Reklama

Reklama

Jak jsem poznal vaši matku

(seriál)
  • USA How I Met Your Mother (více)
Ukázka z filmu 6
USA, (2005–2014), 76 h 7 min (Minutáž: 20–22 min)

Hudba:

John Swihart

Hrají:

Josh Radnor, Jason Segel, Neil Patrick Harris, Alyson Hannigan, Cobie Smulders, David Henrie, Lyndsy Fonseca, Alexis Denisof, Jayma Mays, Eva Amurri Martino (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(9) / Epizody(208)

Ted a Barney se hádají o sexy kočku. Ted zjišťuje, že je v baru s dívkou, se kterou kdysi chodil. Robin je stále zdrcena z rozchodu a příšerně se zanedbává. A Marshall nedokáže přestat mluvit o založení rodiny...
Píše se rok 2030 a přibližně padesátiletý Ted vypráví dospívajícím dětem, co všechno se stalo, než poznal jejich matku. Děj seriálu se tak odehrává v jeho vzpomínkách, počínaje rokem 2005. Tehdy mu táhlo na třicítku, žil s nejlepším kamarádem z vejšky Marshallem a s další neoficiální spolubydlící, učitelkou z mateřské školky Lily. Ti dva se zrovna zasnoubili, což přivedlo Teda k zamyšlení. Uvědomil si, že je právě ten správný čas najít si také ženu svého srdce. A shodou okolností zrovna stála na protější straně hospody krásná reportérka Robin... Posledním členem party je neuvěřitelný frajer a „balič" Barney. Manželství a monogamii vůbec považuje za jeden z největších hříchů lidstva a užívá si nevázaného života, plného sexu a zábavy. Ostatní si občas nejsou tak úplně jisti, proč se s ním vlastně kamarádí. No, on jim vlastně nedal na vybranou... Děj sitcomu je zasazen do prostředí New Yorku a bývá často popisován jako „Přátelé 21. století". Populární se stal nejen díky vytříbeným hláškám, ale také zásluhou originálního konceptu vyprávění, jenž umožňuje starému Tedovi velice zábavně komentovat děj, který leckdy skočí třeba do dětství nebo naopak pokročilého věku postav. Seriál a jeho protagonisté získali mnoho cen a na spoustu dalších byli nominováni. V letech 2007 a 2008 vyhráli Emmy a Neil Patrick Harris (Barney) byl za rok 2009 nominován na Zlatý Glóbus za nejlepší vedlejší roli v televizním seriálu. V sérii si také zahrála například zpěvačka Britney Spears, Mandy Moore nebo Enrique Iglesias, jejichž písničky pochopitelně některé z dílů provázejí. (TV Prima)

(více)

Recenze (2 679)

Hild 

všechny recenze uživatele

Pravidelná dávka uvolnění a záchvatů smíchu. Po skončení milovaných Přátel jsem byla strašně ráda, že jsem objevila něco, co mi alespoň trochu to místo vyplnilo. Jak jsem poznal vaši matku samozřejmě nedosahuje úrovně Přátel, ale nyní běží sedmá série a stále mě to baví. Ze začátku seriál vsázel především na velkou originalitu, ale nic netrvá věčně. Jak už tady řada napsala, i já musím souhlasit, že s pátou sérií šla kvalita dolů a některé díly už jsou vyložené nesmysly, takže proto nemůžu dát plné hodnocení. Naštěstí je tady stále Barney Stinson, který nikdy nepřestane být cool, jde o jednu z mých vůbec nejoblíbenějších seriálových postav. Jak jsem poznal vaši matku už nyní rozhodně není takový jako na svém počátku, ale stejně se každý týden nemůžu dočkat nového dílu a těch dvacet minut si užiji spolehlivě vždy a nenechám se ničím rušit. 8. série: Bohužel, musím hvězdu ubrat, už to sleduji vážně jen proto, abych se snad jednou dozvěděla, kdo je matka, ale už si to neužívám. Stále více a více ujetějších a nesmyslných dílů. Jak jsem poznal vaši matku zkrátka není tím seriálem, který dokázal svou úvodní nasazenou laťku udržet až do konce. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Docela příjemná změna po seriálu ¨Přátelé¨, sice to legendární seriál nepřevyšuje, ale i tak je tenhle seriál výborným objevem. Hlavní postavou je hrdina Ted Mosby (Josh Radnor), který vypráví svým dětem jak poznal právě jejich matku. Úžasné napínavé příběhy ze svého života, který prožil než se potkali. Další postavy: Marshall Eriksen (Jason Segel), reportérka Robin Scherbatská (Cobie Smulders), učitelka ve školce Lily Aldrin (Alyson Hannigan) a legen(počkej si)-dární Barney Stinson (Neil Patrick Harris) co víc si přát. Pohodový komediální seriál. / Viděné epizody z 1-9 série *208.dílů / Zhlédnuté vše / ( Hodnocení: 10/10 ) ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Stýská se vám po Přátelích? Tak právě tohle je seriál pro vás. Seriál vychází z podobného principu jako již zmiňovaný kult (postavy bydlí ve společném bytě,scházejí se v hospůdce). Milostné problémy hlavního hrdiny jsou sice občas docela dost slabé a časem můžou někomu už vadit, ale postava hláškaře Barneyeho vám to vynahradí. Toho prostě nemůžete nemít rádi :-) Navíc seriál si drží svoji úroveň celé 3 série a postupem času se stal pomalu mojí závislostí.Snad jim to ještě pár sérií vydrží. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Toto je bezpochyby nejlepší americký neanimovaný sitcom, který jsem kdy viděl. Genialita jednotlivých epizod nemá hranic. Každá epizoda má svoje kouzlo, každá skrývá své překvapení. Ještě se nestalo, aby mě nějaký seriál natolik nadchnul, jako tenhle. Líbí se mi, jak je seriál propracovaný, jak se epizody prolínají. Někdy se nestačím divit a koukám na to s otevřenou hubou, jindy zase se chechtám jak blázen. Nejlepší je podle mě 3.série. Nejoblíbenější postava: Barney Stinson. UPGRADE po 6.Sérii: Seriálová kvalita rapidně klesá, a nyní bych to již nenazval nejlepším neanimovaným sitcomem současnosti. UPGRADE na štědrý den 2011: Rozhodl jsem se tento seriál vyřadit z mé topky, ale plné hodnocení zůstává. UPGRADE po konci seriálu: Jsem zklamán, seriál se řítil do sraček a poslední serie byla jak na houpačce. Asi 3 díly fajn a zbytek nic moc. Po poslední epizodě jsem dokonce musel snížit hodnocení. To se mi ještě nestalo. Jsem zklamaný, naštvaný na to, jakým stylem to bylo ke konci podáno a jak to skončilo. Kdybych věděl, kvůli čemu na to koukám a na co se tak těším, ani bych se neobtěžoval to sledovat. Fakt mě scénaristi a všichni okolo seriálu nasrali. ()

oli.G 

všechny recenze uživatele

Chcem naspät prvé tri série! Keď mal Barney viac ako jednu hlášku za dva diely, keď sa tam aj niečo dialo a riešilo, a keď tam ešte aj bola dobrá hudba. Pripadá mi, že vtedy si ešte aj tvorcovia potrpeli na tom, aká pesničká im hrá pri tej a tej romantickej scéne, a tiež dokonale využívali rozprávača, flashbacky a rôzne nepomenovateľné časové finty. Dnes len posadia hercov k stolu v tom bare, nechajú ich rozoberať nezmysly a pustia im tam ten smiech. Tie deti v roku 2030 by mali Teda chytiť za košeľu a zakričať naňho, nech už prejde k veci. Dočkáme sa ešte ďalších piatich sérií a mama sa odhalí až vtedy, keď už to nikoho nebude absolútne zaujímať? Kedysi to bol najlepší sitcom aký som videl, teraz je to tak na tri hviezdičky a patrí to dabované do popoludňajšieho vysielania na Markíze. ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Tak uz sakra dluho me nic nedostalo, jako prave tento neskutecny serial. Co dil, to perla, co Barneyho replika, to salvy smichu. Nikdo z hercu neprehrava, vsichni vypadaji jako by opravdu byli postavami, ktere hraji a diky bezchybnym scenarum clovek proletne jednou sezonou behem dvou veceru a styska se mu po "svych" hrdinech. Jak sjem rekl, vyborni herci, skvele scenare, to dohromady s osvedcenymy postupy z Friends dela temer bezchybny komedialni koktejl. A ach ano, jako vetsina ostatnich Barneyho proste zboznuji - a to nejenom diky spolecne vasni k oblekum... ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Dobrá, ještě nemám dokoukánu ani první sérii... ale pořád mi to přijde jako slabý odvar "Přátel". Žádná z postav mi docela nesedí a ta ústřední, pohledný architekt Ted, je imho naprosto nezajímavá. Ted hledá tu jedinou pravou a kolem toho se točí všechny díly. Samozřejmě se najdou povedené scény, vždyť taky dávám 4*, ale od seriálu s 91% čekám něco víc, něco extra... Uvidíme, třeba časem podlehnu. Zatím dojem tak na 69%. EDIT: V průběhu druhé série se dojem pozvedl, směju se více, ale stejně to pro mě není závislost, kult, prostě žádná seriálová láska. 75% EDIT2: Právě beží 6. série, kterou sleduji jen sporadicky... a začínají mě ty postavy srát. 59% ()

Nevada 

všechny recenze uživatele

Po excelentní druhé a hlavně třetí sérii přišel prudký kvalitativní pokles v sérii čtvrté. A nezastavil se ani v páté. Kvůli tomu upravuji hodnocení z původních 4* na 3. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Ve zkratce: 1-3 BOŽÍ, 4 FAJN, 5-9 RADĚJI NEVIDĚT ČI ZAPOMENOUT. /// Skvělý komediálně romantický sitcom, jehož první 3 série jsou naprosto AWESOME. S dalšími sériemi sice kvalita klesá, ale vždy se najde díl, který stojí opravdu za to. Postavy jsou zde naprosto perfektní, hlavně Barney a Marshall, ale i ostatní nejsou o moc pozadu. Tento sitcom mi přirostl k srdci a jsem moc zvědavý, jak to všechno dopadne... UPDATE červen 2013: V 5. - 8. sérii je to dost často trapas, seriál bezpochyby hodně ztratil, vtip už není takový a autoři vymýšlí mnohdy hrozné kraviny. Sem tam se najde dobrý díl, ale těch je jak šafránu. První polovina 8. série byla tragická a s jejím vyvrcholením taky nejsem moc spokojený - čeká se na to celý seriál a oni to pak takhle odbydou? Takhle to přece nemělo vypadat. Uvidíme co nabídne devítka, ale už fakt nedoufám v nějaké zlepšení... Když tak nad tím přemýšlím, tak první 4 série jsem zhlédnul asi tak 5x dokola, ty další 4 nemám vůbec chuť si pustit někdy znova. Hvězdička musí jít bohužel dolů. UPDATE červen 2014: 9. série nepřináší žádný zlepšení, spíše naopak. Její první polovina je opět hrozná, někdy uprostřed série jsem to musel přerušit, protože to bylo vážně už něco hroznýho. Závěrečný díly jsem potom dokoukal najednou a i přesto, že šla kvalita trochu nahoru a zábava byla solidní, tak úplný závěr se mi spíše nelíbil. Zklamání jako hrom a vážně jen díky vzpomínce na perfektní úvodní série nestrhnu další hvezdu. :-( 1. série 95%, 2. série 100%, 3. série 90%, 4. série 85%, 5. série 70%, 6. série 75%, 7.série 75%, 8.série 60%, 9. série 55% ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Tak na tohle budu asi jeden z mála. Nadšení kolem tohoto sit-comu ale opravdu nerozumím. Netvrdím, že je to špatný sit-com, rozhodně ale není tak prohláškovaný jako Přátelé. A to nejsem žádný jejich fanda. Zkrátka tenhle seriál mi nepřijde zas až tolik vtipný. Fóry zde jsou průměrné a těch lepších je zde pomálu. Tak nějak mi nesedí ani herci. Cobi Smulders mi přijde herecky vysloveně toporná. Josh Randor mi zase přijde jako nevýrazný a laciný klon Johnyho Deppa. Jasonu Segelovi jeho postavu nevěřím, a Alyson Hannigan je mi zase vysloveně nesympatická. Jediný výraznější herec je Neil Patrick Harris, ale ten už toho moc nezachrání, protože má málo dobrého střeliva. Takhle to vidím já a to jsem viděl minimálně deset dílů a snažil jsem se dát tomuhle seriálu šanci, když jsou z něj všichni tak odvaření, ale prostě v něm nevidím nic nadprůměrného. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Ted Mosby, Barney Stinson, Marshall Eriksen, Lily Aldrin a Robin Scherbatsky. Ústřední postavy sitcomu, který se velmi rychle stal "legen-počkej si-dární" záležitostí a to nejen díky sympatickým charakterům, ale také formě, jíž je příběh vyprávěn. Samotný námět o tom, jak hlavní hrdina poznal matku svých dětí, je poutavý, avšak nabízí se tu úvaha, zda není 9 sérií zbytečně moc. Kvalita dílů je dosti proměnlivá a zejména v poslední sezóně je celá řada epizod, které jsem dokoukal jen se sebezapřením. Naštěstí většinou pak následovaly díly, jež přinášely něco převratnějšího a poutavého, což mě stále udržovalo v pozoru a nevynechal jsem z s09 žádnou část. Pochválit musím jak zpracování, kdy se často cestuje časem do více či méně vzdálené minulosti a budoucnosti, tak také herecké výkony všech hlavních postav, zejména Barneyho, Teda, Lily a Marshalla. Ano, správně, Robin mě příliš nenadchla. Občas byl seriál na můj vkus až příliš upištěný, uječený a přitažený za vlasy, ale jako celek fungoval dost dobře - i proto jsem u něj vydržel do posledního dílu. Úplně nejvíc musím pochválit ty scény, jež v sobě měly velkou dávku emocí, kterou umocňovala lyrická klavírní melodie na pozadí. Svým způsobem HIMYM zaujme též tím, co mám na sitcomech strašně rád - jednak se sžijete s postavami a stanou se pro vás takřka druhou rodinou a dále na vás dýchne jakousi pohodou, např. v baru u McLarena. Na plný počet hvězdiček u mě tento seriálek není, avšak při jeho sledování jsem zažil příjemné chvíle, na něž budu rád vzpomínat i díky svrchu uvedené sestavě. Často se HIMYM přirovnává k legendárním (bez "počkej si") Přátelům, dokonce se nazývá "Přátelé 21. století", avšak já mám na to jednoznačnou a krátkou odpověď (mám i delší, o kterou vás také neochudím), kterou si vypůjčím od kamaráda a uživatele riggsik, jenž mi řekl "Přátelé 21. století jsou Přátelé". Souhlasím. Friends jsou nadčasový seriál a mají co říci i dnes. Tečka. Delší odpověď pak bude z mé strany obohacena jen o to, že jisté podobnosti se zmiňovaným kultovním sitcomem tu jsou (nejen ta, že je o skupince přátel, která spolu různě bydlí, páruje se, schází se v nějakém podniku, ale také mnohé dílčí zápletky). Co se týče samotného konce seriálu, tak často diskutovaného konce, můžu říct, že pro mě byl poměrně rozčarováním. Menší SPOILER: To, kdo se objevil jako "matka" mi nevadilo, ale jak s touto postavou naložili v poslední epizodě a jak se vše uzavřelo, to mě poněkud zklamalo, podobně jako manželství Barneyho a Robin. Očekával jsem to trochu veselejší. Na druhou stranu je snad také fakt, že tvůrci patrně během psaní seriálu dospěli a tudíž je finále jejich počinu trošku temnější a bez typického happy-endu. ()

chezush 

všechny recenze uživatele

Jak těžké je se loučit s Tedem, se kterým mám podobnou povahu. S Marshallem a Lily, s tím nejúžasnějším párem. S Barneym, který můj život udělal o něco legendárnější. A s Robin, hrdou Kanaďankou se zálibou ve zbraních. I přes klesající úrovně sérií a pár úletů, bude navždy tento seriál mou ♥ se kterou jsem strávila 9 let. Vážně se mi bude stýskat. SPOILER! A nakonec to nikdy nebylo o matce, ani o žlutém deštníku. Vždycky to bylo o modrém rohu. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Dlouhých devět let to bylo. Na jednu stranu je mi smutno z toho, že něco takového, u kterého jsem rostl končí, ale tento sitcom nebyl od začátku stavěn na nekonečné vyprávění. Co se týče sérií, tak první tři byly totálně dokonalé. Opravdu jsem se smál každý díl a díky nim jsem vydržel až do konce. Postupem času šla sice kvalita každou sérií o kousek dolů, ale nemůžu říci, že by poslední série byly nějak špatné. V každém díle se našlo něco vtipného, i když každou sérií bylo znát, jak začíná převládat smutek nad radostí. Na sitcom, kde by se měl člověk smát se tu našlo hodně momentů, kdy nebylo daleko do breku. Musíme to brát tak, že to k Matce patří. Poslední sérii jsem čekal trochu jinou. Jedna událost tu jede po celou dobu a pak poslední dva díly se nám ukáže to, kvůli čemu jsme to vlastně sledovali a trochu mě překvapilo, co následovalo. No, nedá se to změnit, takže nadávat je již zbytečné, ale i takovýto konec akceptuju a říkám, že jde o pěkný sitcom, úctyhodný nástupce Přátel. Ted, Robin, Marshall, Lilly a Barney - partička, která mi kolikrát zlepšila náladu, teď je na čase jít dál. :-) ()

CrypzzXD 

všechny recenze uživatele

Solidní náhrada za Přátele, která si však své kvality napříč sériemi buhužel nebyla schopná udržet. Zbytečně natahovaná kaše... První půle je avšak naprosto dokonalá a umístění v top 10 si určitě zaslouží. S01: 9/10 S02: 10/10 S03: 10/10 S04: 10/10 S05: 7/10 S06: 7/10 S07: 5/10 S08: 6/10 S09: 6/10 ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Pár těch epizod jsem samozřejmě viděl. Jenže krom ikonickýho popěvku Šukity šuk, který v naší třídě byl pomyslným oficiálním popěvkem a hymnou jde HIMYM fakt velkym obloukem mimo mě.... jako ostatně většina amerických sitcomů. Fakt nechápu lidi co čumej na všechny epizody klidně několikrát dokola. ()

Související novinky

Jak jsem poznala vašeho otce plní obsazení

Jak jsem poznala vašeho otce plní obsazení

07.11.2021

Seriál Jak jsem poznala vašeho otce (How I Met Your Father) se pomalu ale jistě blíží, desetidílný sitcom mimo jiné taky od tvůrců původního HIMYM Cartera Bayse a Craiga Thomase dorazí už příští rok,… (více)

Spin-off HIMYM dostal zelenou

Spin-off HIMYM dostal zelenou

21.04.2021

Seriálový spin-off Jak jsem poznal vaši matku s názvem How I Met Your Father má na stanici Hulu oficiálně zelenou. Tvůrci Isaac Aptaker a Elizabeth Berger projekt obnovili pár let poté, co se původní… (více)

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Meg Ryan pozná Vašeho otce

Meg Ryan pozná Vašeho otce

25.04.2014

Tedy, ne doslova samozřejmě... CBS již vloni oznámilo spinoff k populárnímu seriálu Jak jsem poznal vaši matku, který bude sledovat příběh Sally (Greta Gerwig), která byla divákům představena již v… (více)

Reklama

Reklama