Reklama

Reklama

Jak jsem poznal vaši matku

(seriál)
  • USA How I Met Your Mother (více)
Ukázka z filmu 41
USA, (2005–2014), 76 h 7 min (Minutáž: 20–22 min)

Hudba:

John Swihart

Hrají:

Josh Radnor, Jason Segel, Neil Patrick Harris, Alyson Hannigan, Cobie Smulders, David Henrie, Lyndsy Fonseca, Alexis Denisof, Jayma Mays, Eva Amurri Martino (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(9) / Epizody(208)

Ted a Barney se hádají o sexy kočku. Ted zjišťuje, že je v baru s dívkou, se kterou kdysi chodil. Robin je stále zdrcena z rozchodu a příšerně se zanedbává. A Marshall nedokáže přestat mluvit o založení rodiny...
Píše se rok 2030 a přibližně padesátiletý Ted vypráví dospívajícím dětem, co všechno se stalo, než poznal jejich matku. Děj seriálu se tak odehrává v jeho vzpomínkách, počínaje rokem 2005. Tehdy mu táhlo na třicítku, žil s nejlepším kamarádem z vejšky Marshallem a s další neoficiální spolubydlící, učitelkou z mateřské školky Lily. Ti dva se zrovna zasnoubili, což přivedlo Teda k zamyšlení. Uvědomil si, že je právě ten správný čas najít si také ženu svého srdce. A shodou okolností zrovna stála na protější straně hospody krásná reportérka Robin... Posledním členem party je neuvěřitelný frajer a „balič" Barney. Manželství a monogamii vůbec považuje za jeden z největších hříchů lidstva a užívá si nevázaného života, plného sexu a zábavy. Ostatní si občas nejsou tak úplně jisti, proč se s ním vlastně kamarádí. No, on jim vlastně nedal na vybranou... Děj sitcomu je zasazen do prostředí New Yorku a bývá často popisován jako „Přátelé 21. století". Populární se stal nejen díky vytříbeným hláškám, ale také zásluhou originálního konceptu vyprávění, jenž umožňuje starému Tedovi velice zábavně komentovat děj, který leckdy skočí třeba do dětství nebo naopak pokročilého věku postav. Seriál a jeho protagonisté získali mnoho cen a na spoustu dalších byli nominováni. V letech 2007 a 2008 vyhráli Emmy a Neil Patrick Harris (Barney) byl za rok 2009 nominován na Zlatý Glóbus za nejlepší vedlejší roli v televizním seriálu. V sérii si také zahrála například zpěvačka Britney Spears, Mandy Moore nebo Enrique Iglesias, jejichž písničky pochopitelně některé z dílů provázejí. (TV Prima)

(více)

Diskuze

Sygi

Sygi (hodnocení, recenze)

LIly jsem přestával mít rád kolem páté série, když se začala projevovat moc autoritativně, od té doby se to trošku zvolnilo, ale co se z ní stalo v osmé sérii byl vrchol, tam už jsem ji regulérně nesnášel, až do konce deváté, kde se naopak proměnila zpět. :)

na příspěvěk reagoval Spiker01

Shakaar

Shakaar (hodnocení, recenze)

Cathrina

Mě osobně Lilly nesedla už od začátku. Prostě taková megera, která každého buzeruje, manipuluje. Vem si takového Marshalla, který je celý připosraný, když něco provede. A jak herečka stárne tak se to na ní vzhledově i začíná projevovat, že není moc pěkná :D. Navíc nemám rád holky s velkými vykulenýma očima. Prostě od pohledu manipulativní mrchy, které nasadí psí výraz a myslí že se vše spraví. :D

Cathrina

Cathrina (hodnocení, recenze)

Shakaar

JJ, přesně, hned jak se matka objevila, hned mi připomněla Lilly. A poslední série je totálně zabitá, uvítala bych víc scén s matkou, klidně celou sérii - celej díl seznámení, pak první dítě, druhý, svatba... Ten svatební víkend mě málem zabil, dokoukala jsem to už jenom silou vůle. Ty scény s matkou jsou děsně useknutý a svatba se táhne jak žvejkačka... Škoda :(

Ale jinak pro mě byla zase ke konci Lilly jediná snesitelná :) Ale pointa seriálu mi přišla docela dobrá, nezdá se mi to úplně špatný, ale jak říkám, matku tam měli nechat víc...

na příspěvěk reagoval Shakaar

Shakaar

Shakaar (hodnocení, recenze)

dívám se teď ještě jednou na poslední řadu a nevím proč, ale matka mi strašně vzhledově připomíná Lilly, minimálně herečka je podobná. Což mi na jednu stranu ve mě vytváří odpor, protože postava Lilly byla asi tak od půlky serie nesnesitelná a na druhou stranu mi je matka strašně sympatická až si říkám, že se takovému tragédovi jako je Ted naprosto nehodí. Je škoda že pro ní nachystali takový osud být "záskokem" za Robin a ploditelkou dětí :D.

na příspěvěk reagoval Cathrina

kulyk

kulyk (hodnocení, recenze)

Btw... kdyby nějaký mladičký  místní uživatel měl zájem o to, abych poznal jeho matku, posílejte její  foto, věk, váhy, míry, ráže, průměry a případné nabídky na finanční satisfuckci mně do pošty. Zn. kiss@drive.

NightPorter

NightPorter (hodnocení, recenze)

Sygi

Jsi jako Eric Lindros, ktery si dokonale udrzoval prehled o svych hitech. "Martin Rucinsky?? Letos? Eeeeeeeeeh... Montreal, druha tretina." :-)

Sygi

Sygi (hodnocení, recenze)

Spiker01

Aha, to bude nějaká druhá série myslím, jak si vsadil s marshallem o 50 dolarů na fotbale a pak ho to nějak chytla ta moc vyhrávat, asi 2x14 Monday Night Football, nepletu-li se.

na příspěvěk reagoval Spiker01, NightPorter

Spiker01

Spiker01 (hodnocení, recenze)

Sygi

díky. Ten druhý díl je flashbang, kdy se Bárney poprvé vsadil, pak ho to chytlo a začal sázet na všechno možný.

na příspěvěk reagoval Sygi

Spiker01

Spiker01 (hodnocení, recenze)

Otázka pro geeky. Hledám dva díly, co bych si chtěl připomenout, ale už si nepamatuji, ve které jsou sérii. 

Jedná se jednak o díl, kdy se poprvé provalí, že Marshall s Lily tajně sází na dlouhodobé věci a druhej díl, kdy Barneyho chytne sázení a moc se mu nedaří (např prohraje v hodu mincí). Díky :)

na příspěvěk reagoval Sygi

Shakaar

Shakaar (hodnocení, recenze)

AlfaNumerO

Tak spokojenost je dost subjektivní pojem, nicméně HIMYM kvalitu ztratilo fakt od té půlky. Ono by totiž nevadilo zas tak, že to bylo natahováno. Friends taky poslední řady trochu dojížděli a některé epizody a zápletky (jako naprosto šílená změna zaměstnání u Chandlera -> ze statistika na marketingového specialistu, nebo do reklamy) mi přišlo dost na hlavu, ale dokázali nějak udržet nějak úroveň. U HIMYM jsem viděl díl z 5. nebo 6. řady a tam byly naprosto histeričtí a mimo realitu Lilly s Marchalem se svým děckem a hlavně strašně vymýšleli strašné scénáře aby to bylo vtipné. Naproti Friends "Hate Rachel club" nebo scéna kdy Bena  Monika praští a Ben "Monica bang" - ten smrad mě ještě práskne - to prostě si člověk právě tou jednoduchostí pamatuje. A to je ten problém HIMYM, přílišná komplexnost vtipu.

na příspěvěk reagoval NightPorter

AlfaNumerO

AlfaNumerO (hodnocení, recenze)

Shakaar

neda se jinak nez souhlasit (predevsim s velikym upadkem a nedostatkem matky), holt nektery serialy upadaji driv, nektere pozdeji, HIMYM na tom byl jeste docela dobre, zacal upadat od pulky :))) Ono je tezky hodnotit pomerne velikou zmenu v posledni epizode (vaznejsi ton), ale kazdy kdo tom myslel se serialem aspon trochu vazne, musi byt vesmes spokojen.

na příspěvěk reagoval Shakaar

Shakaar

Shakaar (hodnocení, recenze)

AlfaNumerO

Pokuď serie někoho chytne, je samosebou že si to pořídí jiným způsobem. O to je pak větší zklamání, když to tvůrci zadrbají. HIMYM bylo ale zadrbáno daleko dříve. Co si budem povídat, 9 let člověka lakovali a krmili ho Robin Sparkes. Já jsem tak trochu tušil, že matka sice bude nějaká "bokovka" od Teda, ale dá se dohromady s Robin nakonec. Když už nic, mohli ten jejich vztah matky s Tedem trochu rozvinout. Řada je prostě málo a některé témata napříč seriálem by se určitě dala oželet.

na příspěvěk reagoval AlfaNumerO

AlfaNumerO

AlfaNumerO (hodnocení, recenze)

Sygi

taky nekdy ctu prdeli :D No predne bych ocenil to, ze me (a podle reakci i spoustu ostatnich) donutil premyslet o konci - jestli to je takhle dobre nebo spatne <b>SPOILER!</b> (smrt matky). Dlouho se mi nestalo, abych nekolik dni porad premital nad koncem nejakyho serialu ci filmu. Uz to ze to neskoncilo klisoidnim koncem je pro me nejvetsi uspech serialu. Za me velika spokojenost, ac je pro velikou cast fanousku zaver poradnou fackou. Jediny, co me mrzi je malo prostoru venovanyho matce, prirostla mi k srdci vic nez vetsina postav za 9 serii :) Z toho asi i usti nejvetsi nasranost fanousku, radeji at je s ni, nez s Robin, ktera (co si budeme povidat) byla od pulky serialu vic nez otravna, stejne jako Lily. Na zaver jedna vec, nebyl jsem prilozitostnym divakem, ktery sleduje HIMYM v televizi, prvni 3 serie jsem sfoukl na jeden zatah, na nasledujici dily jsem cekal tyden co tyden a videl je kompletne vsechny

na příspěvěk reagoval Shakaar

AlfaNumerO

AlfaNumerO (hodnocení, recenze)

Gryphon

ale no tak, vzdy to byl po x trapnych seriich konecne trochu kvalitne uchyceny a uprimne jsem se po x letech zasmal a zaroven trochu popremyslel.

na příspěvěk reagoval NightPorter

Gryphon

Gryphon (hodnocení, recenze)

Čo to malo byť? Na toto som mal čakať osem rokov?!! Neuveriteľne depresívny a trápny koniec. Tento seriál už nechcem nikdy vidieť. Vďaka za Priateľov.

na příspěvěk reagoval AlfaNumerO

Související novinky

Jak jsem poznala vašeho otce plní obsazení

Jak jsem poznala vašeho otce plní obsazení

07.11.2021

Seriál Jak jsem poznala vašeho otce (How I Met Your Father) se pomalu ale jistě blíží, desetidílný sitcom mimo jiné taky od tvůrců původního HIMYM Cartera Bayse a Craiga Thomase dorazí už příští rok,… (více)

Spin-off HIMYM dostal zelenou

Spin-off HIMYM dostal zelenou

21.04.2021

Seriálový spin-off Jak jsem poznal vaši matku s názvem How I Met Your Father má na stanici Hulu oficiálně zelenou. Tvůrci Isaac Aptaker a Elizabeth Berger projekt obnovili pár let poté, co se původní… (více)

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Meg Ryan pozná Vašeho otce

Meg Ryan pozná Vašeho otce

25.04.2014

Tedy, ne doslova samozřejmě... CBS již vloni oznámilo spinoff k populárnímu seriálu Jak jsem poznal vaši matku, který bude sledovat příběh Sally (Greta Gerwig), která byla divákům představena již v… (více)

Reklama

Reklama