Reklama

Reklama

Star Trek: Nová generace

(seriál)
  • Česko Star Trek: Příští generace (více)
USA, (1987–1994)

Tvůrci:

Gene Roddenberry

Předloha:

Arthur Conan Doyle (kniha)

Scénář:

Ronald D. Moore, Brannon Braga, René Echevarria, Joe Menosky (více)

Hrají:

Patrick Stewart, Jonathan Frakes, LeVar Burton, Michael Dorn, Marina Sirtis, Brent Spiner, Gates McFadden, Wil Wheaton, Denise Crosby, Whoopi Goldberg (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(176)

Posádka hvězdné lodi USS Enterprise pod vedením kapitána Jeana-Luca Picarda zkoumá galaxii a ve 24. století podporuje mír mezi soupeřícími mimozemskými civilizacemi. (SkyShowtime)

Recenze uživatele Setcet k tomuto seriálu (5)

Nejzazší výspa (1987) (S01E04) 

Ti Američané píší krásné pohádky o komunistickém ráji. Možná proto, že si nemuseli projít socialistickým peklem. Zatím. ()

Hotel Royale (1989) (S02E12) 

Vskutku zvláštní planeta, na které vládne teplota pod absoulutní nulou (-291 °C, vážně pane LaForgi?). Picard u snídaně jako mozkovou rozcvičku chroustá důkaz, na kterém si vylámali zuby Euler i Gauss. Asi riziko povolání, když musíte psát o lidech a časech, které jsou chytřejší než vy. Přesto je epizoda milá, vtipná, svižná a alespoň elementárně logicky vystavěná. ()

Sjednocení 2/2 (1991) (S05E08) 

Potřebujeme rozluštit romulanské kódování, na čemž Klingonská říše pracovala neúspěšně roky? Není problém, Data to vyřeší za jeden večer. Potřebujeme komunikovat s Enterprise, aby to Romulané nezpozorovali? Není problém, přilepíme svoje zprávy na jejich depeše. Proč nepřiletí 20 romulanských válečných ptáků na orbitu Země nebo 20 klingonských dravců na Romulus, když je to s maskováním zjevně tak jednoduché? Proč nevyzradí proradný romulaský senátor jejich loď? Proč nechávají Romulané tři nejnebezpečnější mozky federace bez dozoru? Dvojdíl tahající se za pindíka nad logikou je jedním z nejlínějších a nejnelogičtějších nesmyslů v TNG univerzu. Proč proboha všechny díly s postavami z TOS jsou v průměru horší než zbytek seriálu? ()

Moje loď (1993) (S06E18) 

Jean-Luc Picard sám doma. ()

Související novinky

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Patrick Stewart se vrací do Star Treku

Patrick Stewart se vrací do Star Treku

06.08.2018

Patrick Stewart (Logan, Green Room) si zopakuje svoji nejslavnější roli kapitána kosmické lodi USS Enterprise Jeana-Luca Picarda ve zbrusu novém Star Trek seriálu od CBS All Access. Detaily o příběhu… (více)

Zemřel David Ogden Stiers z MASHe

Zemřel David Ogden Stiers z MASHe

04.03.2018

Major Charles Winchester III už není mezi námi. Jeho představitel David Ogden Stiers totiž ve věku 75 let zemřel ve svém domě v Oregonu. Stierse určitě znáte ze seriálu MASH, kde od 6. série ztvárnil… (více)

Star Trek po česku!

Star Trek po česku!

22.07.2007

Asi bychom jenom ztěží našli kultovnější sci-fi sérii, než je Star Trek. V úvahu připadá ještě Lucasovy Hvězdné války, ale ty nemají tak bohatou historii. Už tomu bude 41 let, kdy byl první díl Star… (více)

Reklama

Reklama