Reklama

Reklama

Hříšníci

(seriál)
Trailer
USA, (2011–2021), 118 h 29 min (Minutáž: 43–59 min)

Režie:

Mark Mylod, John Wells, John Dahl, Todd Holland, Stephen Hopkins (více)

Hrají:

Emmy Rossum, William H. Macy, Cameron Monaghan, Steve Howey, Justin Chatwin, Michael Patrick McGill, Joan Cusack, Jeremy Allen White, Jane Levy (více)
(další profese)

Série(11) / Epizody(134)

William H. Macy hraje Franka Gallaghera, hrdého svobodného otce šesti chytrých, pracovitých a samostatných dětí. Nejsou jako ostatní rodiny, které znáte, ale ani v nejmenším se za to nestydí... (HBO Max)

Videa (67)

Trailer

Recenze (156)

Sagara 

všechny recenze uživatele

Chcel som hodnotit az po konci prvej serie, ale uz to nevydrzim. Od prvej casti genialny, vtipny a uleteny serial. Sympaticke a blaznive postavy na cele s Frankom. Parada. Chcem viac. Joan Cusack si zasluzi Emmy aj Zlatý Glóbus. 1. Séria - 90 % - Výborný rozbeh 2. Séria - 80 % - Trošku mierny pokles, ale iba subjektívne, kvôli niektorým linkám a príliš dark zvrhlostiam 3. Séria - 90 % - A sme opäť pri feelingu z prvej série. Humor aj dráma poctivo vyvážené a oboje skvelé. 4. Séria - 95 % - Zatiaľ najviac "dark" séria, hlavne kvôli dejovej linke Fiony a Franka. Ale stále ju obkopuje kopec humoru. 5. Séria - 100 % - Tak toto je dokonalosť. Po predchádzajúcej temnej sérii prišlo potrebné odľahčenie a veruže skvelé. Humor úplne na vrchole a dramatických liniek je menej o to sú, ale ťažšie a bolestivejšie. I Fucking love you, Gallaghers ()

Falconica 

všechny recenze uživatele

Hodnotím prvních pět serií, 6x01, 7x10, 7x11 a 9x06 (Někteří asi pochopí:-D). Zbytek jsem neviděla konzistentně. Dobře, narovinu, seriál to byl super, kvalita ovšem mírně klesající a ke konci páté serie s koncem mé oblíbené dějové linky už pro mne další nebyly dost zajímavé na sledování. První serie ovšem excelentní. Pomalu jsem ale začala čichat klesající odhodlání udržet tu drzost až do konce a začalo mi být jasné, že se z toho postupně stane ultraliberální moralistická dojemná shitshow. Nevadilo by mi, že se příběh vyvíjí a posouvá, ale vadí mi, že měkne:-D Takže ten konec jsem vidět nechtěla a jediná dojemnost, kterou tady příjímám, je v dějový lidii Mickeyho a Iana. Naneštěstí Noel má očividně moc práce na to, aby strávil čtvrt života natáčením jednoho seriálu, budiž mu odpuštěno:-D Jestli něco opravdu nechci vidět, tak je to to, jak si Ian hraje na Gayžíše nebo jak tam lidi řešej, kdo si zvolil jaký preferovaný zájmena. Takže jdu od toho spolu s Noelem. Jo mimochodem...dějová linie Mickeyho je naprosto perfektní, postava Mickeyho je naprosto perfektní:-D Je hodně osvěžující vidět gaystory, kde homosexualita postav není jediný důležitý charakterový prvek a kde postavy procházejí poctivou vývojovou křivkou. A hlavně si neumím vybavit moc příběhů, kde by postava gaye nebyla pojatá jako obět a slabý kus ve stádě. Kde by naopak byla do značné míry dominantní. Takže jo, díky Mickeymu váhám, jestli nedat pět:-D Kromě něj si mojí pozornost udržel Lip a Carl, naopak jí postupně kompletně ztratil Frank, který je krom páté serie vytrvale neměnný, Fiona, z které se stane tak trochu nekompetentní píča, Debbie, která je vzhledem ke svým zkušenostem trochu moc nelogicky vymaštěná a Kev a V, kteří prostě přestanou být vtipní. ()

Reklama

Adm.Nelson 

všechny recenze uživatele

Počas tretej série mením hodnotenie z 5 na 4, veľa vecí mi príde umelo vykonštruovaných a dosť nereálnych, ale stále ma to dosť baví. Moji favoriti sú Lip, Sheila, a dvojka Kev/Veronica. Tiež ma doteraz veľmi zaujímalo dianie okolo Stevea (Jimmyho), no čím ďalej, tým viac sa to zvrháva na frašku (hodnotené po 6.dieli 3.série). Uvidíme, ako ďalej. 8/10 ()

Idego 

všechny recenze uživatele

Doufal jsem v rodinnou ságu typu Six Feet Under, ale dostal jsem jenom povrchní, fádní, monotónní a až sitcomově prvoplánovou slátaninu. Postavy se nikam neposouvají a mají každá jeden základní modus operandi, kterej v různých variantách opakují pořád dokola. Tomu se plně podřizuje děj, kterej je sám o sobě dost nezajímavej, a jalově, bez pokusu o nějakou hloubku, na sílu, na úkor uvěřitelnosti a jak na běžícím pásu servíruje absurdně blbé situace, ve kterých postavy můžou svoje předepsané karikaturní koncepty mechanicky naplňovat. Fiona bude v každým díle s psíma očima lítat v morálním dilematu mezi osobním štěstím a rodinou, Carl bude v každým díle malej sociopat, jehož jedinou funkcí je dělat "šokující" vylomeniny, Lip pokaždé genius nenaplňující svůj potenciál, a s přehledem nejhorší je Frank, kterej je napsanej opravdu jako jednorozměrná, vyloženě sitcomová postava. K těm jeho repetitivním lžím a podvodům už chybí jenom laugh track. Každej díl se vlastně 50 minut děje jak přes kopírák to samý. Na začátku druhý sezóny, kdy bylo jasný, že to takhle bude celých zbývajících 100+ hodin, jsem to musel utnout. Nezlobte se na mě, ale to fakt není 115. nejlepší seriál, co by zasloužil tak vysoký hodnocení. Že se banda postav chová morálně ambivalentně z toho vtipný ani šokující terno samo o sobě neudělá, zejména když je to napsaný jak Downtown Abbey. Já čekal víc. ()

Ninivius 

všechny recenze uživatele

Skvělý případ seriálu který nevěděl kdy skončit. Shameless by prospělo být o 3-4 sezóny kratší, odstranit všechny nepotřebné a příběhové linky, vedlejším postavám nedávat více prostoru než hlavním postavám a nesnažit se používat epizody jako komentář k politické situaci v USA. Shameless sleduje příběh a problémy rodiny Gallagherů v "chudinské" části Chicaga a právě v tomto je ukryta jiskra tohoto seriálu, prožíváte s nimi jejich problémy a radosti, jednu dobu vše vypadá na dobré cestě jen aby se to během chvíle pokazilo, a takhle pořád dokola. Herecké výkony sahají od průměrných až po neuvěřitelně dobré, za vyzdvihnutí stojí určitě William H. Macy jako alkoholický otec Frank Gallagher a Emmy Rossum v roli nejstarší dcery Fiony. Za zmínku také stojí že se jedná o americkou verzi původně britského seriálu se stejným názvem, a jako jedna z mála "amerikazovaných" verzí dokázal Shameless překonat originál v popularitě i kvalitě. Pokud hledáte kvalitní seriál plný emocí tak určitě doporučuji prvních 5 sezón, poté už si udělejte vlastní obrázek :) ()

Galerie (1 782)

Zajímavosti (13)

  • Tvorcovia chceli do hlavnej role obsadiť Woodyho Harrelsona, ten mal však nabitý diár. (Zdroj: Eurotelevizia) (kacer4)
  • Ve scéně, kdy Carl (Ethan Cutkosky) nabourá Ferrari, je vidět, že než auto nabourá, tak už je auto bourané. (Zek)

Související novinky

Zemřela herečka Louise Fletcher

Zemřela herečka Louise Fletcher

24.09.2022

Ve věku osmaosmdesáti let v pátek ve svém domě ve Francii zemřela americká herečka a držitelka Oscara Louise Fletcher. Smutnou zprávu předal médiím její agent David Shaul s dodatkem, že herečka… (více)

Reklama

Reklama