Reklama

Reklama

Jak jsem poznal vaši matku

(seriál)
  • USA How I Met Your Mother (více)
Ukázka z filmu 28
USA, (2005–2014), 76 h 7 min (Minutáž: 20–22 min)

Hudba:

John Swihart

Hrají:

Josh Radnor, Jason Segel, Neil Patrick Harris, Alyson Hannigan, Cobie Smulders, David Henrie, Lyndsy Fonseca, Alexis Denisof, Jayma Mays, Eva Amurri Martino (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(9) / Epizody(208)

Ted a Barney se hádají o sexy kočku. Ted zjišťuje, že je v baru s dívkou, se kterou kdysi chodil. Robin je stále zdrcena z rozchodu a příšerně se zanedbává. A Marshall nedokáže přestat mluvit o založení rodiny...
Píše se rok 2030 a přibližně padesátiletý Ted vypráví dospívajícím dětem, co všechno se stalo, než poznal jejich matku. Děj seriálu se tak odehrává v jeho vzpomínkách, počínaje rokem 2005. Tehdy mu táhlo na třicítku, žil s nejlepším kamarádem z vejšky Marshallem a s další neoficiální spolubydlící, učitelkou z mateřské školky Lily. Ti dva se zrovna zasnoubili, což přivedlo Teda k zamyšlení. Uvědomil si, že je právě ten správný čas najít si také ženu svého srdce. A shodou okolností zrovna stála na protější straně hospody krásná reportérka Robin... Posledním členem party je neuvěřitelný frajer a „balič" Barney. Manželství a monogamii vůbec považuje za jeden z největších hříchů lidstva a užívá si nevázaného života, plného sexu a zábavy. Ostatní si občas nejsou tak úplně jisti, proč se s ním vlastně kamarádí. No, on jim vlastně nedal na vybranou... Děj sitcomu je zasazen do prostředí New Yorku a bývá často popisován jako „Přátelé 21. století". Populární se stal nejen díky vytříbeným hláškám, ale také zásluhou originálního konceptu vyprávění, jenž umožňuje starému Tedovi velice zábavně komentovat děj, který leckdy skočí třeba do dětství nebo naopak pokročilého věku postav. Seriál a jeho protagonisté získali mnoho cen a na spoustu dalších byli nominováni. V letech 2007 a 2008 vyhráli Emmy a Neil Patrick Harris (Barney) byl za rok 2009 nominován na Zlatý Glóbus za nejlepší vedlejší roli v televizním seriálu. V sérii si také zahrála například zpěvačka Britney Spears, Mandy Moore nebo Enrique Iglesias, jejichž písničky pochopitelně některé z dílů provázejí. (TV Prima)

(více)

Diskuze

Roseinka

Roseinka (hodnocení, recenze)

cjmafia

Já se přes tohle taky nepřenesu. Já jsem tomu konci nemohla uvěřit. A když mi u závěrečných titulků došlo, že si nedělají p*del, doslova jsem potlačovala slzy zklamání.

na příspěvěk reagoval Dituška

M.a.t.t.

M.a.t.t. (hodnocení, recenze)

Majo77

Ber to tak, ze odvtedy uplynulo dost vela rokov. Nehovoriac o tom, ze Ted sa tomu najsmutnejsiemu nijak zvlast nevenoval. Ozaj nevidim dovod, preco by tam mali sediet sklucene a preco by nemohli dopriat ich otcovi po tolkych rokoch dalsiu sancu, ked ju sami zacitili.

na příspěvěk reagoval Majo77

cjmafia

cjmafia (hodnocení, recenze)

Roseinka

Hodnocení jsem změnil bohužel taky. Z pěti na čtyři. Nejhorší je, že přes tenhle konec se prostě nedokážu přenést nikdy, tak jako u ostatních seriálů.

na příspěvěk reagoval Roseinka

Roseinka

Roseinka (hodnocení, recenze)

Dituška

Spoiler...
To víš, Robin byla neplodná, tak si někde udělat děti musel, že. :/ Já to prožívám hodně. Koukám na seriál od počátku, každý týden jsem čekala na nový díl a teď tohle. Je to blbost, že to mělo spět zpátky k Robin. Ona ho nikdy nechtěla.... Navíc Tracy byla úžasná. Měla smutný životní příběh a ona prostě měla být ta životní láska a ne, že jí pak nechají umřít. A jak ještě níže Majo77, tak nedávalo smysl, jak ty děti přesně rovnou strašně happy ať jde za Robin, že jí miluje a maminka nazdar. :/

Roseinka

Roseinka (hodnocení, recenze)

Níže jsem omylem neoznačila jeden spoiler, takže kdo neviděl, moje příspěvky nečíst. Omlouvám se. 

na příspěvěk reagoval cjmafia

Dituška

Dituška (hodnocení, recenze)

Roseinka

:) fakt pěkné...a to jsem myslela že jsem jediná kdo to moc prožívá...naprosto s tebou souhlasim...mě na tom nejvíc vadí že nechali umřít matku desetiletým dětem jenom proto aby mohl Ted skončit s Robin, tak jak si to mnozí přáli, ovšem před těmi 5 lety, ale teď už je spolu chtěl vidět málokdo...

na příspěvěk reagoval Roseinka

Majo77

Majo77 (hodnocení, recenze)

M.a.t.t.

keď spomínaš tie deti....troška ma zabila tá pasáž tesne po tom ako Ted dorozprával príbeh.....tie deti sedeli na pohovke ako najšťastnejší ludia na svete, čakal by som troška depresívnejšiu náladu a chvilkové spomínanie na matku, ale oni hned hupom išli hecovať Teda aby to s Robin skúsil ešte raz....to som stále nejak nepobral :)

na příspěvěk reagoval M.a.t.t.

Roseinka

Roseinka (hodnocení, recenze)

cjmafia

Musela jsem i změnit hodnocení. Sice jen o jednu hvězdu, ale momentálně jsem tak nas....., že bych tomu dala nejradši odpad. A to nejen kvůli poslednímu dílu. Ty poslední dvě série byly utrpení, ale já to nevzdávala, protože ten seriál prostě zbožňuju... nebo spíš zbožňovala. :(

Roseinka

Roseinka (hodnocení, recenze)

Majo77

Přesně tak. A když je teprve opuštěná, tak si uvědomí, že Ted byl ON! No strašný. Vůbec to nedává smysl. Jak si někdo může někoho vzít a přitom milovat někoho jinýho? Nepochopím. A nevěřím tomu, že se po smrti matky ZNOVU zamiloval do Robin. Jdu zvracet.

na příspěvěk reagoval Dituška

cjmafia

cjmafia (hodnocení, recenze)

Roseinka

Můj srdcový seriál se pro mě stal největším seriálovým zklamáním vůbec. Souhlasím s tebou, vidím to naprosto stejně :(

na příspěvěk reagoval Roseinka

M.a.t.t.

M.a.t.t. (hodnocení, recenze)

novoten

Tak sa bohuzial zhodneme, ze sa vynimocne fakt nezhodneme. Rovnako ako ty nie som nadseny z kroku ku ktoremu sa odhodlali, ale za mna to proste zmysel dava. Ted to detom nerozopraval z dovodu, aby mu dovolili "zbalit" Robin, rozpraval im pribeh ako stretol matku a zaroven to zaobalil presne tym co popisujes, k comu  patria aj zazitky, ktore prezil s priatelmi. Ale deti z toho, akym stylom rozpraval pribeh skratka pochopili, ze mu na Robin zalezi viac nez dost. A to predtym fakt nebolo ziadne teatralne "letting go", on sa k tomu predsa naozaj odhodlal a viedlo to k tomu, ze konecne nasiel tu pravu osobu, s ktorou prezil stastne roky. Preco by mal byt ten zaver zradou voci matke? Serial skratka zasiel dalej, ako si dovolia mnohe podobne zanrovky a ukazal, ze nie vsetko konci jasnym happyendom. Ale to predsa este neznamena koniec, tak ako v realnom zivote. Chapem, ze problematicke sa ti javi zasadenie celej 9 serie na svadu Barneyho a Robin a nasledny rychly koniec. To beriem, ale 9 seria ozaj nemala byt v prvom rade o svadbe Barneyho a Robin. V centre diania bol vzdy Ted a svadba bola dolezita hlavne z toho hladiska, ze viedla k spoznaniu Tracy a (v danom momente) k definitivnemu odprosteniu sa od Robin. Presne z tohoto dovodu Ted venoval rozpravaniu najvacsi casovy priestor. Netvrdim, ze to spravili najlepsie ako sa dalo, ale ja som malokedy stopercentne spokojny so zavermi mojich oblubenych serialov. Moze sa ti javit, ze obhajujem neobhajitelne, ale spomen si na teba a Lost :)

na příspěvěk reagoval Majo77, novoten

Patw

Patw (hodnocení, recenze)

Tak konec to mohlo mít lepší! Rozhodně ten seriál mohli zakončit mnohem líp.. a ne to tím pokazit, ale abych pravdu řekl.. ta poslední scéna T s R z okna alá první díl - perfektní.

barrahir

barrahir (hodnocení, recenze)

Jen aby celé to finále nebyla nějaká Barneyho taktika z Playbooku, jak dostat zklamané fanynky do postele. :D

Uživatel barrahir smazal svůj příspěvek.

Roseinka

Roseinka (hodnocení, recenze)

Gibbs

Moje pocity z posledního dílu vystihuje níže Novoten větou: "Každá série, každý klíčový díl byl založený na tom, že veškerá zklamání vedou k jedné šťastné lásce a to k Tracy." O tom ten seriál byl a oni to totálně zabili. Doslova. Happy end to naopak jakoby mělo, jen ne pro mě. Můj srdcový seriál se pro mě stal největším seriálovým zklamáním vůbec. 

na příspěvěk reagoval cjmafia

Gibbs

Gibbs (hodnocení, recenze)

Roseinka

SPOILER !!!!

neskonci to Happy endom a ludia sa to hned nepaci,,, stve ta to ze si sa nechala oklamat od scenaristu ktory od zaciatku vykresloval ze ROBIN to byt nemoze ? a nakoniec to bola ona ??? :D alebo preco si dosla k zaveru ze to skoncilo "Špatne" ?

na příspěvěk reagoval Roseinka, Majo77

Roseinka

Roseinka (hodnocení, recenze)

Byl to můj nejoblíbenější seriál....a to i přes ty dvě poslední šíleně trapný série... Ale ten poslední díl mě tak strašně moc moc zklamal, že ještě teď jsem z toho špatná a chce se mi brečet, protože pro mě to skončilo naprosto špatně... :(

na příspěvěk reagoval Gibbs

Gibbs

Gibbs (hodnocení, recenze)

SPOILER !!!!!!!!!!!!!! SPOILER
Bolo to uzasne, nakoniec to skonci tak ze TED a ROBIN bude zit stastne az dosmrti :D Matka umrie... S takymto koncom som vobec nepocital, cakal som nieco bezne ze sa Ted spozna z Tracy (matka) a budu źit stastne az do smrti.... Tento pribeh tych to 9 rokov zo serialom bolo uzasnych a koniec bol ceresnicka na torte... :D

PS: Barney v tejto poslednej casti: v plnej sile :D tak ako sa mi pacil cely serial... DOKONALY meciac zakoncil Dcerov :D

Dituška

Dituška (hodnocení, recenze)

" How I Finally Get Aunt Robin " - tak se měl jmenovat seriál a nebo aspoň poslední epizoda...

Celsius

Celsius (hodnocení, recenze)

M.a.t.t.

S tou nekonvečností souhlasím, jen mi příjde trochu hloupé popisovat každou prkotinu a emočně z poslední epizody vytřít úplné minimum.

NightPorter

NightPorter (hodnocení, recenze)

esli to, co pisete je pravda, tak je to s odpustenim naprosta mrdka! jako ne, ze bych tedovi nepral robin, to urcite jo,taky bych si ji byl schopnej zamilovat, nicmene jestlize chce vypravet detem o jejich matce, ktera umrela, takze si ji deti treba tolik nepamatujou a chteli by o ni neco slyset, tak celej serial jaksi postrada smysl, kdyz jim 9 let vypravi o jeho kamaradech a macese... nevim no, moc to nepobiram :-)

matolas

matolas (hodnocení, recenze)

Spoiler alert:

Seriál po "príbehovej" stránke končí hneď po prvej epizóde, tam sa vracia celých 9. sérii. Škoda.

IvoB

IvoB (hodnocení, recenze)

Možný spoiler

Hodnocení měním z 5* na 4*, avšak ne kvůli konci, nýbrž za poslední série. Někde jsem četl, že už to chtěli tvůrci ukončit dávno, ale seriál byl příliš úspěšný. Ta vata je tam znát a celkově dle mého deformuje konec, který nyní jen potvrzuje to zbytečné prodlužování. Celkově to však bylo docela fajn, a konec dával docela smysl. Nikdy to nebylo úplně o Matce. Představovala jen takovou Tedovu motivaci (ať už postup ve flashbacku nebo vůbec vyprávět dětem o svém životě). V každém případě by byli fanoušci "zrazeni" tak jako tak: Takhle neměla Matka moc smysl, ale v opačném případě (kdyby nezemřela) by neměly smysl předchozí řady, které pořád připomínali Tedovy eskapády a vztah Ted + Robin. Toť můj názor.

dr.horrible

dr.horrible (hodnocení, recenze)

Poul, Majo: Mne sa za poslednych X serii, najjviac pacila samostatna cast tracy. Myslim ze vybrali dobru mother, ale fakt, mohla po 9tich rokoch niekoho nesklamat? Ted toho preskakal vela a vzdy mu ako ideal, spriaznena dusa, vzdy mu vysla robin. Z mother sa rokmi stal ideal, ale rovnako bola urychlena. Jedna seria (pokial teda neuvazujem racionalne, ale ako clovek co tedovi drzal palce), mi na spojenie sa s celou tou mytologiou nestacilo. Takto to zostalo "doma". A ja som spokojny, pretoze robin poznam lepsie jak tracy a ted s nou bude stastny. Ps: Primarnym cielom serialu, nie je how i met your mother, ale rozpravanie vtipov

Majo77

Majo77 (hodnocení, recenze)

dr.horrible

ja som v Robin dúfal cca prvé 2-3 série.....potom ma to nejako prešlo a ku koncu som si ich vôbec nevedel pri sebe predstaviť, nonstop bola chladná a Teda pravidelne "pálkovala".....ale aspoň niekto nie je sklamaný :)

ScarPoul

ScarPoul (hodnocení, recenze)

dr.horrible

V konečnom dôsledku hej, máš pravdu.  Lenže toto bolo predsa jasné od začiatku. Teda aspoň mne. Ak pre niekoho spravíme niečo čo sme pre nikoho iného nespravili - teda tá krádež modrej trúbky - tak je jasné že k nemu citovo prilneme. Lenže pointa celého seriálu spočívala v budovaní prehnaných očakávaní o tom kam sa to celé bude uberať. Neviem sa zbaviť pocitu, že keby to bolo obsiahnuté v 5 sériach bolo by to špica. Tie posledné boli tak strašne vykonštruované, že som to pozeral len preto, lebo som bol zvedavý ako sa s toho vysomária. A úprimne zakončiť životnú púť Barneyho tak ako to spravili. Rovnako aj pri ostatných mi príde veľmi veľmi smutné. Pretože to boli dobre napísané postavy. Mne sa totiž takéto výplachy nepáčia. Ted je super chalan, ale koncept toho celého je natoľko prešpekulovaný, že sa v tom stráca to pekné a jednoduché o čom je podľa mňa aj tak celý príbeh. Len som sa potreboval vyjadriť sorry:)

Související novinky

Jak jsem poznala vašeho otce plní obsazení

Jak jsem poznala vašeho otce plní obsazení

07.11.2021

Seriál Jak jsem poznala vašeho otce (How I Met Your Father) se pomalu ale jistě blíží, desetidílný sitcom mimo jiné taky od tvůrců původního HIMYM Cartera Bayse a Craiga Thomase dorazí už příští rok,… (více)

Spin-off HIMYM dostal zelenou

Spin-off HIMYM dostal zelenou

21.04.2021

Seriálový spin-off Jak jsem poznal vaši matku s názvem How I Met Your Father má na stanici Hulu oficiálně zelenou. Tvůrci Isaac Aptaker a Elizabeth Berger projekt obnovili pár let poté, co se původní… (více)

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Meg Ryan pozná Vašeho otce

Meg Ryan pozná Vašeho otce

25.04.2014

Tedy, ne doslova samozřejmě... CBS již vloni oznámilo spinoff k populárnímu seriálu Jak jsem poznal vaši matku, který bude sledovat příběh Sally (Greta Gerwig), která byla divákům představena již v… (více)

Reklama

Reklama