Reklama

Reklama

Hříšníci

(seriál)
Trailer 2
USA, (2011–2021), 118 h 29 min (Minutáž: 43–59 min)

Režie:

Mark Mylod, John Wells, John Dahl, Todd Holland, Stephen Hopkins (více)

Hrají:

Emmy Rossum, William H. Macy, Cameron Monaghan, Steve Howey, Justin Chatwin, Michael Patrick McGill, Joan Cusack, Jeremy Allen White, Jane Levy (více)
(další profese)

Série(11) / Epizody(134)

William H. Macy hraje Franka Gallaghera, hrdého svobodného otce šesti chytrých, pracovitých a samostatných dětí. Nejsou jako ostatní rodiny, které znáte, ale ani v nejmenším se za to nestydí... (HBO Max)

Videa (67)

Trailer 2

Recenze (156)

PepeCCM 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nenudil, ale z mého pohledu tenhle seriál trochu nenaplnil svůj potenciál (nebo sem jen čekal něco trochu jiného). Přes všechen ten sex, alkohol a nadávky (a to celkem dost bez cenzury) se jedná o rodinné drama a dokonce bych k tomu přihodil i kapku telenovely (občas je chování některých postav fakt na přesdržku). A je smutný, že přes to sprosté a opilé pozlátko je mi nakonec snad nejsympatičtější postava desetiletého kluka.... ()

Lum3n 

všechny recenze uživatele

Paráda. Skvěle vyvážené sociálně-rodinné drama s nekorektní zábavnou jízdou. Casting je perfektní, Wiliam H. Macy je vynikající, ale především na sebe upozorňuje božská a nesmírně talentovaná Emmy Rossum. Snad jen ten Justin Chatwin mi moc neseděl (už ve Válce Světů dost vadil). Takže v lednu se budu těšit na 2. sérku. ()

Reklama

Falconica 

všechny recenze uživatele

Hodnotím prvních pět serií, 6x01, 7x10, 7x11 a 9x06 (Někteří asi pochopí:-D). Zbytek jsem neviděla konzistentně. Dobře, narovinu, seriál to byl super, kvalita ovšem mírně klesající a ke konci páté serie s koncem mé oblíbené dějové linky už pro mne další nebyly dost zajímavé na sledování. První serie ovšem excelentní. Pomalu jsem ale začala čichat klesající odhodlání udržet tu drzost až do konce a začalo mi být jasné, že se z toho postupně stane ultraliberální moralistická dojemná shitshow. Nevadilo by mi, že se příběh vyvíjí a posouvá, ale vadí mi, že měkne:-D Takže ten konec jsem vidět nechtěla a jediná dojemnost, kterou tady příjímám, je v dějový lidii Mickeyho a Iana. Naneštěstí Noel má očividně moc práce na to, aby strávil čtvrt života natáčením jednoho seriálu, budiž mu odpuštěno:-D Jestli něco opravdu nechci vidět, tak je to to, jak si Ian hraje na Gayžíše nebo jak tam lidi řešej, kdo si zvolil jaký preferovaný zájmena. Takže jdu od toho spolu s Noelem. Jo mimochodem...dějová linie Mickeyho je naprosto perfektní, postava Mickeyho je naprosto perfektní:-D Je hodně osvěžující vidět gaystory, kde homosexualita postav není jediný důležitý charakterový prvek a kde postavy procházejí poctivou vývojovou křivkou. A hlavně si neumím vybavit moc příběhů, kde by postava gaye nebyla pojatá jako obět a slabý kus ve stádě. Kde by naopak byla do značné míry dominantní. Takže jo, díky Mickeymu váhám, jestli nedat pět:-D Kromě něj si mojí pozornost udržel Lip a Carl, naopak jí postupně kompletně ztratil Frank, který je krom páté serie vytrvale neměnný, Fiona, z které se stane tak trochu nekompetentní píča, Debbie, která je vzhledem ke svým zkušenostem trochu moc nelogicky vymaštěná a Kev a V, kteří prostě přestanou být vtipní. ()

RobbieM@N 

všechny recenze uživatele

Anglický originál jsem neviděl, ale už úvodní monolog H. Macyho dokáže dojmout srdce diváka, který má v oblibě trochu toho cynismu. Shameless se snaží prorazit díky své politické nekorektnosti a humornějšímu zobrazení života dělnické třídy, nahoty je taky dostatek. Showtime si u svých seriálů udržuje stabilně vyšší laťku, takže Shameless vypadá docela nadějně. ()

jadran90 

všechny recenze uživatele

We are the Gallaghers! Chudoba nikdy nebyla tak cool. Shameless se nezastaví před žádným tabu - krádeže, drogy, homosexualita, to je jen slabý odvar pilotu, ovšem tvůrci se nebojí zasunout děj opravdu hluboko. Počítejte s řadou vtipných hlášek, odhalených prsou, odpudivých scén, ale také charismatických postav. Skvěle vykreslených, pod tíhou sociální situace dělající jednu chybu za druhou. Kritika amerického snu, selhání společnosti vs. chyby jednotlivců. Nejvíc jsem si oblíbil Kevina, bláznivou Sheilu a Lipa, naopak Monica je na zabití. Celých pět řad si seriál drží svou úroveň a velice se mi líbí, jak scénář přirozeně navazuje - dřívější rozhodnutí mají často dohru o několik dílů později. Děj je originální, nepředvídatelný, někdy až šokující. Tady ovšem vidím i největší slabinu seriálu - chybí odvaha udělat poslední krok. Pokud se některá postava např. dostane do vězení, můžete si být jistí, že za pár dílů ji zase propustí. Nakonec i o té chudobě se později spíš jen mluví. Nicméně seriál je to originální a chytlavý, takže se těším na další řadu. I believe the answer to that question, like the answer to most questions is FUCK YOU.:-D ()

Galerie (1 782)

Zajímavosti (13)

  • „Frank je neustále naliaty, takže ho hrám najmä mimikou a gestami. Moja mama si zvykla vypiť a vtedy robila najsmiešnejšie grimasy na svete," vyjadril sa o svojej postave a inšpirácii William H. Macy. (Zdroj: Eurotelevizia) (kacer4)
  • S počtem 11 sérií a 134 epizod se jedná o nejdelší seriál (co do počtu sérií i epizod) v historii americké televizní stanice Showtime. (Lachtaan)

Související novinky

Zemřela herečka Louise Fletcher

Zemřela herečka Louise Fletcher

24.09.2022

Ve věku osmaosmdesáti let v pátek ve svém domě ve Francii zemřela americká herečka a držitelka Oscara Louise Fletcher. Smutnou zprávu předal médiím její agent David Shaul s dodatkem, že herečka… (více)

Reklama

Reklama