Reklama

Reklama

Hříšníci

(seriál)
Trailer 1
USA, (2011–2021), 118 h 29 min (Minutáž: 43–59 min)

Režie:

Mark Mylod, John Wells, John Dahl, Todd Holland, Stephen Hopkins (více)

Hrají:

Emmy Rossum, William H. Macy, Cameron Monaghan, Steve Howey, Justin Chatwin, Michael Patrick McGill, Joan Cusack, Jeremy Allen White, Jane Levy (více)
(další profese)

Série(11) / Epizody(134)

William H. Macy hraje Franka Gallaghera, hrdého svobodného otce šesti chytrých, pracovitých a samostatných dětí. Nejsou jako ostatní rodiny, které znáte, ale ani v nejmenším se za to nestydí... (HBO Max)

Videa (67)

Trailer 1

Recenze (156)

Khalesi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Myslím, že ak seriál sleduje nejaký inteligentný dospelý a berie ho s poriadnou rezervou, dokáže človeka aj celkom pobaviť. Obávam sa však, že pritiahne práve mladších divákov a to je kameň úrazu. Popularizácia alkoholizmu, násilia na zvieratách, alebo strelných zbraní, je myslím absolútne kontraproduktívna pre akúkoľvek spoločnosť a presne takto, myslím, seriál na mládež účinkuje. Mne osobne najviac vadí postava Carla, ktorý týra a zabíja zvieratá. Postavy sú tak zaujímavé a akcie je tu toľko, že by sa seriál bez takéhoto zbytočného extrému kľudne obišiel a nestratil na atraktívnosti. Zrejme mám nastavené iné hranice než tvorcovia a unesení fanúšikovia, ale myslím, že prekračovať určité medze sa nám vymstí. V dobe, keď veľké množstvo detí prakticky vyrastá pred televíznou obrazovkou s minimálnym, alebo žiadnym dohľadom, či vysvetlením od dospelej osoby je pre mladších divákov veľmi jednoduché chápať veci po svojom. Myslím, že svet potrebuje úplný opak než nabádanie ku krádežiam a násiliu, ktorého je už tak príliš. Komentár nemienim ako prázdne moralizovanie, ale ako reálne varovanie pred prekračovaním hraníc, ktoré by sa mali rešpektovať. Humor je fajn, preto tá jedna hviezda zachránila Shameless pred odpadom, ale myslím, že vo finále narobí viac škody ako úžitku a keďže nemám na očiach klapky, snažím sa vidieť a uvažovať v širších súvislostiach. ()

KNTRFKT odpad!

všechny recenze uživatele

Něco tak strašně dementního jsem neviděl od tý doby, co Míla Rozner vylez za řečnickej pultík a směle se pustil do odbiri-odbir-odbiro-kritizování všeho živého. Chápu, že teens komunita, která po večerech sleduje Fifty šejdz, za svůj životní vzor považuje Patizona, na zahradě si hraje na Upíří deníky a ráno zásadně defekuje za zvuků znělky Gilmorek, tenhle blemc považuje za vrchol ftipu, ale mně to prostě nedá a musim jim to celý pochcat. Není totiž nic víc kůl, než když je každej díl seriálu postavenej na dvou myšlenkách: 1) plácání nesmyslů, 2)prcání. Bavěj se takhle dvě prvačky na učňáku v oboru "bourač-řezník: "Pamatuješ, jak ta holka vykouřila pod stolem Lipa, to bylo hustý!!" zajíká se korpulentní Marie a cpe si do krku kus bůčku, co si přinesla z domu v alobalu. "Ne, daleko víc hustější bylo, jak ta holka pak vykouřila jeho bráchu a její máma na to koukala a...." musí se nadechnout Věrka, které není standardně na takovou porci plnou sexu zvyklá, a tak si dává načas, aby strávila jak vinnou klobásu, tak i celý zážitek, který si teď znovu mlsně přehrává v hlavě, "....a pak je nachytal její táta a honil je po celym baráku, to bylo prstě boží, ty wogo!" Holky se tetelí blahem, představují si, jak je takhle nahání nějaký z právě bouraných kanců, jelikož u příslušníků mužské rasy to dávno vzdaly, protože jak jim řikaj mámy: "Chlapům de jen vo jedno a tobě pak zustane harant na krku." Jejich rozmluvu ale slyšela vedoucí směny Růžena, náhodou velká fanynka všech sérií Shameless (doma má hrnek s oficiálním logem a na fejsbuku lajkuje všechno, co jejich fanpejdž sdílí), která se zhlídla v hlavním protagonistovi a dělá vše proto, aby se mu podobala a zároveň dělala čest svému povolání, čili nemyje se a smrdí jako prase. Růžena se tedy se svým zvučným "Víte hovno, krávy." dostává ke slovu a prskajíc popisuje svou nejoblíbenější scénu, kde je výše zmiňovaný bezďák a vzorný otec šesti věčně nemytých harantů, nucen k penetraci vlastního ánu dildem obřích rozměrů. Růžena se při té vzpomínce celá roztřese, až zastaví porážkovou linku. Dívky vesele chrochtají, poněvadž tahle scéna je "aky upe best" a nejvíc je, jak si pak musí sednout na polštářek, protože ho vlastně ten zadek bolí, že jo....Po zmínění této scénky se dámy dávají do hurónského smíchu, hýkají, zalykají se a jestli se nezadusily, nebo nesežraly, tak se smějí dodnes. Co říct na závěr....je smutný, že maj takovýhle lejna podporu a dál se točej. Jak moudře praví Applique ve své knize Umění mrdati: "Kunda bez pysků, je jen díra do prdele, milý synovče." ()

Reklama

Scar 

všechny recenze uživatele

Geniálne charaktery a stále tempo, poriadne zapletené zvraty a absurdné príbehy, nikdy však nie divadelne zdramatizované a prehrávané. Otec rodiny je sfilmovaný Homer Simpson, to mi nikto nemôže oponovať. Každé z detí ich situácia poznačila iným spôsobom, čo tvorí širokú paletu porúch osobnosti a deliktov. Okrem propagácie marihuany nemám čo vytknúť, pretože všetko napísané sa drží aj v ôsmej sérii. To sa nevidí často. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Veľmi rozpačitý seriál. Na jednej strane je príliš presexualizovaný, na strane druhej často veľmi vtipný. Wiiliam Macy čo by polobezdomovecký alkoholik má skvelé hlášky, hoci jeho postava by mala byť asi najviac nenávidená. Na Emmy Rossum sa skvele pozerá a jej chladná romantická línia má svoje čaro. Príliš veľa erotickosti nie je niečo, čo by tu bolo nevyhnutné. Často je to tu úplne zbytočne nasadené s cieľom pritiahnuť mladého diváka. Hlavne homosexuálne pasáže považujem za totálny rozmar a odpadový fragment. Veľkým plusom je priamočiary presun od epizódy k epizóde s nápaditými námetmi. ()

Idego 

všechny recenze uživatele

Doufal jsem v rodinnou ságu typu Six Feet Under, ale dostal jsem jenom povrchní, fádní, monotónní a až sitcomově prvoplánovou slátaninu. Postavy se nikam neposouvají a mají každá jeden základní modus operandi, kterej v různých variantách opakují pořád dokola. Tomu se plně podřizuje děj, kterej je sám o sobě dost nezajímavej, a jalově, bez pokusu o nějakou hloubku, na sílu, na úkor uvěřitelnosti a jak na běžícím pásu servíruje absurdně blbé situace, ve kterých postavy můžou svoje předepsané karikaturní koncepty mechanicky naplňovat. Fiona bude v každým díle s psíma očima lítat v morálním dilematu mezi osobním štěstím a rodinou, Carl bude v každým díle malej sociopat, jehož jedinou funkcí je dělat "šokující" vylomeniny, Lip pokaždé genius nenaplňující svůj potenciál, a s přehledem nejhorší je Frank, kterej je napsanej opravdu jako jednorozměrná, vyloženě sitcomová postava. K těm jeho repetitivním lžím a podvodům už chybí jenom laugh track. Každej díl se vlastně 50 minut děje jak přes kopírák to samý. Na začátku druhý sezóny, kdy bylo jasný, že to takhle bude celých zbývajících 100+ hodin, jsem to musel utnout. Nezlobte se na mě, ale to fakt není 115. nejlepší seriál, co by zasloužil tak vysoký hodnocení. Že se banda postav chová morálně ambivalentně z toho vtipný ani šokující terno samo o sobě neudělá, zejména když je to napsaný jak Downtown Abbey. Já čekal víc. ()

Galerie (1 782)

Zajímavosti (13)

  • V seriálu došlo k přeobsazení postavy Mandy Milkovich, kterou ztvárnila Jane Levy. Od začátku 2. série roli Mandy hraje  Emma Greenwell. (Pavka5)
  • Steve Howey měl po celou 3. sérii na noze sádru. V seriálu padla zmínka o zlomené noze, ale ve skutečnosti se herec zotavoval z přetržené Achillovy šlachy. (Pavka5)

Související novinky

Zemřela herečka Louise Fletcher

Zemřela herečka Louise Fletcher

24.09.2022

Ve věku osmaosmdesáti let v pátek ve svém domě ve Francii zemřela americká herečka a držitelka Oscara Louise Fletcher. Smutnou zprávu předal médiím její agent David Shaul s dodatkem, že herečka… (více)

Reklama

Reklama