Reklama

Reklama

Komisař Rex

(seriál)
  • Rakousko Kommissar Rex (více)
Krimi / Akční / Mysteriózní
Rakousko / Německo, (1994–2004), 92 h 25 min (Minutáž: 45–99 min)

Hrají:

Tobias Moretti, Gedeon Burkhard, Alexander Pschill, Elke Winkens, Heinz Weixelbraun, Martin Weinek, Wolf Bachofner, Karl Markovics, Gerhard Zemann (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(119)

Obsahy(1)

Představit si vídeňskou kriminální policii bez komisaře Rexe je to samé jako chtít si nepředstavit pod pojmem Rakousko žádné kriminálky. Kdy by neznal německého ovčáka (za všechny série si ho zahráli 2 psi), člena týmu oddělení vražd pod vedením komisaře Mosera (Brandtnera, Herzogové, Hoffmana), kteří spolu s Rexem jeden po druhém brání spravedlnost ve svém okolí, často za nasazení vlastních životů? Psí představitel Rexe (Reginald von Ravenhorst) je jedním z nejznámějších zvířecích hrdinů vůbec (spolu s Lassie, Černým hřebcem, lvicí Elsou ad.) a pokud hledáte pohodový seriál pro nedělní odpoledne, určitě nebudete zklamaní. (ČSFD)

(více)

Recenze (513)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Nejlepší kriminálka, co vznikla v Rakousku....první 2 série (s Moserem a Brandtnerem) byly slušné, ale jak tomu bývá, umělé natahování ničemu neprospívá = celý seriál měl skončit už když G. Burkhard odmítl dál točit, možná, že smrtí Mosera by to bylo ještě umocněnější na city.... Co možná nevíte, ale tušíte: a) První díl se vysílal 10. listopadu 1994. Jedná se o koprodukci rakouské veřejnoprávní televize ÖRF a německé komerční Sat1, b) u rakouské policie se hodnost komisař nepoužívá, c) Epizody, ve kterých hlavní roli hrál Tobias Moretti a později Gedeon Burkhard, dosahovaly pěkných čísel. Poté co přišla dvojice Alexander Pschill a Elke Winkens, sledovanost klesla a seriál nakonec skončil, d) někdy Rex sežere housku se salámem celou, jindy z ní vytáhne jen ten salám (na scéně byl jiný "Rex"), e) pokus o humor s houskami se dařil snad jen první řadu, pak se z toho stala fraška (bez nápadu) ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Jako kreslená variace by možná tolik nevynikla do očí bijící tupost vyšetřovatelského sboru. Rex je tak přehnaná postava, že divák záhy nabude pocitu, že pejsek promluví a tím definitivně pošle vysloužilé detektivy do důchodu. Dalším kamenem úrazu je mimořádně primitivní casting Rexových "pomocníků". Osciluje to od mírně zakomplexovaného a znuděného fízla (Moretti), k agilnímu poldovi s bouchačkou Amerického ražení (Burkhard). U nich navíc prudí na zabití tragický vysloužilec Stockinger (tragéd dostal časem dokonce vlastní seriál, naštěstí jen krátce). Prostě nevím, případy jsou stejné úrovně jako u dalších Německých kriminálek a posilovat hodnocení díky hafanovi a housce v každém díle nehodlám. ()

Reklama

GilEstel 

všechny recenze uživatele

O popularitě tohoto seriálu svědčí množství jeho repríz. Dodnes vzpomínám na nešťastného ředitele televize Nova Vladimíra Železného, když ve svém pořadu Volejte řediteli ukazoval koláče sledovanosti a s trpkým povzdechem se pozastavil u Komisaře Rexe konkurenční Primy se slovy. "Ano, Komisař Rex znovu boduje, Prima se přiblížila na necelých 10%. Popularita tohoto seriálu je nám známa. Je to veliká konkurence." Nutno říci, že to nakonec přehnali jak s počtem repríz, tak s počtem natočených řad. Škoda jen, že u nás také nemáme takového komisaře. Hned by se tu žilo lépe. Pes, který umí stopovat, vodit slepce, hledat výbušniny, zbraně a drogy, otevřít si dveře, spacifikovat útočníka nebo zavolat pomoc by se hodil policii i do našich domácností. Škoda jen, že to není možné. Tak alespoň lidi budou svoje miláčky krmit houskama se salámem. A že to pro psy není zdravý? Vždyť komisař Rex by nedělal nic špatného ani nejdel něco nezdravého. :-) ()

kingik 

všechny recenze uživatele

V rámci záchrany všech páníčků, a (ne)jednoho komisaře, přijdou všichni chytří pejsci do policejního nebe. Ano, německý ovčák je přímo policejní pes, štěká haf haf, vrčí vrrrr a kouše (na to nemám citoslovce) jenom ty zlotřilé německé unterwassermany. Své páníčky, kterých za existenci seriálu vystřídal hned několik, poslouchá na slovo a plní rozkazy, které dostane, s důslednou přesností. Jen jedním nedostatkem trpí: nemluví lidskou řečí, netelefonuje a neposílá textovky, internet používá jen v případě, když chce po náročné službě relaxovat. Ve službě je prakticky "imrvére" (němčina se vloudila i sem) a zločince chytá k smrti rád. Ze všech těch "deutsche" ksichtů vešel nejvíce v povědomí rakušan Tobias Moretti. Dále už to mělo sestupnou tendenci. Příliš vzestupnou tendencí, co do kvality, seriál nikdy neoplýval. O něco lepší, než zbytek světa veškeré rakousko-německé seriálové produkce, ale ono není těžké překonat něco, co je na hranici odpadních vod. Samozřejmě na diváka nepůjdou mdloby, když se podívá na jakoukoliv starší nebo novější epizodu, ale současně nebude přikován k televizní obrazovce nějakou sofistikovanou (detektivní) zápletkou a nehrozí obdiv k zručně natočeným akčním scénám, kterých je ve filmu více, než slušná porce. Je fakt, že to asi nejvíc táhne Rex, a pak to ostatní. Každý divák si pak dobrovolně zvolí, jestli u seriálu zůstane, anebo ho osudy ovčáckého psa nijak silně neosloví. Mě postihl naneštěstí ten druhý případ. Nic se zřejmě nezmění ani s přesunutím série do italského Říma a přidělením nového páníčka v podání Francesca Arca alias detektiva Pietra Terzani. Mé hodnocení: 20% ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Limonádu s kriminální příchutí 119krát přinese ovčák Rex. 1)  Tím nejzajímavějším jsou extrémně naivní až dětinské hrátky se psy a zapojení dvou pohledných ovčáků do akce (občas i vtipné)._____ 2)  Od kriminálních případů celkem nic nečekejte, jsou jen lehounce načrtnuté a jejich vypovídající (nebo snad zábavná) role se blíží nule._____ 3)  Charismatický 35letý Tobias Moretti (komisař Moser) je na mě příliš podsaditý a málo sexy. Vystupoval v 45 dílech._____ 4)  V pátém díle čtvrté řady nastupuje jeho následovník, tentokrát přitažlivý 29letý Gedeon Burkhard (komisař Alex Brandtner). Zahraje si rovněž ve 45 dílech._____ 5)  Věk protagonistů uvádím k čase jejich uvedení v seriálu._____ 6)  Vzhledem k povaze díla nepřekvapí, že Morettiho následovníka z asi čtyřiceti uchazečů vybral osobně Rex ve službě. Asi mu příjemně voněl._____ 7)  Stručný, ale přesný přehled Rexových schopností výstižně uvádí komentátor Fallstar (hodnotil odpad). ()

Galerie (1 248)

Zajímavosti (44)

  • Prvním "odpadlíkem" byl Karl Markovics coby Ernst “Stocki“ Stockinger. Ze seriálu odešel po dvou sezonách, jeho postava hrála ve 29 dílech. (Stocki)
  • Znělka tohoto seriálu se jmenuje „A Good Friend“ a má celkem tři verze (jak se mění hlavní komisaři), proto od 8. série také dojde ke změně názvu – „The Best Team“. Hudbu složil hudebník Gerd Schuller, text přidala Kathy Sampson, která je zároveň i interpretkou. [Zdroj: Wikipedia.cz] (mar48)
  • Konkurzem na prvního představitele Rexe prošlo více než 40 německých ovčáků. (Stocki)

Reklama

Reklama