Reklama

Reklama

Komisař Rex

(seriál)
  • Rakousko Kommissar Rex (více)
Krimi / Akční / Mysteriózní
Rakousko / Německo, (1994–2004), 92 h 25 min (Minutáž: 45–99 min)

Hrají:

Tobias Moretti, Gedeon Burkhard, Alexander Pschill, Elke Winkens, Heinz Weixelbraun, Martin Weinek, Wolf Bachofner, Karl Markovics, Gerhard Zemann (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(119)

Obsahy(1)

Představit si vídeňskou kriminální policii bez komisaře Rexe je to samé jako chtít si nepředstavit pod pojmem Rakousko žádné kriminálky. Kdy by neznal německého ovčáka (za všechny série si ho zahráli 2 psi), člena týmu oddělení vražd pod vedením komisaře Mosera (Brandtnera, Herzogové, Hoffmana), kteří spolu s Rexem jeden po druhém brání spravedlnost ve svém okolí, často za nasazení vlastních životů? Psí představitel Rexe (Reginald von Ravenhorst) je jedním z nejznámějších zvířecích hrdinů vůbec (spolu s Lassie, Černým hřebcem, lvicí Elsou ad.) a pokud hledáte pohodový seriál pro nedělní odpoledne, určitě nebudete zklamaní. (ČSFD)

(více)

Recenze (513)

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Mám rád psíky, problém je však ve scénáři, kterej se mnohdy snaží vykreslit ty nejzlejší zločince a při akčních scénách tam vždycky přiběhne hlavní komisař, kterej křivě míří zbraní a hraje si na akčního cápka. Samotní záporáci maj vždycky ke konci silácký kecy, drží rukojmí a míří na ně zbraní, ale vždycky zezadu na ně ve slow motion a asi 25ti střihnutých momentech na ně skočí Rex. Z tohohle jsem už vyrostl... ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Když moji spolužačce vykradli firmu, strávila řadu hodin u nikam nevedoucích výslechů, kde jako by si po čase našli bezradní policisté ideálního viníka v její osobě. To ji tak rozčílilo, že v pohoršení nad neschopností policie křičela : „To je neslýchané, jen se podívejte na televizi, denně tam uvidíte, jak takový tlusťoch řeší případy ze svého křesla a jinde to dokonce vyřeší obyčejný pes a tady si celá slavná policie neví rady.“ Moc se mi tahle historka dokreslující velkou popularitu tohoto, docela podhodnoceného seriálu líbila, vždyť i zde ho bodovalo 14 a půl tisíce lidí. Já se k nim přidám. Každý seriál musí zachovávat svoji originalitu v osobě vyšetřovatele, protože řešené případy jsou ve všech seriálech dosti podobné. Rex originální je, a na prosbu vnučky musím ještě hvězdičku přidat. ()

Reklama

Zodd 

všechny recenze uživatele

Seriál jsem poznal už v dětství, když ho dávali někdy asi na začátku tisíciletí večer na Primě. Je to totéž pořád dokola, ale když se člověk podívá jednou za čas, celkem pobaví. Reginald (R.I.P.) spolehlivě přehrává zbytek obsazení, takže jsem díly s jeho náhradou asi neviděl. Přestože to asi nebude možné, rád bych jednou viděl crossover s americkým MacGyverem nebo A-Teamem, pokud se objeví podobně nadějný psí herec. Nebo klidně ho vytvořte v CGI a přitvrďte jeho povahu místy až na 'mcclainovskou'. ;) (poslední 2 věty vycházejí zhruba z malého dětského snu, takže je neberte tolik vážně) ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Limonádu s kriminální příchutí 119krát přinese ovčák Rex. 1)  Tím nejzajímavějším jsou extrémně naivní až dětinské hrátky se psy a zapojení dvou pohledných ovčáků do akce (občas i vtipné)._____ 2)  Od kriminálních případů celkem nic nečekejte, jsou jen lehounce načrtnuté a jejich vypovídající (nebo snad zábavná) role se blíží nule._____ 3)  Charismatický 35letý Tobias Moretti (komisař Moser) je na mě příliš podsaditý a málo sexy. Vystupoval v 45 dílech._____ 4)  V pátém díle čtvrté řady nastupuje jeho následovník, tentokrát přitažlivý 29letý Gedeon Burkhard (komisař Alex Brandtner). Zahraje si rovněž ve 45 dílech._____ 5)  Věk protagonistů uvádím k čase jejich uvedení v seriálu._____ 6)  Vzhledem k povaze díla nepřekvapí, že Morettiho následovníka z asi čtyřiceti uchazečů vybral osobně Rex ve službě. Asi mu příjemně voněl._____ 7)  Stručný, ale přesný přehled Rexových schopností výstižně uvádí komentátor Fallstar (hodnotil odpad). ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

V Rexovi se objevují podobné zápletky jako v jiných krimi seriálech. Ale tady pomáhá sympaťák Rex. Práce se psy výborná, jejich kousky parádní. Jako zákusek ke svačině, nějaké žemli, či housce, proč ne? I když změna psovoda a prodlužování snížilo kvalitu, takže souhlas, suicide, že lepší jsou ty první řady. ()

Galerie (1 248)

Zajímavosti (44)

  • Dvojice rakouských scenáristů Peter Hajek a Peter Moser nabídla společnosti Mungo-film námět na kriminální seriál s hlavním hrdinou psem již v roce 1991. (Stocki)
  • Herečka Sabine Petzl hraje ve 2. sérii (třetí,čtvrtý a pátý díl) policistku Elisabeth Bohmovou, která spolupracuje s komisařem Moserem (Tobias Moretti) a dokonce s ním prožije románek. Ve 3. dílu 6. série "Na plný plyn" se stejná herečka objeví v roli spolupachatelky vraždy a do třetice se tato herečka objeví i v 4. díle 9. série "Vitamíny na smrt". (hendrich6)
  • Znělka tohoto seriálu se jmenuje „A Good Friend“ a má celkem tři verze (jak se mění hlavní komisaři), proto od 8. série také dojde ke změně názvu – „The Best Team“. Hudbu složil hudebník Gerd Schuller, text přidala Kathy Sampson, která je zároveň i interpretkou. [Zdroj: Wikipedia.cz] (mar48)

Reklama

Reklama