: Himym ako sitcom, bol vzdy troch seknuty tou dramou. Neustale rozchody, smrt, sklamania ... stale nieco smutne, stale nieco dojemne a v rovnqkom duchu (aj ked uznavam ze znacne urychlene) sa niesol aj zaver. Ja neviem, pre mna to bol happy end. Stalo sa to, v co som devat rokov dufal

na příspěvěk reagoval Majo77

Sygi

Sygi (hodnocení, recenze)

Tak po dni plném povinností mi vychladla hlava, a nakonec se i zdá, že to všechno dává perfektní smysl ... sice Robin není matka, ale možná mohlo být od začátku jasné, že s ní skončí, protože tam byla od začátku ... kdežto matka až v poslední sérii, a celou dobu Ted k Robin něco cítil, takže je to možná správně takhle.

dr.horrible

dr.horrible (hodnocení, recenze)

Novoten: Ale tedsi nikdy uplne nezvykol na zivot bez nej. Keby nemali skoncit spolu, preco by to donekonecna rozoberali? Cele rozpravanie himym a podsrata serialu (a teda himym), bolo vzdy prisposobene, aby mohol rozpravat zazitky so svojimi kamaratmi. Keby skoncil s tracy, aky zmysel malo rozpravat o vztahu marshalla a lily? Mne to vyjde na rovnako. Robin mi pride ako prva laska. Ted miloval tracy, miloval zooey, miloval tu cukrarku, ale vzdy citovo nakoniec skoncil pri robin. Aj preto chcel ist do chicaga. A aha co? Life happens

na příspěvěk reagoval ScarPoul

adam9

adam9 (hodnocení, recenze)

novoten

Opět a zase. Se vším naprosto souhlasím. Celá hlavní myšlenka seriálu šla vniveč. Nejen ta, ale i plno ostatních věcí...nemám slov. Takhle po*raný konec prostě nikdy nerozchodím. Když si vzpomenu, jak jsem zprvu brblal nad koncem Chucka...zlaté to časy.

Majo77

Majo77 (hodnocení, recenze)

dr.horrible

jasné jasné, viem že boli spolu 150 krát, ale takto si ja celoživotnú lásku nepredstavujem.....proste mám na to iný pohľad, sice je pravda, že to v živote býva ako na húpačke - raz miluje, potom nie, potom zase ano atď....ale toto je fikcia, kde má byť happy-end ak nie tu? :)

Komanch

Komanch (hodnocení, recenze)

novoten

Ono je obecně problematické končit seriál smrtí jedné z hlavních postav (Tracy lze považovat za jednu z hlavních). Takové cliffhangery totiž nemusím najít pochopení u diváků. Ostatně finále HIMYM toho je důkazem. K tomuto řešení se neuchýlil ani House, od kterého bych to čekal spíš. Wilson sice umíral, ale seriál nekončil smrtí ani jedné z postav. Nechali mu volný konec. Stejně měli udělat scenáristi s HIMYM. Jen se to bohužel k seriálu nehodilo. Poslední díl měli napsat tak, aby končil na stanici vlaku. A třeba k tomu napsat kliše typu "A žili spolu šťastně, dokud je smrt nerozdělila." To by podle mě bylo stravitelnější a zároveň by lidé mohli spekulovat nad tím, co tvůrci větou chtěli říct.

Dituška

Dituška (hodnocení, recenze)

jsem ráda že nejsem jediná, kdo to tak těžce nese to celkové finále...a když si uvědomím že je to celkově devět let a už žádný další díl nebude...jo to smutné...doufám že Big Bang mi nikdy nezruší :)

KateDee

KateDee (hodnocení, recenze)

SPOILERY k finále

 

Mně teda vadí i ten rozvod Robin a Barneyho. Jako od čtvrté série je to skoro pořád o tom, jak jsou spolu/nejsou spolu a většina těch nej dílů v 7. a 8. sérii byla právě o nich. Nebo jako proč nás v podstatě pět let utvrzují v tom, že Robin a Barney patří k sobě, celá devítka je hlavně o nich a pak to celý zničí během pár minut - pro tvrdou realitu sleduju jiný seriály. Osobně mě už skoro vytáčel Ted s tím, jak pořád chtěl být s Robin a pak zase ne. U Přátel sice taky byli Ross a Rachel, ale tam to nepůsobilo tak šíleně ohraně a utahaně jako Ted s Robin. A to znehodnocení Barneyho vývoje, to je fakt smutný.

novoten

novoten (hodnocení, recenze)

M.a.t.t.

Nedává to zmysel :) Bohužel fakt ne.. ať už z pohledu deváté série nebo z pohledu vypravěče celých těch devíti sérií. Pokud by jim to vážně vyprávěl jen proto, aby mu dovolili sbalit Robin, proč by jim říkal všechny milenky a omyly? Proč by dopodrobna rozebíral Marshalla a Lily? Každá série, každý klíčový díl byl založený na tom, že veškerá zklamání vedou k jedné šťastné lásce a to k Tracy. To, že ji nakonec nechají zemřít, je proto zrada a návrat k Robin pak už vysloveně.. ne snad úplně výsměch, ale k čemu teda to divadlo x sérií dozadu o zvykání si na myšlenku bez ní? K čemu teatrální letting go pár dílů před koncem?

 

To nejsmutnější, co mě na tom všem tak rozčiluje, je totiž to, že to teď vypadá, jak když celej vztah s matkou Ted pořád poočku pokukoval po Robin, obzvlášť po jejím rozvodu. Když už mrtvou Tracy, tak ne tenhle pseudohappyend (pro diváka, který není nejoddanější fanda Ted + Robin naopak konec naprosto nefunkční, protože posledních cca 30 dílů jsme čekali na svatbu Robin s Barneym, abychom na závěr mohli během pár minut jen pokrčit rameny nad rozvodem. Nevím, jestli tohle dokáže čas nějak rozmělnit.

na příspěvěk reagoval Komanch, adam9, M.a.t.t.

Rrena

Rrena (hodnocení, recenze)

To jsem nečekala... jo nejvíc mě asi štve jak to dopadlo mezi R+B, že Barney měl dítě s neznámou a Ted nakonec letěl za Robin. O čem potom byly poslední 2 série proboha? No budu dělat, že tenhle díl nikdy nebyl a budu se držet, abych nedala za tento konec hodnocení seriálu ODPAD, protože on to odpad je, během nějakým 40 minut zabili celý seriál :) To o čem to celé bylo, mělo být, tak to úplně odstranili a dojebali to... Jsou tu lidi, kterým je to jedno a posledních pár sérií je nebavilo, ale jsou tu i tací, kteří na to čučeli pravidelně a moc se těšili na velkolepé finále.

cjmafia

cjmafia (hodnocení, recenze)

Není náhodou někde přeložen nějaký rozhovor s tvůrci po poslední epizodě ?

dr.horrible

dr.horrible (hodnocení, recenze)

Majo77

súhlasím že tracy bola super, ale SPOILER tých osem sérií kým sa objavila, som veril návratu k robin.

a nepostrehol? šak v každej sérii bolo niečo o tom že k sebe niečo cítia. hlavne teda zo strany teda, ale všetky tie nerozhodné  pohľady, mi dávali nádej dalej.

neberiem nikomu, ak ho záver sklamal, ale ja som stále dúfal, že hlavné postavy skončia spolu

na příspěvěk reagoval Majo77

Majo77

Majo77 (hodnocení, recenze)

dr.horrible

práveže je, tým pádom to nemalo skončiť takto :) ani v jedne jedine časti som nepostrehol že by Robin Teda milovala, vždy ho mala za kamaráta, nič viac....a záhadne sa jej vždy rozsvietilo len vtedy, ak bol s niekým iným.....Tracy bola geniálna postava, malo to skončiť to scénou na nádraží a bolo by to TOP (klišé, ale TOP) ;)

na příspěvěk reagoval dr.horrible

dr.horrible

dr.horrible (hodnocení, recenze)

barrahir , Kolbenova

ja sa pripájam. mám ten seriál úprimne rád, prvých 6 sérií som videl dokonca dvakrát, ale už dlho si prajem aby to skončilo, minimálne od nástupu martina shorta, všetky násilné vedľajšie postavy tomu uberali a stereotyp postáv hlavných, mi už tiež liezol celkom krkom.

od samostatnej časti tracy, som dúfal vo veľký koniec a pre mňa prišiel. bol to síce odrb, zároveň si neviem predstaviť nič, čo by ma potešilo viac.

ked som prvý raz videl záver prvej série, dúfal som že to takto skončí.

barrahir

barrahir (hodnocení, recenze)

NightPorter , jerry12

Chlapi, vám se finále nelíbilo? Já jsem byl po té žumpě v posledních letech příjemně překvapenej, ani jsem nečekal, že se ještě vytáhnou s něčím, co ve mně vzbudí nějaký emoce, neřkuli touhu diskutovat, takže za mně dobrý, sedlo mi to.

na příspěvěk reagoval Kolbenova, dr.horrible

x_silver

x_silver (hodnocení, recenze)

Sem tam spoiler, ale hlavně projevy nasrání!!!
Jsem tady asi největší fanoušek seriálu HIMYM, což jsem si zajistil nekonečným obhajováním všech předchozích epizod, které většina z vás odsuzovaly (například díl The Burning Beekeeper) jsem zase jako jeden z mála bral za povedený včetně všech posledních dílů. A teď na konci naprosto přiznávám, že FINÁLE mě totálně nasralo a mám z něj špatnou náladu. Kdybych měl psát, co všechno se mi na finále nelíbilo, zabralo by to spoustu zbytečnýho času vám při čtení a mě při pasní. Proto to napíšu jen krátce a to v jednom souvětí, kterým ukončím tento příspěvek, protože po finálním díle si toho HIMYM víc asi nezaslouží, protože jestli by po devíti letech měl být někdo spokojen s tím, že se postava matky, o které měl být tento seriál bez nějakého důvodu odebere pryč (prostě zhebne) a Ted to ukončí tím, že se vrátí za Robin po neuvěřitelně trapném rozhovoru s dětmi, které mu to doslova přikázali tak to je opravdu ubohé, zvláště když Matka, o které se celých několik let jednalo se celkem v seriálu objeví jen na pár minut mě totálně dosralo zjistit, že opravdu potvrdila naše předchozí pochybnosti o jejím konci, a to je důvod, proč na HIMYM budu koukat tak, že seriál skončil dílem Gary Blauman S09E21 a zbytek že jsem neviděl s tím, že hodnocení nechám tak, jak jsem jej nastavil, když jsem si HIMYM oblíbil ale na jakýkoliv spin-off naprosto seru a přestávám se zajímat o veškeré budoucí vyjádření tvůrců k finále za předpokladu, že za týden nevyleze ještě jedno, opravené finále s textem, že to dnešní byl jen trapný APRÍL! protože to, co dnes všichni viděli a na co všichni čekali 9 let se spíš noční můrou, a tento fakt je navíc smutnější ještě víc proto, že těch posledních 5 minut měli tvůrci naplánovaných už asi od roku 2006/7 a tím, vážení přátelé, končím s tímto seriálem jako se seriálem, kde jsem měl největší očekávání a který mě nejvíce zklamal. 

Majo77

Majo77 (hodnocení, recenze)

Dituška

absolútne súhlas...s každou jednou vetou...pre mňa skončil seriál scénou na nádraží....a s klišé nech ide niekto do riti, toto si vyslovene pýtalo happy-end....a ešte posledný súhlas :D postava Tracy bola vybraná perfektne, tú herečku som si zamiloval od prvej sekundy, neskutočne sympatická žena

Uživatel barrahir smazal svůj příspěvek.

Komanch

Komanch (hodnocení, recenze)

Co mi vadí je to, že posledním dílem zcela zničili vývoj postav. Kromě Lily a Marshalla. Těch se to nedotklo. Jinak Ted, Robin a Barney v podstatě prožili spoustu zbytečných let. Závěrečná reminiscence první epizody setiálu byla posledním hřebíkem do rakve. Sice se narodilo hlavním postavám pár dětí, ale emocionálně se nikam za 25 let (od pilota až po rok 2030) neposunuly. To by se především dalo vztáhnout na Teda a Robin. U Barneyho po narození dcery zřejmě posun nastal. Nicméně před tím jeho rozvod s Robin a "návrat do hry" zcela zničil podstatu celé deváté série. A smrt matky považuji za plivnutí fanouškům do tváře. Dlouho se o tom spekulovalo, což popřeli. A nakonec se tak stalo.

na příspěvěk reagoval DaUr

Dituška

Dituška (hodnocení, recenze)

Sygi

pokud tu scénu měli doopravdy vymyšlenou už před lety, tak potom nechápu proč 9 let dělali z Robin nesnesitelnou, sobeckou, otravnou postavu...měli to udělat tak aby každý chtěl aby spolu skončili a přitom většina viděla Robin u Barneyho a Já osobně jsem si zamilovala Tracy okamžitě...

na příspěvěk reagoval Majo77

Sygi

Sygi (hodnocení, recenze)

r3musko

Ta scéna s dětmi je z roku 2006, sami scénáristi říkali, že to mají od té doby natočené a rozhodnuté, jak to celé skončí. Nechápu ovšem, proč tenhle konec.

na příspěvěk reagoval Dituška

Související novinky

Jak jsem poznala vašeho otce plní obsazení

Jak jsem poznala vašeho otce plní obsazení

07.11.2021

Seriál Jak jsem poznala vašeho otce (How I Met Your Father) se pomalu ale jistě blíží, desetidílný sitcom mimo jiné taky od tvůrců původního HIMYM Cartera Bayse a Craiga Thomase dorazí už příští rok,… (více)

Spin-off HIMYM dostal zelenou

Spin-off HIMYM dostal zelenou

21.04.2021

Seriálový spin-off Jak jsem poznal vaši matku s názvem How I Met Your Father má na stanici Hulu oficiálně zelenou. Tvůrci Isaac Aptaker a Elizabeth Berger projekt obnovili pár let poté, co se původní… (více)

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Meg Ryan pozná Vašeho otce

Meg Ryan pozná Vašeho otce

25.04.2014

Tedy, ne doslova samozřejmě... CBS již vloni oznámilo spinoff k populárnímu seriálu Jak jsem poznal vaši matku, který bude sledovat příběh Sally (Greta Gerwig), která byla divákům představena již v… (více)

Reklama

Reklama