Reklama

Reklama

Komisař Rex

(seriál)
  • Rakousko Kommissar Rex (více)
Krimi / Akční / Mysteriózní
Rakousko / Německo, (1994–2004), 92 h 25 min (Minutáž: 45–99 min)

Hrají:

Tobias Moretti, Gedeon Burkhard, Alexander Pschill, Elke Winkens, Heinz Weixelbraun, Martin Weinek, Wolf Bachofner, Karl Markovics, Gerhard Zemann (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(119)

Obsahy(1)

Představit si vídeňskou kriminální policii bez komisaře Rexe je to samé jako chtít si nepředstavit pod pojmem Rakousko žádné kriminálky. Kdy by neznal německého ovčáka (za všechny série si ho zahráli 2 psi), člena týmu oddělení vražd pod vedením komisaře Mosera (Brandtnera, Herzogové, Hoffmana), kteří spolu s Rexem jeden po druhém brání spravedlnost ve svém okolí, často za nasazení vlastních životů? Psí představitel Rexe (Reginald von Ravenhorst) je jedním z nejznámějších zvířecích hrdinů vůbec (spolu s Lassie, Černým hřebcem, lvicí Elsou ad.) a pokud hledáte pohodový seriál pro nedělní odpoledne, určitě nebudete zklamaní. (ČSFD)

(více)

Recenze (513)

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Chtěl bych vidět ty diváky, kteří se vydrží na seriál, kde hlavní postavou je pes REX, dívat několik dílů... Předně, jak je možné, že nezasáhli ochránci zvířat, a dovolí, aby se takové darebnosti o psíkovi vysílaly? Proč nebojovala policie proti tomuto seriálu, protože potom veřejnost očekává, že něco takového se děje i reálně. Osobně jsem viděl výkon policejního psa v měsící červenci 2.010, v noci, rovněž to byl německý ovčák, ale neporadil si s nálezem hledané osoby ani náhodou. Nebyl schopen ani očmuchat kufr a tašku, který pohřešovaná osoba zanechala v altánku, aniž by ho psovod nemusel nutit do práce. Potom chvilku běhal po parku a pak to vzdal. Počínal si právě tak, jak od policejního psa očekávám. A ne jako komisař REX. ()

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Pominu-li fakt, že seriály se zvířaty a tím méně s čokly v hlavní roli nemusím a že jde o dílo nechvalně proslulých skopčáků, tak má tento detektivní krimi seriál jedno obrovské a neodpustitelné mínus a to je vyzrazení pachatele hned v prvních minutách dílu. Na copak má potom divák zbylých 40 minut čučet a jaké napětí má očekávat? Jak pár chlapů z vídeňské kriminálky v čele s jejich čoklem žerou housky se salámem a dlouho pátrají po pachateli, jehož identitu včetně motivu a do detailu provedeného činu již shlédl? Navíc je téměř v každém dílu trapné klišé, jak Rex kromě zadržení pachatele ještě stačí zachránit další potenciální oběť sotva pár vteřin před vraždou. Slabé 2 * dávám jenom proto, že jsem na to kdysi pravidelně koukal, tedy alespoň na první řady s Moserem a Brandtnerem, pak mě to s těmi novými policisty přestalo bavit úplně. A za pár dílů, jež byly čestnou výjimkou v tom, že pachatel nebyl divákům naservírován hned na začátku. 35% ()

Reklama

pfa 

všechny recenze uživatele

"Komisař Rex" je pouze ten seriál s Tobiasem Morettim. V této sérii se najde velký poměr celkem kvalitních krimi příběhů, toť bez debat. Ostatní série prostě nepočítám jako "Komisař Rex", a taky to tomu odpovídá. Hlavně jaksi Rexovi noví "pánové" se prostě nepovedli. Takže, nejraději bych dal "sedmičku", která by jednoznačně patřila prvním sériím, ovšem nesvědčilo by to o celkovém pohledu na tento seriál. Takže: [5/1O]* ()

kingik 

všechny recenze uživatele

V rámci záchrany všech páníčků, a (ne)jednoho komisaře, přijdou všichni chytří pejsci do policejního nebe. Ano, německý ovčák je přímo policejní pes, štěká haf haf, vrčí vrrrr a kouše (na to nemám citoslovce) jenom ty zlotřilé německé unterwassermany. Své páníčky, kterých za existenci seriálu vystřídal hned několik, poslouchá na slovo a plní rozkazy, které dostane, s důslednou přesností. Jen jedním nedostatkem trpí: nemluví lidskou řečí, netelefonuje a neposílá textovky, internet používá jen v případě, když chce po náročné službě relaxovat. Ve službě je prakticky "imrvére" (němčina se vloudila i sem) a zločince chytá k smrti rád. Ze všech těch "deutsche" ksichtů vešel nejvíce v povědomí rakušan Tobias Moretti. Dále už to mělo sestupnou tendenci. Příliš vzestupnou tendencí, co do kvality, seriál nikdy neoplýval. O něco lepší, než zbytek světa veškeré rakousko-německé seriálové produkce, ale ono není těžké překonat něco, co je na hranici odpadních vod. Samozřejmě na diváka nepůjdou mdloby, když se podívá na jakoukoliv starší nebo novější epizodu, ale současně nebude přikován k televizní obrazovce nějakou sofistikovanou (detektivní) zápletkou a nehrozí obdiv k zručně natočeným akčním scénám, kterých je ve filmu více, než slušná porce. Je fakt, že to asi nejvíc táhne Rex, a pak to ostatní. Každý divák si pak dobrovolně zvolí, jestli u seriálu zůstane, anebo ho osudy ovčáckého psa nijak silně neosloví. Mě postihl naneštěstí ten druhý případ. Nic se zřejmě nezmění ani s přesunutím série do italského Říma a přidělením nového páníčka v podání Francesca Arca alias detektiva Pietra Terzani. Mé hodnocení: 20% ()

Ištván87 

všechny recenze uživatele

První sérii s komisařem Moserem v podání Tobiase Morettiho bych dal tak tři a půl. Postupně tomu docházel dech a po smrti hlavního hrdiny se to všechno zvrtlo. Ačkoliv ani ty první série nebyly nic moc, tak s Gedeonem Burkhardtem přišla do seriálu dost slušná trapnost a po jeho odchodu se z toho stala jen příšerná, odporná nuda o jednom čoklovi a několika pitomcích, kteří uměli hrát ještě hůř než ten pes. Šílený. ()

Galerie (1 248)

Zajímavosti (44)

  • Když první představitel Rexe Reginald odešel do psího důchodu, ještě poté se byl několikrát podívat na natáčení na svého psího nástupce Rhetta a velmi si rozuměli. (W.Wicki.W)
  • Prvním Rexem se stal Santo von Ziegelmayer (uvádí se i B.J.), ale často je zmiňováno jméno Reginald von Ravenhorst, toto vznešené jméno si ale vymysleli jen scenáristé. Postupem času odešel Santo do psího důchodu a nahradil ho Rhett Butler – ten si zahrál štěně ve filmu Komisař Rex: Mladá léta (od r. 1997), v seriálu si, ale zahrálo více německých ovčáků. (Stocki)
  • Speciálním psím tréninkem prošli všichni představitelé policejního psa včetně Reginalda von Ravenhorsta u hollywoodských cvičitelů z Los Angeles Teresy Ann Millerové a jejího otce Karla Lewise Millera. Jejich psí škola Accurate Animal Action byla založena roku 1978 a specializuje se na výcvik zvířat pro filmařské účely. (Lynette)

Reklama

Reklama