Reklama

Reklama

Hříšníci

(seriál)
Trailer 1
USA, (2011–2021), 118 h 29 min (Minutáž: 43–59 min)

Režie:

Mark Mylod, John Wells, John Dahl, Todd Holland, Stephen Hopkins (více)

Hrají:

Emmy Rossum, William H. Macy, Cameron Monaghan, Steve Howey, Justin Chatwin, Michael Patrick McGill, Joan Cusack, Jeremy Allen White, Jane Levy (více)
(další profese)

Série(11) / Epizody(134)

William H. Macy hraje Franka Gallaghera, hrdého svobodného otce šesti chytrých, pracovitých a samostatných dětí. Nejsou jako ostatní rodiny, které znáte, ale ani v nejmenším se za to nestydí... (HBO Max)

Videa (67)

Trailer 1

Recenze (156)

bouncer

všechny recenze uživatele

Po prvním díle nebudu samozřjemě ještě hodnotit, ale krátký komentář si neodpustím. Znám britský originál a ten stojí za to! Je to naprostá pecka a ani se nedivím, že si to Američani vzali a předělali. Jen jsem se bál, aby to nedopadlo jako jiné předělávky (třeba Červený trpaslík). Takže -na originál to nemá, to je prostě fakt. Seriál kopíruje děj naprosto dokonale, jen se uzpůsobilo prostředí a zmodernizovaly či zamerikanizovaly některé hlášky. Prostředí je mi sympatické - Chicago a jeho předměstí znám osobně, takže jsem se cítil "jako doma", jazyk je přeci jen taky srozumitelnější - i když to nesrozumitelné mumlání originálu má něco do sebe. Postavy jsou více pohledné, abych tak řekl, a to už se tolik nehodí (přeci jen to má být absolutní spodina a looseři od narození). Co se nepovedlo je William H. Macy, mám ho jako herce rád, ale Frank Gallagher není role pro něj. Ani zdaleka - ten Davidu Threlfallovi z původního seriálu nevyrovná ani po (pozvracené) kotníky. Jinak to ujde, ale originál je holt originál... ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Myslím, že ak seriál sleduje nejaký inteligentný dospelý a berie ho s poriadnou rezervou, dokáže človeka aj celkom pobaviť. Obávam sa však, že pritiahne práve mladších divákov a to je kameň úrazu. Popularizácia alkoholizmu, násilia na zvieratách, alebo strelných zbraní, je myslím absolútne kontraproduktívna pre akúkoľvek spoločnosť a presne takto, myslím, seriál na mládež účinkuje. Mne osobne najviac vadí postava Carla, ktorý týra a zabíja zvieratá. Postavy sú tak zaujímavé a akcie je tu toľko, že by sa seriál bez takéhoto zbytočného extrému kľudne obišiel a nestratil na atraktívnosti. Zrejme mám nastavené iné hranice než tvorcovia a unesení fanúšikovia, ale myslím, že prekračovať určité medze sa nám vymstí. V dobe, keď veľké množstvo detí prakticky vyrastá pred televíznou obrazovkou s minimálnym, alebo žiadnym dohľadom, či vysvetlením od dospelej osoby je pre mladších divákov veľmi jednoduché chápať veci po svojom. Myslím, že svet potrebuje úplný opak než nabádanie ku krádežiam a násiliu, ktorého je už tak príliš. Komentár nemienim ako prázdne moralizovanie, ale ako reálne varovanie pred prekračovaním hraníc, ktoré by sa mali rešpektovať. Humor je fajn, preto tá jedna hviezda zachránila Shameless pred odpadom, ale myslím, že vo finále narobí viac škody ako úžitku a keďže nemám na očiach klapky, snažím sa vidieť a uvažovať v širších súvislostiach. ()

Reklama

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Jak je možné, že jsem se na tento seriálový skvost začala dívat až nedávno? Shameless je skvělé drama se špetkou humoru a pořádnou dávkou zvráceností, sexu a drog. Něco, co jednoznačne není pro slabší povahy nebo nenáročné diváky. Při sledování Shameless se člověl ani na chvilku nenudí. Děj je neustále v pohybu a náhlé dějové zvraty mi povětšinou vyrazí dech. Tento seriál sa nevyhýbá žádnému tématu, který se týka dnešní společnosti (láska, přátelství, nedostatek peněz, alkoholismus, homosexualita) a mnohé další. Navíc takovéto dobré obsazebí jsem neviděla už hodně dlouho a herci podávají neuvěřitelné výkony. Série co série, epizoda od epizody je neskutečně vymazlená. Jednotlivé postavy, oblíbené či neoblíbené, mají hloubku, svůj směr a vývoj. Fiona si mě získala svojí houževnatostí, obětavostí a urputností. Hlavně ze začátku byl skvěle vykreslen její boj o udržení rodiny nad vodou a zároveň si užít vlastní život. Frank sice není můj oblíbenec, ale jako záporák je vynikající. Sobec, hajzl a ničema chlap, který mě dokáže překvapit jako nikdo jiný. Nezná hranice, kromě sebe mu až na pár občasných výjimkách na nikom nezáleží. Donutí vás ho nenávidět, ale někdy ho dokonce i chápete. Mojí nejoblíbenější postavou je ale rozhodně Sheila. Není den, kdy bych ji nechtěla obejmout. - "You see what you want to see when you don't want to see it." ()

mirak2 

všechny recenze uživatele

Zial, v seriali absentuje akykolvek dej a vacsina je postavena na tom, ze Frank lezi spity v obyvacke, Frank lezi spity v kuchyni, Frank lezi spity v kupelni, Frank lezi spity na barovom pulte v krcme, Frank lezi spity na lavice v parku a vsetci si do neho radi kopnu. Prezivanie rodiny zo dna na den nie je dej, nie je to ani extra vtipne, skor depresivne a nebyt skvelych postav a ich vybornych stvarneni, tak by som to prestal pozerat po 3 dieloch. PS: Fiona je krasna a Karen je nadherna. ()

zuza99 

všechny recenze uživatele

Sprostý, nechutný, šokující, vtipný, smutný. Britskou verzi jsem bohužel neviděla, no ale ta americká je neskutečně dobrá. Po skončení dílu jsme se nemohla dočkat dalšího. Frank a jejich matka mi strašně vadí, scény s nimi musím občas i přetočit. Můj nejoblíbenější Gallagher je Lip. Ani nemůžu spočítat, kolikrát za jeden díl, jsem z něčeho v šoku, znechucená apod. Za ten rok co se Shameless nevysílá, člověk úplně zapomene, jak geniální seriál to je. ()

Galerie (1 782)

Zajímavosti (13)

  • „Frank je neustále naliaty, takže ho hrám najmä mimikou a gestami. Moja mama si zvykla vypiť a vtedy robila najsmiešnejšie grimasy na svete," vyjadril sa o svojej postave a inšpirácii William H. Macy. (Zdroj: Eurotelevizia) (kacer4)
  • Tvorcovia chceli do hlavnej role obsadiť Woodyho Harrelsona, ten mal však nabitý diár. (Zdroj: Eurotelevizia) (kacer4)
  • Steve Howey měl po celou 3. sérii na noze sádru. V seriálu padla zmínka o zlomené noze, ale ve skutečnosti se herec zotavoval z přetržené Achillovy šlachy. (Pavka5)

Související novinky

Zemřela herečka Louise Fletcher

Zemřela herečka Louise Fletcher

24.09.2022

Ve věku osmaosmdesáti let v pátek ve svém domě ve Francii zemřela americká herečka a držitelka Oscara Louise Fletcher. Smutnou zprávu předal médiím její agent David Shaul s dodatkem, že herečka… (více)

Reklama

Reklama