Reklama

Reklama

Komisař Rex

(seriál)
  • Rakousko Kommissar Rex (více)
Krimi / Akční / Mysteriózní
Rakousko / Německo, (1994–2004), 92 h 25 min (Minutáž: 45–99 min)

Hrají:

Tobias Moretti, Gedeon Burkhard, Alexander Pschill, Elke Winkens, Heinz Weixelbraun, Martin Weinek, Wolf Bachofner, Karl Markovics, Gerhard Zemann (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(119)

Obsahy(1)

Představit si vídeňskou kriminální policii bez komisaře Rexe je to samé jako chtít si nepředstavit pod pojmem Rakousko žádné kriminálky. Kdy by neznal německého ovčáka (za všechny série si ho zahráli 2 psi), člena týmu oddělení vražd pod vedením komisaře Mosera (Brandtnera, Herzogové, Hoffmana), kteří spolu s Rexem jeden po druhém brání spravedlnost ve svém okolí, často za nasazení vlastních životů? Psí představitel Rexe (Reginald von Ravenhorst) je jedním z nejznámějších zvířecích hrdinů vůbec (spolu s Lassie, Černým hřebcem, lvicí Elsou ad.) a pokud hledáte pohodový seriál pro nedělní odpoledne, určitě nebudete zklamaní. (ČSFD)

(více)

Recenze (513)

borec999 

všechny recenze uživatele

Oddychové, jednoduché, s parádnym soundtrackom a množstvom zjedených salámových žemiel. Pre mňa Komisár Rex je a vždy bude kult a časť môjho detstva. Žiaľ je to aj 1 zo seriálov, kde zreteľne cítiť klesajúci trend v kvalite s narastajúcim počtom sérií. Prvé dve série s charizmatickým komisárom Moserom (výborný Tobias Moretti a jeho zrejme najpamätnejšia úloha kariéry), popleteným Stockim( vynikajúci Karl Markovics) a Hellelerom sú tým najlepším čo seriál ponúkne. Prípady sú zaujímavé, dialógy dobre napísané, nechýba trocha vtipu na odľahčenie a aj naopak- akcie na upútanie a zbystrenie pozornosti. Po odchode Stockiho a príchode Becka(heinz Weixelbraun) bol seriál v 3. a 4. sérii stále veľmi kvalitný, aj keď Stocki mne osobne trochu chýbal. Po odchode Morettiho a jeho nahradení hlavným komisárom Brandtnerom (Gedeon Burkhard) bola 5. a 6. séria ešte fajn, hoci už dojmy boli "len" dobré. Po konci Brandtnera a príchode dvojice komisárov Hoffman a Niki Herzogová už musím priznať, že bol seriál s najznámejším filmovým psom naozaj o ničom. Ak by som to spriemeroval, tak by mi to vďaka 3 posledným sériám zrejme nevyšlo ani na tie 4*, ale nižšie kvôli štyrom 5* sériam s Morettim, kde som hltal a videl každý jeden diel ísť nemôžem... 80% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Komisár Rex" bol najchytrejším (a aj najsympatickejším) členom viedenskej kriminálnej polície. Čo na tom, že to bol pes - pekne stavaný nemecký ovčiak. Rafinovane si vedel poradiť s každou prekážkou. Zadržal nejedného nebezpečného zločinca priamo pri čine. Vedel prejsť cez rozum aj svojim ľudským kolegom. Čudujem sa, že nevedel aj rozprávať. * ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Vpodstate platí presne to isté, čo som napísal pri Siskovi. Nechce sa mi to opakovať, tak len toľko, že psí komisár mi pripadal ešte o niečo horší a či dám odpad, jednu hviezdu, alebo dve je absolútne irelevantné, pretože cieľoví diváci majú o 40 až 50 rokov viac ako ja a hodnotenie na csfd nie je tým pádom pre komisárových divákov nijako smerodatné. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Neměcké seriály nemá vůbec smysl sledovat, všechny jsou stejné. Takže: Hrdinský, dokonalý a morálně bezúhonný policista s nějakým parťákem (chlap, baba, pes, ...), problémy s vedením na velitelství, kolegové, kteří vždy podrží a do toho idealistické domácí prostředí a vše vždy dobře končí a s úsměvem. Jeden díl velmi smutný (smrt T. Morettiho) byl z těch nejlepších, všichni dokázali, že umí hrát. Proto škoda všech těch ostatních dílů... * za to, jak je ten pes šikovnej, ale kurva, to co dělá Rex, nedokáže žádnej, nikdy! ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Seriál, kde se pes nechová jako pes a policisté se chovají jako idioti. Oblibu zajištuje hlavně smečka roztomilých chlupáčů značky Rex a alfasamec v hlavní roli. Zbytek týmu funguje jako jakési pozadí (zřejmě, aby měl komu krást Rexík housky?) Knížka Ajax ve městě od Rudolfa Szamose se četla velmi příjemně, zřejmě čerpali tvůrci z této předlohy. Pravdou je, že se na čtyřnohého sympaťáka i dvounožce v kulisách krásné Vídně kouká dobře, což dokládá velká obliba tohoto dnes už retro seriálu. ()

Galerie (1 248)

Zajímavosti (44)

  • Dvojice rakouských scenáristů Peter Hajek a Peter Moser nabídla společnosti Mungo-film námět na kriminální seriál s hlavním hrdinou psem již v roce 1991. (Stocki)
  • Speciálním psím tréninkem prošli všichni představitelé policejního psa včetně Reginalda von Ravenhorsta u hollywoodských cvičitelů z Los Angeles Teresy Ann Millerové a jejího otce Karla Lewise Millera. Jejich psí škola Accurate Animal Action byla založena roku 1978 a specializuje se na výcvik zvířat pro filmařské účely. (Lynette)
  • Konkurzem na prvního představitele Rexe prošlo více než 40 německých ovčáků. (Stocki)

Reklama

Reklama