Reklama

Reklama

Walker, Texas Ranger

(seriál)
  • USA Walker, Texas Ranger (více)
USA, (1993–2001), 152 h 15 min (Minutáž: 45–90 min)

Scénář:

Leslie Greif, Albert S. Ruddy, Paul Haggis, Rick Husky (více)

Hrají:

Chuck Norris, Clarence Gilyard Jr., Sheree J. Wilson, Judson Mills, Nia Peeples, Noble Willingham, Roxanne Hart, Gary Graham, Marshall R. Teague (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(196)

Obsahy(1)

Chuck Norris  se svým bojovým uměním ochraňuje zákon v Dallasu a jeho okolí. (TV Nova)

Recenze (1 001)

cheyene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ten, kdo tento seriál kritizuje pro nereálnost jeho dílů, je blázen!!! Vše je točeno s nadsázkou, poukazuje se na současné problémy, které vládnou nejen v USA, ale i všude jinde ve světě (např.: šikana, neonacisté, drogy ve školství, zneužívání dětí, rasismus, lidská chudoba atd.) ... Celý seriál je jakýmsi obrazem skutečného života Chucka Norrise: a) sám Ch. Norris je stejně jako Cordell Walker poloviční indián; b) jeho bratr zahynul ve Vietnamu během války, Cordell Walker se v některých dílech vrací ve vzpomínkách právě do "zeleného pekla"; c) pracuje na projektu KICK DRUGS OUT OF AMERICA; d) osobní názory a postoje Chucka na víru a soudobé problémy; e) v dětsví měl Norris v oblibě weterny, kde zpravidla vítězilo dobro nad zlem, proto je tomu tak i zde a v mnohých epizodách záměrně posazuje děj do prostředí divokého západu .... Seriál má být odlehčením (proto ty nereálné díly o zvláštní DNA nebo rvačky při zatýkání), o čemž svědčí i humor v každém díle (je různorodý x Komisař Rex - jiný humor než houska se salámem není!). Touto jednoduchou formou se pak pokouší ovlivnit mládež, ukázat jim správnou cestu a naučit je rozeznávat dobro od zla, ke kterému je mnohdy velmi snadné sklouznout. Snaží se poukázat na upadající víru a ochotu pomáhat druhým, narůst kriminality mladistvých a nasměrovat děti s nízkou sebedůvěrou ve víru a pevné přesvědčení o sobě samém. Dopis Chucka Norrise fanouškům Walkera. P.S. Porovnejte 1. a poslední řadu seriálu. Jaký je závěr? (pro pochopení není špatné si o jeho životě něco přečíst) ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

“Ve Smrtonosný pasti to Gibsonovi vyšlo.” No, čeští překladatelé... Zasmát se při tom dá slušně i z jiného důvodu a to - říkám jako LGBT - nejsem žádný anti-right-wing (snažím se být nestranný, jak to jde a vyhnout se babišismům a berlusconismům), byť jakoukoli bipolární americkou politickou scénu bych v naší zemi nechtěl v žádném případě (i když na té cestě jsme “správným směrem”). ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Seriál, který je zárukou nekvality. Problém u mě nastal se samozvaným borcem Chuckem Norrisem. Jak mu mám věřit, že skolí každého protivníka, když v každé druhé scéně za něj zaskočí kaskadér s nalepenými vousy?! Kdyby to byly náročné scény, ve kterých jde o zranění, nebo je ohrožen hercův život, ale je to v podstatě plochá akční scéna většinou někde na trávě, kdy pouhá otočka při kopu už znamená asi nenapravitelné prasknutí v zádech seriálové hvězdy, protože jinak si nedovedu vysvětlit tak okaté scény s dublem. Akční scény jsou zfušované, a aby se to zakrylo, hodí režisér zpomalený záběr, který to ještě víc podělá svojí trapností. Nesmí chybět žertovné špičkování mezi spřátelenými partnery, kterým je zakončen téměř každý díl. V pozdějších řadách už se vytvořil kolem Rangera tým, do kterého spadala i pružná Nia Peeples, Clarence Gilyard a Judson Mills a stále více se přidávalo na akčnosti. Překvapivě se i občas řešilo nějaké vážnější téma. Hlavní protagonista to pak završil svatbou se Sheree J.Wilson. Několik dílů bylo koukatelných také z toho důvodu, že se za celý seriál v něm vystřídala celá řada známých záporáků z béčkových filmů, kteří sem docela přesně sedli jako protipol ultrakladného hrdiny v klobouku, který nesnášel bezpráví. Jenže u mě převládá negativní vyznění celého projektu v tom, že režijní stránka byla slabá, choreografie bojových scén otřesná, příběhy hodně stereotypně podané a hlavní hrdina Walker neměl žádné slabiny a každému nevěrohodně nabančil, a navíc byl přechytralý až hrůza.Ta jedna hvězdička je z velké milosti. Mé hodnocení: 20% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Keď sa raz Walker rozhodne, nič ho nezastaví. Ani vôľa Božia.“ Najvtipnejšie na tomto legendárne zlom seriáli je... že prvé dve série vôbec nie sú zlé! Pametám si, že som si k nim ako tínedžer rád sadal a dostal som pestrú galériu sympatických charakterov, vtedy ešte charizmatického Chucka Norrisa, prekvapivo dobré (na tú dobu) akčné scény, jednoduché, ale nie vyložene primitívne zápletky a chytľavé intro so skvelým univerzom "texaských rendžrov". Treba ale dodať, že potom to išlo skutočne do prde... hlboko do temnoty. Hlboko a ešte hlbšie. Približne počas tretej sezóny sa Chuck vymkol spod kontroly -a nastalo peklo. Priviedol do projektu syna a nechutne nakrútené charitatívne prvky a to bol začiatok konca (a cameá typu Sammo Hunga a Michaela Ironsidea to nezachránili). Nakoniec seriál zmutoval do... do... čohosi. V jednej chvíli Gary Busey predtým, ako má zabiť paraolympijskú športovkyňu (v poslednej chvíli mu v tom Walker zabráni, nebojte sa) vytiahne nôž a povie: „Teba rád zabijem“. Možno nie je sám. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

ŠUK & GÍK v kloboukách, trošku kách po Texassku... °-/ . . . Serriál pro duševně narušené jedince typu >Červený krk< po (ki)X plechovkových pivech značky Budneser emerikenské provenience... Dějově, dialogově, herecky, filmařsky a vůbec z principu tak ubohé, že snad jen vymláceným nadopovaným mozkům může na téhle slátanině cosi imponovat. Viděno pár desítek (až tak!?!) dílů sporadicky, leč na jasné hodnocení stačí. Jedna texasská hvězda tedy s velkým sebezapřením jen za některé ty bezmyšlenkovitě tělocvičné výkony. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (55)

  • Walker (Chuck Norris) jezdí v 1. sérii autem GMC Sierra 1500 Club Coupe (rok 1992) modré barvy. Ve 2. sérii je jeho auto šedé barvy. Od 3. série používá Dodge Ram 1500 4x4 (rok 1995). Ve filmu Walker, Texas Ranger: Falešné obvinění (2005) má Walker nové auto – Dodge Ram SRT-10. (cheyene)
  • 2.12.2010 se Chuck Norris a jeho bratr Aaron, který se na seriálu také podílel, stali skutečnými texaskými rangery. Dekret, jenž jejich členství potvrzuje, dostali během slavnostního ceremoniálu na služebně rangerů od tehdejšího guvernéra Texasu Ricka Perryho. [Zdroj: IDNES.cz] (oje)
  • Bratr Chucka Norrise zahynul ve válce ve Vietnamu. Cordell Walker (Chuck Norris) se právě proto v mnohých epizodách vrací ve vzpomínkách do "zeleného pekla". (cheyene)

Související novinky

Zemřel herec Clarence Gilyard Jr.

Zemřel herec Clarence Gilyard Jr.

29.11.2022

Ve věku šestašedesáti let odešel americký televizní, filmový a divadelní herec Clarence Gilyard Jr., jehož si většina diváků vybaví z televizních obrazovek jako rangera Jamese Trivetta, věrného… (více)

Walker, Texas Ranger se dočká rebootu

Walker, Texas Ranger se dočká rebootu

24.09.2019

Po rebootech Čarodějek, MacGyvera a Magnuma došla konečně řada i na legendárního Walkera, Texas Rangera. Hrdina, jenž pro kop z otočky nikdy nešel příliš daleko a z Chucka Norrise učinil kultovní… (více)

Reklama

Reklama