Reklama

Reklama

Komisař Rex

(seriál)
  • Rakousko Kommissar Rex (více)
Krimi / Akční / Mysteriózní
Rakousko / Německo, (1994–2004), 92 h 25 min (Minutáž: 45–99 min)

Hrají:

Tobias Moretti, Gedeon Burkhard, Alexander Pschill, Elke Winkens, Heinz Weixelbraun, Martin Weinek, Wolf Bachofner, Karl Markovics, Gerhard Zemann (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(119)

Obsahy(1)

Představit si vídeňskou kriminální policii bez komisaře Rexe je to samé jako chtít si nepředstavit pod pojmem Rakousko žádné kriminálky. Kdy by neznal německého ovčáka (za všechny série si ho zahráli 2 psi), člena týmu oddělení vražd pod vedením komisaře Mosera (Brandtnera, Herzogové, Hoffmana), kteří spolu s Rexem jeden po druhém brání spravedlnost ve svém okolí, často za nasazení vlastních životů? Psí představitel Rexe (Reginald von Ravenhorst) je jedním z nejznámějších zvířecích hrdinů vůbec (spolu s Lassie, Černým hřebcem, lvicí Elsou ad.) a pokud hledáte pohodový seriál pro nedělní odpoledne, určitě nebudete zklamaní. (ČSFD)

(více)

Recenze uživatele carl.oesch k tomuto seriálu (7)

Komisař Rex (1994) 

Jako zcela nenáročná zábava z načančaného prostředí to ušlo. Pár dílů bylo i docela dramatických, neotravovalo to délkou a občas se tam mihla nějaká docela pěkná kočenka. Ve srovnání s americkou produkcí (s vyjímkou Colomba) a proti Kobře skoro zázrak. Samozřejmě, se zvyšujícím se číslem epizod kvalita klesala, ale to je vlastně pokaždé a výjimkou jsou snad jen Profesionálové. Ale v srovnání s leckterou domácí produkcí (zrovínka mně napadá onen zřejmě jentak nekončící proud sraček stvořený chrámem a tvrzí české kultůry dle předloh madam Proškové) jsou i ty díly z řad 3 a výše veledíla. Videň a okolí je prostě fotogenické město. Jinak paradoxně - ten seriál byl hlavně německý, rakouské je to místo, kde se to odehrává......co se týká zdejších komentářů, imbecilní intoši se svými výkřiky nezapřou. Holt to nedává ani ČT ART ani "intošská" dvojka, jde to na Primě (pořád dokola), tak si tady musí potvrdit alespoň anonymně a o to víc razantněji, jaká jsou duchovní elita národa. Nebo spíš jelita? ()

Vražedné léto (1995) (S02E03) 

Slabší tři hvězdy. Běh za vrahem v neoprenu (bylo vedro...jak se neustále v díle opakuje) byl zdlouhavý a hlavně nesmyslný, ten chlap by padl mnohem dřív sám. Na druhou stranu vrah nebyl ukázán a jelikož nejsem Honajz a jemu podobní (ti jistě věděli, kdo je vrah už při pohledu na sv. Štěpána v úvodní znělce), ocenil jsme tentokrát hlavně Sabine Pelz, netuctově hezkou sportovkyni, která se v Rexovi objevila několikrát a stydlivka to rozhodně nebyla. V tomhle díle především. ()

Nebezpečný lov (1995) (S02E07) 

Slabší díl, skutečně to je trochu kovbojka na odpolední koukání, když není na práci nic lepšího a hlavně zajímavějšího, ale Hemma Clementi tady potěší asi nejvíc ze všech svých tří rolí v seriálu...jinak Moretti mně jako jeden ze tří páníčků Rexe sedí nejmíň. Jo, kde jsou ty časy, kdy se v Rakousku platilo nádhernými šilinky a ne hnusným eurem. ()

Nad střechami Vídně (1996) (S02E14) 

No, zábavné to je, ale dejme tomu, že se to odehrává na začátku devadesátek a technologie DNA byla teprve v počátcích...Katrin Reisinger patří do skupiny oněch hereček, na které se člověk podívá rád a která se objeví i v jiných dílech. Vídeň je hodně fotogentická i když proti pRaze dost jednotvárná, ale pohled na ni potěší, stejně jako ona starosvětskost, která tam je možná dodnes... ()

Smrt v muzeu (1996) (S03E03) 

Slušné tři. Prostředí muzea opepří pošuk Klaus Ofczarek (má v celém seriálu i další podobné epizodní role). Muzea tohoto typu moc rád nemám, ale jako místo, kde se děj odehrává to má svůj půvab. A co se mi opravdu líbilo byla Hemma Clementi jako fotografka v jedné ze svých tří epizodních rolí v Rexovi. ()

Smrt přes internet (2000) (S06E10) 

Celkem slušný díl. Pobavil mě pomocník komisaře ze seriálu Kriminálka Istanbul Oskar Ortega Sanchez - tam jsme ho jako Turka vnímal lépe, ale potěšila mě hlavně Sabine Petzl v posledním účinkování v tomhle pohodovém a zábavném seriálu. ()

Nenávist k hezkým blondýnám (2002) (S08E09) 

50%, zaujalo mě mondénní prostředí (byty, dům na konci) samozřejmě blondýnky a hlavně vyvrácení tvrzení těžko na cvičišti, lehce na bojišti. Při dvojím nácviku to Daniel Aichinger zvládl skoro perfektně, když to šlo na konci naostro, nějak mu to nevyšlo a navíc dostal od "holky" Elke Winkens pořádnou nakládačku. ()

Reklama

Reklama