Reklama

Reklama

Jak jsem poznal vaši matku

(seriál)
  • USA How I Met Your Mother (více)
Ukázka z filmu 6
USA, (2005–2014), 76 h 7 min (Minutáž: 20–22 min)

Hudba:

John Swihart

Hrají:

Josh Radnor, Jason Segel, Neil Patrick Harris, Alyson Hannigan, Cobie Smulders, David Henrie, Lyndsy Fonseca, Alexis Denisof, Jayma Mays, Eva Amurri Martino (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(9) / Epizody(208)

Ted a Barney se hádají o sexy kočku. Ted zjišťuje, že je v baru s dívkou, se kterou kdysi chodil. Robin je stále zdrcena z rozchodu a příšerně se zanedbává. A Marshall nedokáže přestat mluvit o založení rodiny...
Píše se rok 2030 a přibližně padesátiletý Ted vypráví dospívajícím dětem, co všechno se stalo, než poznal jejich matku. Děj seriálu se tak odehrává v jeho vzpomínkách, počínaje rokem 2005. Tehdy mu táhlo na třicítku, žil s nejlepším kamarádem z vejšky Marshallem a s další neoficiální spolubydlící, učitelkou z mateřské školky Lily. Ti dva se zrovna zasnoubili, což přivedlo Teda k zamyšlení. Uvědomil si, že je právě ten správný čas najít si také ženu svého srdce. A shodou okolností zrovna stála na protější straně hospody krásná reportérka Robin... Posledním členem party je neuvěřitelný frajer a „balič" Barney. Manželství a monogamii vůbec považuje za jeden z největších hříchů lidstva a užívá si nevázaného života, plného sexu a zábavy. Ostatní si občas nejsou tak úplně jisti, proč se s ním vlastně kamarádí. No, on jim vlastně nedal na vybranou... Děj sitcomu je zasazen do prostředí New Yorku a bývá často popisován jako „Přátelé 21. století". Populární se stal nejen díky vytříbeným hláškám, ale také zásluhou originálního konceptu vyprávění, jenž umožňuje starému Tedovi velice zábavně komentovat děj, který leckdy skočí třeba do dětství nebo naopak pokročilého věku postav. Seriál a jeho protagonisté získali mnoho cen a na spoustu dalších byli nominováni. V letech 2007 a 2008 vyhráli Emmy a Neil Patrick Harris (Barney) byl za rok 2009 nominován na Zlatý Glóbus za nejlepší vedlejší roli v televizním seriálu. V sérii si také zahrála například zpěvačka Britney Spears, Mandy Moore nebo Enrique Iglesias, jejichž písničky pochopitelně některé z dílů provázejí. (TV Prima)

(více)

Recenze (2 679)

Opsha 

všechny recenze uživatele

"Přátelé" pro novou generaci? Tenhle popis naposto sedí - je to stejný neurážející průměr ale zdaleka nic, co by mi trhalo bránici od začátku do konce. Upřímně, celkově mi uniká kult okolo těchhle nových seriálů. ()

ondra.kymla 

všechny recenze uživatele

Úžasný sitcom, který vás pohltí a už vás nepustí. Úžasné je také, že ačkoli se podobá mnoha seriálům, tento se od nich velmi liší, a to tím, že opravdu si ho zamiluje snad každý... ()

MGMCZ 

všechny recenze uživatele

Děti , budu vám vyprávět neuvěřitelný příběh . Příběh , jak jsem poznal vaši matku .. A je to opravdu legen .. počkej si a nejspíš tě nepřekvapí co bude dál , ale je to tak .. dární .. Seriál je Legendární ! ()

Babous 

všechny recenze uživatele

Do podobné party přátel bych chtěl taky patřit. Myslím, že nevedu život chudý na přátele, ale podobné vtípky a příhody se prostě nestávají... V pozdějších sériích kvalita upadá, ale "himymko" můžu pořád. ()

Bazi 

všechny recenze uživatele

Parádní oddechovka na uklidnění a vypnutí mysli. Pouze pár scén, ale parádní herci a diskuze. Jen tak dál. ()

fox171cz 

všechny recenze uživatele

Zdejší hodnocení mě nabudilo se usadit k televizoru a začít koukat. Stačila mi jedna série a už jsem sledování přerušil. Už jen pointa seriálu je taková podivná, ale to by se dalo ještě překousnout. Na herce jsem si už nějak zvykl, bohužel ani jejich výkony mě nepřinutily sedět další hodiny u obrazovky. Vtípky jsou někdy hodně vynucené a hodně dílově podobné. U mě tedy seriál neuspěl a beru jej za velký podprůměr. ()

dita.krizova 

všechny recenze uživatele

Doslova nadupané první série začínají střídat série už s né tak vtipnými hláškami, vypadá to spíš, že už nevěděj, jakou tam dát zápletku a co se má v daném díle dít, aby se děj posunul vpřed. Každopádně pro mě je tenhle se seriál legen...wait fot it...dary. Legandary! V podlední sérii se to tak vleče, že se na to koukám jenom ze zvědavost na matku. ()

Dromed 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se nutil do seriálu pustit i přes přesvědčování mých přátel, že je to Bóóžíí seriál. Z těch páru náhodných dílu jsem takový dojem neměl. Ale Big Bang Theory jsem už dokoukal, a než budou další díly, mi nezbylo než dát Matce šanci (vždyť už ten název je hrozný). Ze začátku utrpení, ale za chvíli (cca 3 díly) milé překvapení. Marschell a Lilly jsou milé postavy dobře zahrané, to ale neplatí o leč sympatickém ale hrozně zahraném Tedovi a strašně nudné a nevýrazné Robin. Barney, ten to celé skoro až zachraňuje. Opravdu je to boží seriál. Ale už není LEGEN...počkej si...DÁRNÍ jako byli Přátelé . ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

No. 1 mezi mými oblíbenými seriály, a to i přes všechny ty nedostatky, kterými začne většina seriálů po prvních sériích trpět. Jenže když je miluješ, není co řešit. Možná ty kritiky na Teda jsou oprávněné, ale do žádné jiné seriálové postavy nemůžu projektovat sám sebe, tak jako do Teda. Barney je samozřejmě klasa, Marshall s Lily páreček k pohledání a Robin je fakt kočka a eště k tomu neuvěřitelně vtipná. Celá pětice funguje spolu pohromadě i každý s každým zvlášť naprosto úžasně, o takové chemii mezi hlavními postavami si můžou jiné seriály nechat jen zdát. Takže po nedávno na jeden zátah zkouknuté 7.sérii se nemůžu dočkat té poslední (tedy doufám, že už poslední, přecijen je to už trošku natahované), která doufám upevní neotřesitelnou první pozici HIMYMu v mém žebříčku. Edit 27.5.2013: Hmm, tak bohužel nejen, že 8. série není poslední, ale k tomu je ještě jako celek hodně slabá (myšleno oproti ostatním sériím samozřejmě). Momenty a situace, pro které fanoušek jako já HIMYM milujeme, by člověk spočítal na prstech dvou rukou. Jo a scénárista, který vymyslel dát dohromady Barneyho s Robin, by zasloužil přes držku... Edit 10.6.2014: Tak scénáristé (počítám, že se podílelo více lidí) by zasloužili přes držku i po poslední sérii. Je to šroubované a o ničem. Prostě 9 sérií je moc, mělo jich být maximálně 7. Vtipy už prostě nefungují, protože se stále opakují ty stejné z předchozích sérií, vážné situace v podstatě taky. Závěr strašlivě odbytý. Zavřu obě oči, odmyslím si poslední 2 série a plné hodnocení ponechám. V top 10 však změnu udělat musím...(SD, orig.) ()

civrss 

všechny recenze uživatele

HIMYM nemůžete nemít rádi. Prostě to nejde. První 3 série jsou naprosto "awesome", poté klesá úroveň lehce dolů a hodně nízko ji sráží 7. série. Přesto je to naprosto výborná komedie, plná výborných herců, kde každému z nich sedí jeho role jako prdel na hajzl. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Seriál o hledání matky svých dětí (chápu to dobře, že je to o tom jak Ted stále dokola hledá babu, kterou evidentně musí najít pokud nepřijde asi tak v patnácté řadě s tím, že děti nejsou vlastně jeho a on si povídá s dětma sousedů?) mě bavil asi tak do chvíle kdy jsem při sledování třetí řady zjistil že jich má natočeno už šest a na cestě je sedmá... to mi tak nějak ta trapná omáčka "a víte děti tak vedle v té místnosti byla vaše matka" přestala zajímat. Prakticky jediný kdo mě držel u obrazovky byl hovado Barney. kterého některé výstupy jsou opravdu legen... (počkejte si na to) dární! Nemyslíte? Vygooglete si třeba "Bareyho koledy" ;). Takže první tři řady 4 hvězdičky, zbytek jsem na protest neviděl... (po nějakém čase). Když jsem se dozvěděl, že byla odvysílána poslední řada (devátá), zvědavostí jsem se neudržel a podíval se na ni. Byla to chyba. Za devátou řadu bych dal max dvě hvězdičky, protože tolik trapných a zbytečných keců jsem viděl naposledy... no nevím kdy. Na telenovely se nedívám, ale představuju si, že je to určitě něco takového. Odporná nastavovaná kaše, která už vůbec není vtipná. RIP poznávání matky... ()

xstar 

všechny recenze uživatele

Tak tento seriál som miloval. Úžasný seriál s výbornými hercami, ktorí vedeli dobre zabaviť aj v najhorších časoch. Žiaľ, teraz to už nemôžem povedať. Seriál veľmi klesol, najmä v terajšej 8 sérii. Ted už nie je takí, aký býval. Je úplne trápny. Barney robí vždy to isté, ale akosi to už nemá to čaro. Produkční sa to snažia napraviť, ale nijako im to neide. Hlášky sú už úplne trápne a staré z predošlých sérii. Nechápem, ako mohol taký coolový seriál až takto klesnúť. ''Moje hodnotenie je na predošle série''. ()

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Prvních pár řad na pět hvězd, bohužel kvalitativní propad u téměř nekonečného seriálu kdy Ted ani po osmi letech ještě nenašel matku je děsivý. Prozatím dávám tři hvězdy (polovina osmé série) díky prvním sériím, ale pokud se s tímto seriálem něco rychle nestane pomalu se přehoupne do vod podprůměrnosti a zatracenosti. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele

Bolo to legen... počkej si... dární prvé tri série. Potom sa už tvorcovia snažili Barneyho unormálniť a ostatným pridávali absurdné vlastnosti a to mi nevonia. ()

marrjaana 

všechny recenze uživatele

SPOILER Vubec se mi nelibil konec- nekolikrat se behem serialu resi ze TED uz neni na Robin zavislej, cela serie je o svatbe Robin a Barnyho a celej serial je o cele parte a hledani matky. A na konec se dozvime, ze parta se rozpadla, matka je v dobe vypraveni sest let mrtva, Robin s Barnym se po trech letech rozvedli, Barny se vlastne vubec nezmenil a Ted nakonec stejne zkonci s Robin- velke zklamani ()

h0n24 odpad!

všechny recenze uživatele

Zapomenutelné. Nedoporučuji. 8. série, 22. epizoda - údajně divácky nejoblíbenější díl, naprostá ukázka nescénaristického přístupu, vyčerpanosti díla, jeho názorů a nápadů. Díl, na kterém lze nezaujatě zpozorovat, o čem je celý HIMYM - o náhodně slepených vtipech, které nejsou směšné ani nedávají smysl. O zábavě, kde se má divák radovat z toho, co vše se ještě může hlavnímu hrdinovi (Barney) stát. Dívat se na třicetiminutové utrpení, kde výsledkem má být, že hrdina nakonec odvětí "však sranda". Seriál významně ovlivnil kulturu svého času, ptám se - kde je kulturní obohacení? Má to být vtip? Pak lze odvětit, sami sobě se smějete! ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Cha, už ani nevím jak je to dlouho, co sem naposledy něco napsal k seriálu...Na tenhle sem se tak nějak naučil dívat poslední rok. Do tý doby to šlo uplně mimo mě, v podstatě jako všecky seriály. Tenhle seriál je geniální v tom, že si režisérka pohráva s časovými smyčkami, to se mě na tom líbí asi nejvíc. Postavy sem si celkem zamiloval. Až teda na Lily, ta mě až tak moc nebere. Bárny, to je stejně vychytaná postava jako Dr.House a zbytek v klidu. Někdo tady píše, že to sou okopčený přátelé. S tím já nemůžu souhlasit, páč Přátelé jsou proti tomuhle postkomunistickej šit :o)). (Jakože kromě Beverly Hills a Dallasu u nás v TV nic neběželo...). ()

Související novinky

Jak jsem poznala vašeho otce plní obsazení

Jak jsem poznala vašeho otce plní obsazení

07.11.2021

Seriál Jak jsem poznala vašeho otce (How I Met Your Father) se pomalu ale jistě blíží, desetidílný sitcom mimo jiné taky od tvůrců původního HIMYM Cartera Bayse a Craiga Thomase dorazí už příští rok,… (více)

Spin-off HIMYM dostal zelenou

Spin-off HIMYM dostal zelenou

21.04.2021

Seriálový spin-off Jak jsem poznal vaši matku s názvem How I Met Your Father má na stanici Hulu oficiálně zelenou. Tvůrci Isaac Aptaker a Elizabeth Berger projekt obnovili pár let poté, co se původní… (více)

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Meg Ryan pozná Vašeho otce

Meg Ryan pozná Vašeho otce

25.04.2014

Tedy, ne doslova samozřejmě... CBS již vloni oznámilo spinoff k populárnímu seriálu Jak jsem poznal vaši matku, který bude sledovat příběh Sally (Greta Gerwig), která byla divákům představena již v… (více)

Reklama

Reklama