Reklama

Reklama

Jak jsem poznal vaši matku

(seriál)
  • USA How I Met Your Mother (více)
Ukázka z filmu 72
USA, (2005–2014), 76 h 7 min (Minutáž: 20–22 min)

Hudba:

John Swihart

Hrají:

Josh Radnor, Jason Segel, Neil Patrick Harris, Alyson Hannigan, Cobie Smulders, David Henrie, Lyndsy Fonseca, Alexis Denisof, Jayma Mays, Eva Amurri Martino (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(9) / Epizody(208)

Ted a Barney se hádají o sexy kočku. Ted zjišťuje, že je v baru s dívkou, se kterou kdysi chodil. Robin je stále zdrcena z rozchodu a příšerně se zanedbává. A Marshall nedokáže přestat mluvit o založení rodiny...
Píše se rok 2030 a přibližně padesátiletý Ted vypráví dospívajícím dětem, co všechno se stalo, než poznal jejich matku. Děj seriálu se tak odehrává v jeho vzpomínkách, počínaje rokem 2005. Tehdy mu táhlo na třicítku, žil s nejlepším kamarádem z vejšky Marshallem a s další neoficiální spolubydlící, učitelkou z mateřské školky Lily. Ti dva se zrovna zasnoubili, což přivedlo Teda k zamyšlení. Uvědomil si, že je právě ten správný čas najít si také ženu svého srdce. A shodou okolností zrovna stála na protější straně hospody krásná reportérka Robin... Posledním členem party je neuvěřitelný frajer a „balič" Barney. Manželství a monogamii vůbec považuje za jeden z největších hříchů lidstva a užívá si nevázaného života, plného sexu a zábavy. Ostatní si občas nejsou tak úplně jisti, proč se s ním vlastně kamarádí. No, on jim vlastně nedal na vybranou... Děj sitcomu je zasazen do prostředí New Yorku a bývá často popisován jako „Přátelé 21. století". Populární se stal nejen díky vytříbeným hláškám, ale také zásluhou originálního konceptu vyprávění, jenž umožňuje starému Tedovi velice zábavně komentovat děj, který leckdy skočí třeba do dětství nebo naopak pokročilého věku postav. Seriál a jeho protagonisté získali mnoho cen a na spoustu dalších byli nominováni. V letech 2007 a 2008 vyhráli Emmy a Neil Patrick Harris (Barney) byl za rok 2009 nominován na Zlatý Glóbus za nejlepší vedlejší roli v televizním seriálu. V sérii si také zahrála například zpěvačka Britney Spears, Mandy Moore nebo Enrique Iglesias, jejichž písničky pochopitelně některé z dílů provázejí. (TV Prima)

(více)

Diskuze

KateDee

KateDee (hodnocení, recenze)

Ištván87

Tak teď ti asi úplně zkazím náladu, ale to už se víc tak čtyři měsíce, že celá devátá série se bude odehrávat jen na té svatbě. Prý to bude ale protkaný spoustou flashbacků a flashforwardů :D

Ištván87

Ištván87 (hodnocení, recenze)

Tak se vyplnily mé nejčernější obavy. Zatím to vypadá, že celá tahle série se bude odehrávat na té svatbě. To už je fakticky ukázka blbosti scénáristů. A tak krásný seriál to býval.

na příspěvěk reagoval KateDee, M.a.t.t.

Sygi

Sygi (hodnocení, recenze)

Pedro Morales

Tak víš co, já to mám všechno na externím HDD uspořádaný do složek, tak by bylo blbý tam nemít i tu 9. sérii :D

NightPorter

NightPorter (hodnocení, recenze)

Pedro Morales

podle me je daleko vetsi hovadina, ze resis to, proc se na to my koukame :-D ale budiz....

prirovnal bych to mozna ke kapele, ktera te kdysi nadchla prvnima dvema albama, a prestoze pak ustrnula, stejne si poslechnes jejich novinku, kvuli hlasu zpevaka, nebo kuli solum hlavniho kytaristy....

ja koukam na himym v podstate uz jen kvuli marshallovi, protoze toho herce mam rad. staci ti to? :-)

Pedro Morales

Pedro Morales (hodnocení, recenze)

Sygi , NightPorter

No to právě říkám, jestli na to údajně koukáte jenom ze setrvačnosti, nebo protože máte před přednáškou volných dvacet minut, a to i po buhví kolika letech kdy to údajně má stát za hovno, tak to nedává zrovna velkej smysl. 

Jasně že ses ptal proč, protože to jeho chování nedávalo smysl a byla to hovadina. A stejně se ptám já, dík že si mi sám nahodil takový hezký přirovnání.

na příspěvěk reagoval NightPorter, Sygi

NightPorter

NightPorter (hodnocení, recenze)

Pedro Morales

:-D ty jsi vtipalek. hele, znal jsem chlapka, co si stahnul kalhoty a skocil po zadku do kaktusovy zahradky. taky jsem se ptal proc....

proste setrvacnost, nebo nevim, taky si to nedovedu vysvetlit, proc tu kravinu dokoukavam. asi kvuli marshallovi, ze cekam na aspon nejakej vtipek od nej. je fakt, ze treba serial following, na kterej sem se tesil jako na malokterej serial, me po pilotu zklamal tak, ze jsem ho pak uplne bojkotovat. nevim, proc mi to nejde i s himym :-D

ale uznej, ze kritika ma stejny opravneni bejt v diskuzi jako pochvala...

na příspěvěk reagoval Pedro Morales

Pedro Morales

Pedro Morales (hodnocení, recenze)

Já jsem spokojenej, jen trochu víc matky by to chtělo.

Fakt netuším, co někteří tady budou dělat, až to skončí. Už si nebudou moct v úterý ráno honem stáhnout nejnovější epizodu a pak tady pravidelně jako první vykecávát o tom kolik let už ten seriál stojí za hovno. Tak proč to děláte? Proč to teda hned v úterý ráno stahujete a koukáte na to, když je to takovej sraneca? Když jde novej seriál do kytek, tak končím po pár dílech, když jde starej seriál s kvalitou dolů, tak teda dokoukám sérii, ale když už tu čtyři roky pindáte jak to stojí za prd a přitom to pořád sledujete, údajně abyste teda konečně aspoň viděli jak to dopadne, tak mně to tak úplně nedává smysl.

na příspěvěk reagoval Sygi, NightPorter

Frkyn

Frkyn (hodnocení, recenze)

Lepší než třetí, ale raději bych tam viděl hodně matku, je to sympatická postava a v prvních dvou dílech to byla svěží změna.

dO_od

dO_od (hodnocení, recenze)

Sygi

Vida a mně se po nic moc třetím tenhle dnešní opravdu líbil :) klidnej, na úrovni, rozumnej a dospělej s několika padnoucími vtípky. Za mě spokojenost :)

Sygi

Sygi (hodnocení, recenze)

4. díl 9. série už je zas ten klasickej špatnej HIMYM, nezajímavej a protivnej !

na příspěvěk reagoval dO_od

TheRoller

TheRoller (hodnocení, recenze)

NightPorter

Skôr Oasis, ale aj to čo zostalo nie je na zahodenie. :)
Tá konkrétna scéna je tu, ale odporúčam pozrieť celú epizódu (08x18), pretože sa to navaľuje od začiatku a týmto to vrcholí.
Z maličkostí sa treba tešiť stále. :) 

na příspěvěk reagoval NightPorter

NightPorter

NightPorter (hodnocení, recenze)

TheRoller

The Roller - ze by taky fanda Beady Eye?

Scenu se skittles si uz bohuzel nevybavim, jako jiste, semtam se nejaka scena najde, ja treba mel taky vygeb u marshalla, to kdyz si hral na corleoneho a sel v tom bilym obleku po trzisti a ocichaval pomerance s genialnim brandovskym ksichtem, to jsem nemoh...

holt uz se asi musime radovat z malickosti :-)

na příspěvěk reagoval TheRoller

TheRoller

TheRoller (hodnocení, recenze)

Ale nie je to až také hrozné :) Napr. v 8 sérii scéna Marshall a skittles - tak som sa nesmial nikdy pri žiadnom sitkome (ani v dovtedajšom priebehu HIMYM). Vždy sa nájde scéna, na ktorej sa dá pobaviť a pri tých novších častiach hlavne v súvislostiach so starými.

na příspěvěk reagoval NightPorter

Petaxis

Petaxis (hodnocení, recenze)

Asi jsem úplně blbá, ale co je myšleno tím viděl jsem vás u kolotoče? :D Už si nepamatuju, co se tam stalo :D

NightPorter

NightPorter (hodnocení, recenze)

stejne je to divny, takovej propastnej upadek si pamatuju snad jen v cervenym trpaslikovi, kdyz odesel 1 z dvojice hlavnich tv tvurcu (a pravdepodobne podle vysledku ten lepsi...), a v community (tentyz pripad, odchod hlavniho tvurce), jinak si vetsina serialu tu vtipnost alespon z casti zachovala... co se stalo v HIMYM? tam snad museli odejit vsichni scenaristi, ne?

Coleator

Coleator (hodnocení, recenze)

Spiker01

Tak to má asi většina lidí, co na HIMYM ještě kouká - a tvůrce v podstatě nic nemotivuje k tomu, aby se úroveň seriálu zvedla - lidi na to budou ze zvyku koukat stejně, tak proč se snažit...

Spiker01

Spiker01 (hodnocení, recenze)

To asi všichni máme podobně. Já už jen chci vědět, jak to dopadne, takže už jen sleduju příběh a málokdy se z nostalgie pousměju.

na příspěvěk reagoval Coleator

Hrabka

Hrabka (hodnocení, recenze)

NightPorter

První 4 série jsem dal tak 4x,5x dokola, do těch dalších se mi znovu nechtělo ani trochu. A tak to asi i zůstane. Na to nemám nervy. :-) Ale věřím, že ty první 4 si za pár let zase dám. Až opadne taková ta momentální nechuť k HIMYM.

na příspěvěk reagoval Djoker

NightPorter

NightPorter (hodnocení, recenze)

Kolbenova

a my vam rikame: "my ji nechceme!!! muzete si ji nechat!!!" :-D ne, ale uznejte, ze na 8. serii by se znova dival jen sebetryznitel...

na příspěvěk reagoval Hrabka

NightPorter

NightPorter (hodnocení, recenze)

Sygi

na druhou stranu, abys jim nekrivdil, to je i v britskejch serialech, cervenej trpaslik je prospikovanej malinkejma forama na anglicky fotbalisty a jejich literarni nadani, na zpusob fandeni rowdies leedsu, na osklivost herce karla moldena a podobne. clovek taky semtam musi zagooglit, aby mu for docvaknul.

holt to asi vsichni delaj predevsim pro sebe a treba ani necekaj, ze to bude vysilany jinde a bude to tam mit uspech.

Sygi

Sygi (hodnocení, recenze)

No s tím Mandym Patinkinem, to mi přišlo jako projev klasickej amíků ve stylu, tady to známe, na zbytek světa nasrat.

na příspěvěk reagoval NightPorter, novoten

NightPorter

NightPorter (hodnocení, recenze)

Kolbenova

Hmmmm.... asi maj pravdu. Ale aspon jeden malinkej 2hodinovej film by snad nikoho nepohorsil. Clovek si na ten serial za tech 10 let tak nejak zvykl a chybi mi to.

Související novinky

Jak jsem poznala vašeho otce plní obsazení

Jak jsem poznala vašeho otce plní obsazení

07.11.2021

Seriál Jak jsem poznala vašeho otce (How I Met Your Father) se pomalu ale jistě blíží, desetidílný sitcom mimo jiné taky od tvůrců původního HIMYM Cartera Bayse a Craiga Thomase dorazí už příští rok,… (více)

Spin-off HIMYM dostal zelenou

Spin-off HIMYM dostal zelenou

21.04.2021

Seriálový spin-off Jak jsem poznal vaši matku s názvem How I Met Your Father má na stanici Hulu oficiálně zelenou. Tvůrci Isaac Aptaker a Elizabeth Berger projekt obnovili pár let poté, co se původní… (více)

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Meg Ryan pozná Vašeho otce

Meg Ryan pozná Vašeho otce

25.04.2014

Tedy, ne doslova samozřejmě... CBS již vloni oznámilo spinoff k populárnímu seriálu Jak jsem poznal vaši matku, který bude sledovat příběh Sally (Greta Gerwig), která byla divákům představena již v… (více)

Reklama

Reklama