Reklama

Reklama

Jak jsem poznal vaši matku

(seriál)
  • USA How I Met Your Mother (více)
Ukázka z filmu 95
USA, (2005–2014), 76 h 7 min (Minutáž: 20–22 min)

Hudba:

John Swihart

Hrají:

Josh Radnor, Jason Segel, Neil Patrick Harris, Alyson Hannigan, Cobie Smulders, David Henrie, Lyndsy Fonseca, Alexis Denisof, Jayma Mays, Eva Amurri Martino (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(9) / Epizody(208)

Ted a Barney se hádají o sexy kočku. Ted zjišťuje, že je v baru s dívkou, se kterou kdysi chodil. Robin je stále zdrcena z rozchodu a příšerně se zanedbává. A Marshall nedokáže přestat mluvit o založení rodiny...
Píše se rok 2030 a přibližně padesátiletý Ted vypráví dospívajícím dětem, co všechno se stalo, než poznal jejich matku. Děj seriálu se tak odehrává v jeho vzpomínkách, počínaje rokem 2005. Tehdy mu táhlo na třicítku, žil s nejlepším kamarádem z vejšky Marshallem a s další neoficiální spolubydlící, učitelkou z mateřské školky Lily. Ti dva se zrovna zasnoubili, což přivedlo Teda k zamyšlení. Uvědomil si, že je právě ten správný čas najít si také ženu svého srdce. A shodou okolností zrovna stála na protější straně hospody krásná reportérka Robin... Posledním členem party je neuvěřitelný frajer a „balič" Barney. Manželství a monogamii vůbec považuje za jeden z největších hříchů lidstva a užívá si nevázaného života, plného sexu a zábavy. Ostatní si občas nejsou tak úplně jisti, proč se s ním vlastně kamarádí. No, on jim vlastně nedal na vybranou... Děj sitcomu je zasazen do prostředí New Yorku a bývá často popisován jako „Přátelé 21. století". Populární se stal nejen díky vytříbeným hláškám, ale také zásluhou originálního konceptu vyprávění, jenž umožňuje starému Tedovi velice zábavně komentovat děj, který leckdy skočí třeba do dětství nebo naopak pokročilého věku postav. Seriál a jeho protagonisté získali mnoho cen a na spoustu dalších byli nominováni. V letech 2007 a 2008 vyhráli Emmy a Neil Patrick Harris (Barney) byl za rok 2009 nominován na Zlatý Glóbus za nejlepší vedlejší roli v televizním seriálu. V sérii si také zahrála například zpěvačka Britney Spears, Mandy Moore nebo Enrique Iglesias, jejichž písničky pochopitelně některé z dílů provázejí. (TV Prima)

(více)

Recenze (2 679)

Grogan odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdysi dávno, když to bylo nové, tak jsem z toho byl nadšený, ale čím víc jsem toho viděl, tím víc mě seriál nebavil a časem se mi začal zprotivovat, až jsem ukončil sledování. Pak jsem ho dlouho neviděl a když jsem se k němu po pár letech vrátil, tak jsem jen nevěřícně zíral, jak se mi takováhle kravina kdysi mohla vůbec líbit. Hodně je tu obšlehnuto z Přátel, které mám opravdu rád, ale zatímco třeba pár Monica/Chandler jsou mí nejoblíbenější protagonisté, tak jejich zdejší verze Lilly a Marshall jsou jedním z nejotravnějších elementů celého seriálu - hlavně Lilly je tak odporná megera, které jsem měl chuť mnohokrát zakroutit krkem. Věcné párování Robin s Tedem a Barneym je podobné tomu neverending příběhu Rosse a Rachel (který byl v seriálu jednoznačně ten nejslabší článek, postavu Rachel jsem jako jedinou opravdu nesnášel), ale je ještě tak 100x otravnější a originalita má být asi v tom, že se tu párují hned 3 osoby najednou. Ale nějaké kopírování Přátel je nejmenší problém. Najednou tu vůbec nevidím vtip, herecké výkony celé ústřední pětky jsou otřesné, 98% epizod nijak nesouvisí s tématem seriálu, nekonečná recyklace vztahů a dějových linek, nejhorší je fakt, že ta parta je skupina tak otřesných, nesympatických snobů, že nechápu, proč by s nimi chtěl někdo trávit čas nebo s nimi sympatizovat (plus to jejich věčný zdůrazňování a naznačování, jaká jsou parta božanů a jak k nim jen tak někdo nepatří, to je fakt otřes) - nedokážu říct, zda je nejhorší ta ulhaná a manipulativní kráva Lilly, dement Ted, teplouš Barney, kterej na balení ženský používá nesmysly typu "převlíkám se za kojence/předstírám, že cestuji časem" (na to mu musí skákat ty nejdutější kusy v okolí) nebo ta sebestředná mrcha Robin (jako její předobraz Rachel). Jediný trochu normální (a to jen na začátku, po svatbě s Lilly to s ním taky šlo pěkně z kopce) je Marshall, ale taky nic extra. Jsem rád, že jsem dostal rozum a dávám tomuhle seriálu hodnocení, které si právem zaslouží. ()

AdiegoA 

všechny recenze uživatele

Škoda, že se po stávce scénáristé chytali ve třetí sérii tak dlouho a Robin odstavily tak trochu na druhou kolej. Zábava je to opravdu výtečná, styl vyprávění osvěžující a Barney, to je, ehmmm, prostě Barney. ()

Wolf 

všechny recenze uživatele

Tady nemá smysl se vůbec rozmýšlet, zdali bych měl dát o jednu hvězdů méně, naprosto geniální humor a herci. Tento seriál vás vtáhne a nepustí. AWESOME ()

Boo 

všechny recenze uživatele

Nemůžu toho říct dost, aby vystihla, jak je HIMYM skvělý seriál, tak za sebe nechám mluvit své hvězdičky. Prostě nádhera. A jistě, Neil Patrick Harris je absolutně dechberoucí, ale i ostatní herci jsou nepřekonatelní. Moje osobní favoritka je Robin "Sparkles" Scherbatsky s kterou mám společnou zálibu ve zbraních a vrytou nenávist k dětem :-) ()

Miksa 

všechny recenze uživatele

Bohužel nechápu maximální rozplývání nad tímto čajíčkem a dokonce jeho umístění v seriálovém TOP5. ()

raneczech 

všechny recenze uživatele

Jako každý seriál, má tento svá slabší období (jako velká část třetí série, ale důvěru vkládám v to, že jde o projev nouze způsobený stávkou scénáristů - čtvrtá je zatím naštěstí mnohem lepší). Přesto jde o velmi invenční pojetí sitcomu o vztazích a o přátelství. Je to odvážné tvrzení, stavím zde ani ne čtyřsériový seriál proti mnohasériové legendě, ale v řadě ohledů jde o sofistikovanější seriál s inteligentnějším humorem než Přátelé. Trumfové eso je zde Barney, nejlepší seriálová postava od dob Takové normální rodinky. Arthritis five! ()

DonTommy 

všechny recenze uživatele

Nebudu ventilovat jestli jsou lepší Přátelé nebo HIMYM, přecejen Přátelé si drželi úroveň dlouhých deset let, takže do přímé konfrontace jsem tyto dvě díla ochotný stavět tak nejdřív po shlédnutí šesté série tohoto seriálu, pokud někdy bude :) navíc se musí vzít ohled na to že spousta vtipů z HIMYM je na stejném základě jak ty z Přátel a dva by se hádali jestli jde o úmyslnou poctu nebo přidrzlou plagiátořinu. Každopádně HIMYM je nesporným důkazem že koncept Přátel je geniální a že je po všech těch letech stále nevyčerpaný, dá se na něm stavět a je to pořád naprostý vrchol sitcomové úrovně. Proto po třech sériích dávám prozatím 5*, nadupanost tohoto seriálu nepolevuje a doufám že ještě dloouho nepoleví. Protože kdyby vydrželi v tomto tempu alespoň těch šest sérií tak Přátele s klidným svědomím na druhé místo odsunu. A musím říct že našlápnuto mají Ted, Barney, Robin, Lily a Marschall opravdu dobře, zatím jsou stoprocentně awesome a když vydrží tak to bude skutečně LEGEN...wait for it... tak čtvrtá série se teda rozjížděla hodně upoceně, naštěstí to nakonec opět chytilo dech, i když už ne ten, který to mělo první tři série... keep waiting... no, jak přibývají díly 5. série tak musím s nelibostí konstatovat že se koncepce seriálu úplně změnila. Jednotlivé epizody už nemají žádný pořádný příběh zasazený do kontextu vyprávění o potkání Tedovy manželky. Místo toho se epizody změnily v dvacetiminutové skeče absurdního humoru, který se v předchozích sériích používal taky, ale střídmě a základní děj jen doplňoval, oživoval. Teď už se na něm seriál staví, což nepochybně vypovídá o tom, že tu někomu docházejí pořádné nápady. Řekl bych, že překonání Přátel se asi konat nebude...nicméně I'm still waiting for it ()

astraal 

všechny recenze uživatele

Závislost mě čapla. S přítelkyní jsme byli schopni za normálního provozu (záchod, jídlo, procházka - zbavování se proleženin) shlédnout jednu sérii za den. Všechny z HIMYM jsem si oblíbil - zvlášť Barneyho. Díly se neopakují, každý je neuvěřitelně zábavný a celkově si seriál udržuje vysokou kvalitu. Kdybych srovnával s Friends jestli se to vůbec dá tak by u mě u kousek vyhrál HIMYM. Ale jsem teprve u páté řady takže uvidíme jestli to vydrží tak dlouho jako Friends ()

Alojs 

všechny recenze uživatele

Rovnocenný (a možná i místy lepší) parťák Přátel. I když mě někdy štvou všechny ty odbočky, zpětné vysvětlovačky a tahání diváka za nos, inteligentnější sitcom bychom pohledali jen těžko (co se týče vypiplanosti jednotlivých epizod a trvale našponované kvality). Zpočátku jsem se bránil a dvě tři epizody si zvykal, ale pak... vcuclo mě to. Barney je samozřejmě king :) ()

zaso162 

všechny recenze uživatele

Wau v dnesnej dobe natocit aspon obstojny sitcom je dost obtiazne, ale na moje potesenie tu mam dalsi, ktory nezaostava za takymi obrami ako su Frasier a fyzikmi z Velkeho vesmirneho tresku. A viete co? Pozrite si to :) ()

Lorge 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem viděl jeden díl, který mě absolutně nudil. Říkal jsem si, co na tom všichni vidí a raději si stáhl Garth Marnghi Darkplace. Pak, minulý týden, mi kámoška pustila jiný díl. Teď jsem u dvaadvacátého dílu... druhé řady a je to... nemůžu si pomoct, je to silnější než já... it is legen-wait for it-dary!!!!!!!! ()

godspeed 

všechny recenze uživatele

seriál mám s partnerkou rozkoukaný a docela slušně na tomhle ujíždíme. musím ale přiznat, že pro mne by to bylo poloviční nebýt postavy barley. on je taková lidská verze bender z futurami. nicméně mám pocit, že tenhle seriál má slušně našlápnuto, stát se legendary. :D pozn.: nicméně red dwarf u mne stále leads the way! ()

smajly 

všechny recenze uživatele

Pětičlenná parta třicátníků žijících v New Yorku zaručeně vzbudí podezření z vykrádání "Přátel". V tomto případě však nemohu říct, že by tomu tak skutečně bylo. Námět je originální a celý děj je chronologicky více sepjatý. Od první série člověk přemýšlí, kdo by mohl být ona "matka". Naopak v přátelích se člověk zaměřoval více méně jen na jednotlivé epizody. Musím říct, že seriál získává šmrnc hlavně díky postavě Barneyho Stinsona a jeho nekonečnému výčtu způsobů balení holek. Po pár dílech jsem začínal přemýšlet o koupi nového obleku :-) ()

D.awi.d 

všechny recenze uživatele

Po počáteční nedůvěře (2x jsem pustil první díl a pomyslel si "to je ale pičovina") mě tenhle seriál naprosto ohromil, protože má jak koule, tak i srdce. Naprostá špička. ()

MRPitivier 

všechny recenze uživatele

Povedený sitcom, situační komedie, která doopravdy pobaví! Hlavní naplní jsou vztahy mezi hlavními postavami a jejich dialogy, které jsou založeny na vtipu a sarkazmu! Jedna trefná hláška za druhou! Krásně zpracováno, originalita se nezapře a jen tak dál! Nejen že by jste se měli pobavit, ale Vy se doopravdy pobavíte! Žijete vedle nich, vžíváte se do jejich situací a občas je Vám trapně za ně! Vtip na prvním místě! A tak to má být! ()

Související novinky

Jak jsem poznala vašeho otce plní obsazení

Jak jsem poznala vašeho otce plní obsazení

07.11.2021

Seriál Jak jsem poznala vašeho otce (How I Met Your Father) se pomalu ale jistě blíží, desetidílný sitcom mimo jiné taky od tvůrců původního HIMYM Cartera Bayse a Craiga Thomase dorazí už příští rok,… (více)

Spin-off HIMYM dostal zelenou

Spin-off HIMYM dostal zelenou

21.04.2021

Seriálový spin-off Jak jsem poznal vaši matku s názvem How I Met Your Father má na stanici Hulu oficiálně zelenou. Tvůrci Isaac Aptaker a Elizabeth Berger projekt obnovili pár let poté, co se původní… (více)

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Meg Ryan pozná Vašeho otce

Meg Ryan pozná Vašeho otce

25.04.2014

Tedy, ne doslova samozřejmě... CBS již vloni oznámilo spinoff k populárnímu seriálu Jak jsem poznal vaši matku, který bude sledovat příběh Sally (Greta Gerwig), která byla divákům představena již v… (více)

Reklama

Reklama