Reklama

Reklama

Komisař Rex

(seriál)
  • Rakousko Kommissar Rex (více)
Krimi / Akční / Mysteriózní
Rakousko / Německo, (1994–2004), 92 h 25 min (Minutáž: 45–99 min)

Hrají:

Tobias Moretti, Gedeon Burkhard, Alexander Pschill, Elke Winkens, Heinz Weixelbraun, Martin Weinek, Wolf Bachofner, Karl Markovics, Gerhard Zemann (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(119)

Obsahy(1)

Představit si vídeňskou kriminální policii bez komisaře Rexe je to samé jako chtít si nepředstavit pod pojmem Rakousko žádné kriminálky. Kdy by neznal německého ovčáka (za všechny série si ho zahráli 2 psi), člena týmu oddělení vražd pod vedením komisaře Mosera (Brandtnera, Herzogové, Hoffmana), kteří spolu s Rexem jeden po druhém brání spravedlnost ve svém okolí, často za nasazení vlastních životů? Psí představitel Rexe (Reginald von Ravenhorst) je jedním z nejznámějších zvířecích hrdinů vůbec (spolu s Lassie, Černým hřebcem, lvicí Elsou ad.) a pokud hledáte pohodový seriál pro nedělní odpoledne, určitě nebudete zklamaní. (ČSFD)

(více)

Recenze uživatele Wacoslav1 k tomuto seriálu (17)

Komisař Rex (1994) 

Když jsem na něčem rostl, tak na to nedám dopustit a s chutí se k tomu vrátím i dneska a tenhle seriál je kus mého dětství. Proč tedy dávám jenom 3*? No je třeba to zprůměrovat jako celek a časem bohužel i tomuhle seriálu došel dech. Epizody z Morettim jsou špičkový, ty z Burkhardem ještě ucházející, ale to co přišlo potom s tím duem nesympatických kokotů je na čistej odpad. Škoda, že to po šestý sérii neutnuli. Hodnotil bych výš.50% ()

Konečná stanice Vídeň (1994) (S01E01) 

Vyborny pilot k memu oblibenemu Rakouskemu krimi serialu zajimavej pripad nastup sympataka Morettiho na scenu a at si kdo chce co chce rika genialni Rex a jeho hereckej vykon jak hral ten smutek po smrti puvodniho pana to byl zkratka vykon par excelence a Moretti si mne osobne tim jak Rexe zachranil hned na uvod ziskal bezva start do bezva serialu ()

Dokonalá vražda (1994) (S01E02) 

No vida, tak mikrovlnkou se dá i někoho oddělat, to by jeden neřekl. Každopádně vrah má pech, když jeho oběť nezkape přímo na místě, ale až v nemocnici, kde tak musí být provedena pitva, a na jejím základě se z toho stane kriminální případ. Každopádně jedna z těch celkem povedených epizod právě po kriminalistické stránce a po zdařilém pilotu i fajn vstup do tohoto seriálu.70% ()

Útěk ke smrti (1994) (S01E03) 

Tentokrát jde do tuhýho. Moser je postřelen, a navíc se stane rukojmím obchodníků s lidskými orgány, kteří neponechávají nic náhodě, a nepohodlného svědka se chystají definitivně zbavit. Ještě, že je tu Rex, aby napřed celý komplikovaný případ posunul dál, a nakonec ve finále i zachránil život svému pánovi. Jinak není tajemstvím, že Morreti je moje oblíbená postava a můj dětský hrdina, ale tohle je první z dílů, kde se jeho postava zachovala poněkud neopatrně a neprofesionálně. No tady ho z toho ještě Rex naštěstí vysekal.80% ()

Smrt starých dam (1994) (S01E04) 

Tenhle díl mě ničím speciálním nezaujal. Snad jenom tou pointou kdy borec zjistí co jeho zaměstnanec dělá a spáchá sám vraždu v jeho stylu, tak aby to bylo na něj. Pobaví i vrahova obhajoba : ty báby by stejně zdechly. I když v jeho případě z toho koukalo jasný doživotí, takže zase na druhou stranu co měl říkat, že jo...55% ()

Tanec na sopce (1994) (S01E05) 

Docela napínavě natočená rukojmovačka i na rakouské filmové poměry. Jde tady o hodně. Situace je vyhrocená a poslední slovo bude mít jako vždy Rex. Ostatně jak jinak.75% ()

Mrtvá ze Schönbrunnu (1994) (S01E06) 

Průměrný díl z atraktivního prostředí, ale zase nic až tak extra jsem na něm neshledal.50% ()

Diagnóza vražda (1994) (S01E07) 

Dějem to trochu připomene Slyův D tox, ale tady jsem se bavil o dost líp a po shlédnutí tohoto dílu jsem musel konstatovat, že jako zasloužilého alkoholika mě do léčebny, aby mě tam někdo oddělal nikdo nedostane.85% ()

Lepší dům (1994) (S01E08) 

Jeden z top dílů. V tomhle takzvaně lepším domě bych teda bydlet nechtěl. Fajn lidé co v něm bydlí jenom tak pro zábavu na nový rok oddělají houmlese a když hrozí že to praskne, tak to neváhají zkusit přikrejt i další vraždou, ale mají to blbý a na Rexe s Moserem si jako tradičně nepřijdou.90% ()

Amok (1995) (S01E09) 

Náhodou jeden z mých nejoblíbenějších díků. Burkhard ještě před tím než nahradil v seriálu Morretiho si střihnul tuhle roličku chlápka kterýmu jebne, protože si namluví, že má AIDS a začne vykonávat svou vlastní spravedlnost. Podle mýho názoru to náhodou zahrál celkem přesvědčivě a mohl jich prásknout ještě víc a pak i sebe to by bylo stylový. Každopádně tohle je jenom drobná vada na kráse. Takhle se holt probije až do hořkého konce, kdy zjistí, že to bylo celý pro nic a k ničemu. Za mě určitě zaslouženej plnej počet.95% ()

První cena (1995) (S01E10) 

Rozjelo se to zajímavě, ale konec s tím odhalením pachatele a jeho motivace je kapku nepřesvědčivý.55% ()

Smrtící medvídci (1995) (S01E11) 

Podprůměr. Ženy a dívky možná potěší scéna s nahatým Moserem, ale jinak je to dost slabota.40% ()

Přines mi hlavu Beethovena (1995) (S01E12) 

Hlavu nebo život! Náhodou pro mě docela podařenej díl u kterýho jsem se slušně pobavil. Jasně akce není zase až tak devízou tvůrců a některé další díly nabídly i podařenější přestřelky než tento, ale celá ta pointa, jak se sebou chtěli ti kriminálníci vyjebat navzájem je celkem v pohodě. I tady hodnotím vesměs kladně.75% ()

Pod ulicemi Vídně (1995) (S01E13) 

Samotné vyšetřování je tu zajímavější a napínavější než finální rozseknutí celého případu jako takového, ale i tak se rozhodně jedná o jednu z těch nadprůměrných a podařenějších epizod.70% ()

Střelba na Rexe (1995) (S01E14) 

Rex je v ohrožení a to jeho páníček nemůže nechat jen tak! I když je proti svému přesvědčení přinucený ke křivé výpovědi, tak se přesto nevzdává pátrání po svém čtyřnohém kamarádovi. Vydařená epizoda na závěr první série ve který bych snad ocenil jenom nějakou tu vypjatou přestřelku na závěr, ale to je detail. Možná je to laciný, ale s emocemi se tu dobře pracuje a divák si tak nepřeje nic jiného, než aby byl Rex zachráněn, Morreti to celý rozseknul, a hnusnej padouch neutekl před zaslouženým trestem. Možná, že je to naivní pohádka, ale já to v dětství fakt žral, a klidně se na to kouknu i dneska.85% ()

Anděl se čtyřmi tlapkami (1996) (S03E10) 

Tenhle Rex mě moc nebavil. Pomalý tempo. Neschopní záporáci jo a taky nemám rád vánoce.30% ()

Moserova smrt (1998) (S04E04) 

Krucinál zabili Mosera vy parchanti! Za nekompromisní konec a zničený dětský ideje jasnýho bůra.95% ()

Reklama

Reklama