Reklama

Reklama

Jak jsem poznal vaši matku

(seriál)
  • USA How I Met Your Mother (více)
Ukázka z filmu 29
USA, (2005–2014), 76 h 7 min (Minutáž: 20–22 min)

Hudba:

John Swihart

Hrají:

Josh Radnor, Jason Segel, Neil Patrick Harris, Alyson Hannigan, Cobie Smulders, David Henrie, Lyndsy Fonseca, Alexis Denisof, Jayma Mays, Eva Amurri Martino (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(9) / Epizody(208)

Ted a Barney se hádají o sexy kočku. Ted zjišťuje, že je v baru s dívkou, se kterou kdysi chodil. Robin je stále zdrcena z rozchodu a příšerně se zanedbává. A Marshall nedokáže přestat mluvit o založení rodiny...
Píše se rok 2030 a přibližně padesátiletý Ted vypráví dospívajícím dětem, co všechno se stalo, než poznal jejich matku. Děj seriálu se tak odehrává v jeho vzpomínkách, počínaje rokem 2005. Tehdy mu táhlo na třicítku, žil s nejlepším kamarádem z vejšky Marshallem a s další neoficiální spolubydlící, učitelkou z mateřské školky Lily. Ti dva se zrovna zasnoubili, což přivedlo Teda k zamyšlení. Uvědomil si, že je právě ten správný čas najít si také ženu svého srdce. A shodou okolností zrovna stála na protější straně hospody krásná reportérka Robin... Posledním členem party je neuvěřitelný frajer a „balič" Barney. Manželství a monogamii vůbec považuje za jeden z největších hříchů lidstva a užívá si nevázaného života, plného sexu a zábavy. Ostatní si občas nejsou tak úplně jisti, proč se s ním vlastně kamarádí. No, on jim vlastně nedal na vybranou... Děj sitcomu je zasazen do prostředí New Yorku a bývá často popisován jako „Přátelé 21. století". Populární se stal nejen díky vytříbeným hláškám, ale také zásluhou originálního konceptu vyprávění, jenž umožňuje starému Tedovi velice zábavně komentovat děj, který leckdy skočí třeba do dětství nebo naopak pokročilého věku postav. Seriál a jeho protagonisté získali mnoho cen a na spoustu dalších byli nominováni. V letech 2007 a 2008 vyhráli Emmy a Neil Patrick Harris (Barney) byl za rok 2009 nominován na Zlatý Glóbus za nejlepší vedlejší roli v televizním seriálu. V sérii si také zahrála například zpěvačka Britney Spears, Mandy Moore nebo Enrique Iglesias, jejichž písničky pochopitelně některé z dílů provázejí. (TV Prima)

(více)

Diskuze

NightPorter

NightPorter (hodnocení, recenze)

Dobry to bylo. Hezkej zaver a nakonec podle me cela serie docela hezka... a nebo uz nejak meknu, kurva.

Nicmene si myslim, ze to nemuselo trvat 9, DEVEEEEEEEEEEEEET, serii, dalo se to stihnout ve 4 nebo 5 a dal bych 5 hvezd, takle zvedam jen o jednu na 3, protoze bylo nekdy fakt tezky se k tomu konci prokousat... to si priznejme.

KateDee

KateDee (hodnocení, recenze)

66pepo66

Jop, už jsou oficiálně vybraní i herci a nastíněn příběh. Ale jestli je nějaká možnost, že z toho nakonec nic nebude, to netuším.

RigorMortis

RigorMortis (hodnocení, recenze)

Hra na city v poslednej časti mi až tak nevadila, no ten záver ma prekvapil, sedel som pred notebookom s otvorenými ústami. Scenáristi asi dosiahli svoje, no bola to pekná podpásovka divákovi.

Šimpy

Šimpy (hodnocení, recenze)

Při závěrečném dílu How I met your mother jsem si nalil sklenku Chivas Regal a mohl jsem si tak připít v závěru symbolicky s celou partou, se kterou jsem strávil roky svého života....

sallyann

sallyann (hodnocení, recenze)

SPOILER

---------------------


Tak po 9x22 jsem si říkala, že to skončí tak nějak dojemně a vtipně zároveň...ale to, co jsem viděla mě dost zklamalo. 
Jediné dva světlé body celé závěrečné dvojepizody - a) Matka - já ji zkrátka miluju, ta chemie mezi ní a Tedem je užasná. Škoda, že nedostala tolik prostoru. Byla vážně skvělá; b) Barney s Ellie - nádhera, i slza přišla do oka.

A teď to špatné: 1) X dílů zpátky se řešil vztah Teda a Robin - myslela jsem, že plážový rozhovor a rozhovor těsně před svatbou vše uzavřel. Jo, byla to láska, ale zkrátka se změnili - no a ono nic, ono to jako trapný kolovrátek pokračovalo dál... 
2) Rozvod Barneyho a Robin - dožralo mě to solidně. Tohle řadím hned za konec Dawsonova světa a to, co se stalo Markovi a Lexie v Grey´s anatomy = taková velká facka oddanému divákovi! Nechápu, jak to mohli takhle smést ze stolu! Vždyť ti dva si jako pár skvěle rozuměli, doplňovali se, navíc ta legendární žádost o ruku! 
Konec kýčovitého výlevu zklamaného diváka. Zakončím to legendární písničkou... https://www.youtube.com/watch?v=9d6f9j7gAdY

Tom Riddle

Tom Riddle (hodnocení, recenze)

Tak já taky přispěju svojí troškou do mlýna, pochopitelně obsahuje SPOILERY

Paradoxně ač jsem byl vždycky větším fandou páru Ted/Robin než Robin/Barney, tak ten konec mi ale vůbec nesedí. I když jsem jim dlooooouho přál, seriál nám dokola a dokolečka ukazoval, že Robin pro Teda není ta pravá.

Taky nějak nemůžu přes srdce přenést následující. Ted svým dětem vyprávěl o všeljakých svých sexapádách, očividně aby jim ukázal, že kdysi nebýval člověkem hodným tak dokonalé ženy jako jejich matky, nejenom Robin, ale i všechny ty ostatní holky, příběhově tam byly proto, že nebyly ty pravé, ale Ted si těmi zkušenostmi musel projít, aby byl tím chlapem, co si Tracy zaslouží, protože ona je ta pravá. A ta pravá potom umře a on skončí s tou, kterou nám tvůrci několikrát omlátili o hlavu jako tu nepravou? To bohužel nevyšlo.

M.a.t.t.

M.a.t.t. (hodnocení, recenze)

novoten

A to este nevies, ze ak by serial zrusili po 1 serii, matkou by bola Victoria. A mozno vies :)

 

Ak sa cez ten zaver az tak velmi nevies preniest, tak neodkladaj neodvratitelne. Ako ale  vidis, su ludia, ktori si ho obhajit vedia, takze to urcite ide. Cim nevyvraciam fakt, ze ide o scasti kontroverzny zaver, ale mne v pripadnom rewatchi naozaj nebrani nijak.

pajabuska

pajabuska (hodnocení, recenze)

A navíc Tracy taky zemřel manžel a o několik let později si našla Teda. Tak proč by si i on nemohl o 6 let později jít za Robin.

Uživatel Petaxis smazal svůj příspěvek.

Uživatel Petaxis smazal svůj příspěvek.

Wolta

Wolta (hodnocení, recenze)

SPOILER!

Tak promarněná šance! Tvůrci finále nevymysleli špatně, jenže umělé protahování HIMYM zbytečně uškodilo. Kdyby existovaly jen čtyři série (maximálně pět) bylo by to téměř geniální zakončení. Takhle to moc smysl nedává. Celých pět let se nás snaží přesvědčit, že Robin a Barney patří k sobě a celá 9. série je o jenom o jejich svatbě, no a pak se vytasí s tímhle? V prvních sériích jsem měla Robin moc ráda, jenomže v průběhu seriálu z ní udělali sobeckou a skoro až nesympatickou postavu, která naprosto neví co chce a naproti tomu neuvěřitelně sympatická Tracy.To nemohlo vyjít. Hodně velká škoda...

pajabuska

pajabuska (hodnocení, recenze)

Bylo to hodně nečekané finále. Překvapilo dobře i špatně, ale jako zničení devíti sérií bych to neviděl. 

Camulator

Camulator (hodnocení, recenze)

novoten

Ano, jsem rád, že to zmiňuješ, za boha jsem si nemohl vzpomenout, kdy naposledy jsem se cítil takhle nasraný u konce seriálu a bylo to u Chucka. Ovšem tam byla alespoň nějaká naděje, že to bude ok.

novoten

novoten (hodnocení, recenze)

M.a.t.t.

"V centre diania bol vzdy Ted a svadba bola dolezita hlavne z toho hladiska, ze viedla k spoznaniu Tracy a (v danom momente) k definitivnemu odprosteniu sa od Robin. Presne z tohoto dovodu Ted venoval rozpravaniu najvacsi casovy priestor."

 

A to je přesně to ono, proč to bude naše věčné disagree - protože to i podle tebe bylo důležité - kvůli matce, kvůli oproštění od Robin.. a během pár minut finále bylo všechno jinak. Kdyby dali událostem z finále prostor na celou sérii, tak možná. Takhle mám pocit, že ten závěr skutečně natočili v roce 2006, kdy člověk ještě dokázal věřit, že Ted patřil k Robin. Po událostech někdy od čtvrté do deváté série jsem ten pocit už dávno neměl, spíše naopak. Kdykoli se o ni Ted začal znovu snažit, pokaždé dostal pomyslnou facku. A přesto si pro tu Robin zase zkusí doběhnout. Po čtvrt století. Nepoučenej, nezměněnej vztahem s Tracy. Takže proto je to z mý strany smutek a časem asi i snížení na čtyři hvězdy. Rewatch nemožnej. 

 

P.S.: Ano, nehynoucí lásku k posledním dílům Lost, Chucka, O.C. nebo Willa a Grace si obhájím rád, ale tady.. tady to nejde.

na příspěvěk reagoval Camulator, M.a.t.t.

jedenzdvoch

jedenzdvoch (hodnocení, recenze)

A čo sa vám na tom konci akože nepáčilo ? :) Podľa mňa to je pekný koniec (no trolling)

Camulator

Camulator (hodnocení, recenze)

Finální tiskové prohlášení, může obsahovat spoiler (!!!):

 

 

Tak ať jdou do prdele.

Frkyn

Frkyn (hodnocení, recenze)

Tohle mi na koncích seriálu vždycky štve, jak si ho člověk oblíbí a pak to skončí, je to jak kdyby ty lidi znal a najednou odjeli pryč a nikdy je už neviděl, i když si pořád říkám, je to jen seriál, tak stejně to štve :).

O0okamioo0O

O0okamioo0O (hodnocení, recenze)

čo je to za pesničku čo išla úplne na začiatku tej scény s robotmi a wreslermi? v HIMYM už bola viac krát :)

na příspěvěk reagoval Dituška

Roseinka

Roseinka (hodnocení, recenze)

Dituška

Nezbývá než se s tím smířit.... :( Což nejde, tak to aspoň nechat být... Jen doufám, že takhle debilně neskončí další moje oblíbené seriály.

cjmafia

cjmafia (hodnocení, recenze)

Dituška

Jediná možnost je zastavit si seriál v dobu kdy Ted řekne tu magickou větu. Zkoušel jsem to, ale nepomohlo, ale možná to někomu pomůže :D

Dituška

Dituška (hodnocení, recenze)

Roseinka

a já už jsem se dostala do fáze, ve které jsem si uvědomila, že už vážně nebude další díl...nejvíc mi bude chybět roztomilý kukuč Teda a Barneyho hlášky...když si vzpomenu, že jsem začala HIMYM sledovat před 8 lety z nudy, nečekala bych že mi tak přiroste k srdci...

na příspěvěk reagoval Roseinka

Roseinka

Roseinka (hodnocení, recenze)

Dituška

Jojo, u té samé scény jsem byla úplně štastná. Tohle a loučení před již několikrát zmiňovaným odjezdem Teda bylo jediný, co mě dojalo. Zbytek hovadina. To já nenadávala, já jen dokola nevěřícně opakovala "to si dělaj pr*el, to nemyslí vážně!" :D Ale je to spíš smutný. :/

na příspěvěk reagoval Dituška

Dituška

Dituška (hodnocení, recenze)

Roseinka

mě kapaly slzy až do chvíle SPOILER s deštníkem a projíždějícím vlakem, ale jakmile jsem uslyšela děti říkat, že je to celé o Robin a aby jí zavolal, okamžitě jsem přestala slzet a začala nadávat...

na příspěvěk reagoval Roseinka, cjmafia

Majo77

Majo77 (hodnocení, recenze)

M.a.t.t.

a tak jasne, nemuseli tam hneď vyplakať kýble sĺz :) len mi to prišlo celé nejaké umelé :)

 

hold celý ten záver vnímame každý inak, s tým nič nenarobíme :) Tracy by bola podla mňa skvelým zakončením, aj keď je pravda že Robin dáva väčší zmysel

Související novinky

Jak jsem poznala vašeho otce plní obsazení

Jak jsem poznala vašeho otce plní obsazení

07.11.2021

Seriál Jak jsem poznala vašeho otce (How I Met Your Father) se pomalu ale jistě blíží, desetidílný sitcom mimo jiné taky od tvůrců původního HIMYM Cartera Bayse a Craiga Thomase dorazí už příští rok,… (více)

Spin-off HIMYM dostal zelenou

Spin-off HIMYM dostal zelenou

21.04.2021

Seriálový spin-off Jak jsem poznal vaši matku s názvem How I Met Your Father má na stanici Hulu oficiálně zelenou. Tvůrci Isaac Aptaker a Elizabeth Berger projekt obnovili pár let poté, co se původní… (více)

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Meg Ryan pozná Vašeho otce

Meg Ryan pozná Vašeho otce

25.04.2014

Tedy, ne doslova samozřejmě... CBS již vloni oznámilo spinoff k populárnímu seriálu Jak jsem poznal vaši matku, který bude sledovat příběh Sally (Greta Gerwig), která byla divákům představena již v… (více)

Reklama

Reklama