Reklama

Reklama

Komisař Rex

(seriál)
  • Rakousko Kommissar Rex (více)
Krimi / Akční / Mysteriózní
Rakousko / Německo, (1994–2004), 92 h 25 min (Minutáž: 45–99 min)

Hrají:

Tobias Moretti, Gedeon Burkhard, Alexander Pschill, Elke Winkens, Heinz Weixelbraun, Martin Weinek, Wolf Bachofner, Karl Markovics, Gerhard Zemann (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(119)

Obsahy(1)

Představit si vídeňskou kriminální policii bez komisaře Rexe je to samé jako chtít si nepředstavit pod pojmem Rakousko žádné kriminálky. Kdy by neznal německého ovčáka (za všechny série si ho zahráli 2 psi), člena týmu oddělení vražd pod vedením komisaře Mosera (Brandtnera, Herzogové, Hoffmana), kteří spolu s Rexem jeden po druhém brání spravedlnost ve svém okolí, často za nasazení vlastních životů? Psí představitel Rexe (Reginald von Ravenhorst) je jedním z nejznámějších zvířecích hrdinů vůbec (spolu s Lassie, Černým hřebcem, lvicí Elsou ad.) a pokud hledáte pohodový seriál pro nedělní odpoledne, určitě nebudete zklamaní. (ČSFD)

(více)

Recenze (513)

Triple H odpad!

všechny recenze uživatele

Moja babka o tom rozpráva veľmi zapálene a ja mám strach, že tiež tak skončím. Detektívny seriál, v ktorom vždy deň spasí inteligentný, prešibaný a samozrejme vtipný oriešok. Takéto seriály sú skutočne trademarkom déčkovej televíznej produkcie SRN. A samozrejme, bežia u nás v prime time. Ale ak ste milovníci psov... ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Chtěl bych vidět ty diváky, kteří se vydrží na seriál, kde hlavní postavou je pes REX, dívat několik dílů... Předně, jak je možné, že nezasáhli ochránci zvířat, a dovolí, aby se takové darebnosti o psíkovi vysílaly? Proč nebojovala policie proti tomuto seriálu, protože potom veřejnost očekává, že něco takového se děje i reálně. Osobně jsem viděl výkon policejního psa v měsící červenci 2.010, v noci, rovněž to byl německý ovčák, ale neporadil si s nálezem hledané osoby ani náhodou. Nebyl schopen ani očmuchat kufr a tašku, který pohřešovaná osoba zanechala v altánku, aniž by ho psovod nemusel nutit do práce. Potom chvilku běhal po parku a pak to vzdal. Počínal si právě tak, jak od policejního psa očekávám. A ne jako komisař REX. ()

Reklama

Lacike

všechny recenze uživatele

Som psíčkár, ale z tohto nekonečného megaseriálu som videl tak 3 diely. V jednom zomrel ten prvý komisár, v druhom hral Labuda a či som videl aj nejaký tretí diel si nie som istý. Celkovo ma tento seriál ničím nezaujal. Tuctová nekonečná detektívka, čo je žáner ktorý ma k smrti nudí. A že v kľúčovej scéne sa v tomto seriály musí o dopadnutie páchateľa pričiniť pes to už v mojich očiach nezachráni. Bodovo ani neviem jak by som to ohodnotil. Rozhodne by to nebolo nič nadpriemerné. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Stále nemohu přijít na to, kde přišla tato seriálová legenda k takovému bídnému hodnocení... Tobias Moretti, Gedeon Burkhard, Karl Markovics, Reginald von Ravenhorst. Alias Richard Moser, Alexander Brandtner, "Štoki" a Rex. Seskupení sympatických kriminalistů, před kterými by se všichni lumpové měli mít na pozoru. Ale stejně většinu z nich dostal Rex:) Ukončení pátračky často završil nějakým svým mistrovským "aktem." Kvalita následujících dílů s novým komisařem a poté i komisařkou, už však začala značně upadat. Navíc, který nostalgický fanda by zapomněl na nezapomenutelnou úvodní znělku?:) ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Komisař Rex je jedna z věcí, které jsem začal sledovat opravdu v ještě útlém věku. Ještě si dokonce i pamatuju, že se vždycky vysílala na Primě, tehdy začátek prime dokonce 19:55! Klasický motiv policajta a psa je filmovým fandům pochopitelně dobře známý, ale řekl bych, že Rex je u nás vlastně ještě něčím víc, a i takovým synonymem pro správného Německého ovčáka. Postupem času se u seriálu měnilo hlavní osazenstvo (až do posledních řad nevydržel vůbec nikdo z původních), kdy první parta, okolo komisaře Mosera je obecně braná jako ta nejlepší, a jeho smrt je určitě ta nejemotivnější část seriálu. Po jeho odchodu nastoupil komisař Brandtner, který byl za mě taktéž úplně v pohodě, a přinesl do seriálu víc takové té akční a pohybové stránky, než jen klasické vyšetřování. Po jeho odchodu to šlo ale už definitivně do kytek, a poslední parta už byla jen stínem předchozích charakterů. No, ale těch housek se salámem se muselo na natáčení spotřebovat :) ()

Galerie (1 248)

Zajímavosti (44)

  • Při výběru vhodného psího hrdiny si tvůrci pozvali specialisty na trénink psů z Los Angeles. Ti přijeli do Německa, vybrali si z útulku vhodné tříměsíční štěně a půl roku jej trénovali. (Jizni Tlapa)
  • Seriál Komisař Rex byl původně plánovaný jen na třináct epizod s pilotním filmem. (Stocki)
  • Obľúbeným jedlom všetkých komisárov a taktiež Rexa boli salámové žemle, ktoré sa často rozoberali v seriáli. (VasylDeBylak)

Reklama

Reklama