Reklama

Reklama

Komisař Rex

(seriál)
  • Rakousko Kommissar Rex (více)
Krimi / Akční / Mysteriózní
Rakousko / Německo, (1994–2004), 92 h 25 min (Minutáž: 45–99 min)

Hrají:

Tobias Moretti, Gedeon Burkhard, Alexander Pschill, Elke Winkens, Heinz Weixelbraun, Martin Weinek, Wolf Bachofner, Karl Markovics, Gerhard Zemann (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(119)

Obsahy(1)

Představit si vídeňskou kriminální policii bez komisaře Rexe je to samé jako chtít si nepředstavit pod pojmem Rakousko žádné kriminálky. Kdy by neznal německého ovčáka (za všechny série si ho zahráli 2 psi), člena týmu oddělení vražd pod vedením komisaře Mosera (Brandtnera, Herzogové, Hoffmana), kteří spolu s Rexem jeden po druhém brání spravedlnost ve svém okolí, často za nasazení vlastních životů? Psí představitel Rexe (Reginald von Ravenhorst) je jedním z nejznámějších zvířecích hrdinů vůbec (spolu s Lassie, Černým hřebcem, lvicí Elsou ad.) a pokud hledáte pohodový seriál pro nedělní odpoledne, určitě nebudete zklamaní. (ČSFD)

(více)

Recenze (513)

Triple H odpad!

všechny recenze uživatele

Moja babka o tom rozpráva veľmi zapálene a ja mám strach, že tiež tak skončím. Detektívny seriál, v ktorom vždy deň spasí inteligentný, prešibaný a samozrejme vtipný oriešok. Takéto seriály sú skutočne trademarkom déčkovej televíznej produkcie SRN. A samozrejme, bežia u nás v prime time. Ale ak ste milovníci psov... ()

vanadium 

všechny recenze uživatele

Jistě, housky se salámem, to byla děsná trapárna, ale jinak jsem Rexe zbožňoval. Svého času a na velmi dlouho můj nejoblíbenější seriál, který stál u zrodu mé obliby detektivek. Díly s Moserem i Brandtnerem byly skvělé, bohužel když přišel Hofman, tak šel seriál ke dnu. To už ho zachraňovala jedině Elke Winkens, která byla fakt rajcovní a díval jsem se pak na Rexe už jen kvůli ní:) ()

Reklama

Elementál 

všechny recenze uživatele

Jo, je to hloupé, jo, pes musel iritovat každého už po první epizodě, ale Komisař Rex je moje dětství - tehdy mi všechny ty případy přišly napínavé, mnohé z nich i složité ( :D ). No s odstupem času uznávám, že seriál má blízko k parodii na krimi, ale níž z hodnocením prostě jít nemůžu. A kdoví, třeba mají některé případy skutečně náboj (dneska už to nezjistím, takhle čas ztrácet nechci...). ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tenkrát jsem na to koukal často a toho psa jsem měl hodně rád. Připomínal mi našeho psa, kterého jsme tenkrát měli. Ze začátku to bylo samozřejmě vcelku dobré...ale když mu zemřel první páníček...tak to šlo z kopce jak se psem tak i se seriálem. Ten pes byl prý nějaký baron a dokonce měl i nějaké jmění, ale nevim jak to s nim nakonec skončilo. Možná jeho potomci stálě točí v tehdá nejlepší rakouské kriminálce. (5/10) ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Jako kreslená variace by možná tolik nevynikla do očí bijící tupost vyšetřovatelského sboru. Rex je tak přehnaná postava, že divák záhy nabude pocitu, že pejsek promluví a tím definitivně pošle vysloužilé detektivy do důchodu. Dalším kamenem úrazu je mimořádně primitivní casting Rexových "pomocníků". Osciluje to od mírně zakomplexovaného a znuděného fízla (Moretti), k agilnímu poldovi s bouchačkou Amerického ražení (Burkhard). U nich navíc prudí na zabití tragický vysloužilec Stockinger (tragéd dostal časem dokonce vlastní seriál, naštěstí jen krátce). Prostě nevím, případy jsou stejné úrovně jako u dalších Německých kriminálek a posilovat hodnocení díky hafanovi a housce v každém díle nehodlám. ()

Galerie (1 248)

Zajímavosti (44)

  • O seriálu nahrála v roce 2007 posměšnou píseň slovenská skupina Horkýže Slíže. (frolish01)
  • Gedeon Burkhard, který ztvárnil komisaře Alexe Brandtnera, nedodržel smlouvu na další sérii a nedostavil se na plánované natáčení. Aniž by dal komukoli vědet, odjel za štěstím do USA. Tvůrci proto museli na rychlo sepsat nový scénář a vypsat konkurz na nového komisaře. Díky Burkhardově nezodpovědnosti tak není vysvětlen odchod jeho postavy ze seriálu. (korbitch22)

Reklama

Reklama