Reklama

Reklama

Hříšníci

(seriál)
Trailer
USA, (2011–2021), 118 h 29 min (Minutáž: 43–59 min)

Režie:

Mark Mylod, John Wells, John Dahl, Todd Holland, Stephen Hopkins (více)

Hrají:

Emmy Rossum, William H. Macy, Cameron Monaghan, Steve Howey, Justin Chatwin, Michael Patrick McGill, Joan Cusack, Jeremy Allen White, Jane Levy (více)
(další profese)

Série(11) / Epizody(134)

William H. Macy hraje Franka Gallaghera, hrdého svobodného otce šesti chytrých, pracovitých a samostatných dětí. Nejsou jako ostatní rodiny, které znáte, ale ani v nejmenším se za to nestydí... (HBO Max)

Videa (67)

Trailer

Recenze (156)

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Jak je možné, že jsem se na tento seriálový skvost začala dívat až nedávno? Shameless je skvělé drama se špetkou humoru a pořádnou dávkou zvráceností, sexu a drog. Něco, co jednoznačne není pro slabší povahy nebo nenáročné diváky. Při sledování Shameless se člověl ani na chvilku nenudí. Děj je neustále v pohybu a náhlé dějové zvraty mi povětšinou vyrazí dech. Tento seriál sa nevyhýbá žádnému tématu, který se týka dnešní společnosti (láska, přátelství, nedostatek peněz, alkoholismus, homosexualita) a mnohé další. Navíc takovéto dobré obsazebí jsem neviděla už hodně dlouho a herci podávají neuvěřitelné výkony. Série co série, epizoda od epizody je neskutečně vymazlená. Jednotlivé postavy, oblíbené či neoblíbené, mají hloubku, svůj směr a vývoj. Fiona si mě získala svojí houževnatostí, obětavostí a urputností. Hlavně ze začátku byl skvěle vykreslen její boj o udržení rodiny nad vodou a zároveň si užít vlastní život. Frank sice není můj oblíbenec, ale jako záporák je vynikající. Sobec, hajzl a ničema chlap, který mě dokáže překvapit jako nikdo jiný. Nezná hranice, kromě sebe mu až na pár občasných výjimkách na nikom nezáleží. Donutí vás ho nenávidět, ale někdy ho dokonce i chápete. Mojí nejoblíbenější postavou je ale rozhodně Sheila. Není den, kdy bych ji nechtěla obejmout. - "You see what you want to see when you don't want to see it." ()

bouncer

všechny recenze uživatele

Po prvním díle nebudu samozřjemě ještě hodnotit, ale krátký komentář si neodpustím. Znám britský originál a ten stojí za to! Je to naprostá pecka a ani se nedivím, že si to Američani vzali a předělali. Jen jsem se bál, aby to nedopadlo jako jiné předělávky (třeba Červený trpaslík). Takže -na originál to nemá, to je prostě fakt. Seriál kopíruje děj naprosto dokonale, jen se uzpůsobilo prostředí a zmodernizovaly či zamerikanizovaly některé hlášky. Prostředí je mi sympatické - Chicago a jeho předměstí znám osobně, takže jsem se cítil "jako doma", jazyk je přeci jen taky srozumitelnější - i když to nesrozumitelné mumlání originálu má něco do sebe. Postavy jsou více pohledné, abych tak řekl, a to už se tolik nehodí (přeci jen to má být absolutní spodina a looseři od narození). Co se nepovedlo je William H. Macy, mám ho jako herce rád, ale Frank Gallagher není role pro něj. Ani zdaleka - ten Davidu Threlfallovi z původního seriálu nevyrovná ani po (pozvracené) kotníky. Jinak to ujde, ale originál je holt originál... ()

Reklama

zuza99 

všechny recenze uživatele

Sprostý, nechutný, šokující, vtipný, smutný. Britskou verzi jsem bohužel neviděla, no ale ta americká je neskutečně dobrá. Po skončení dílu jsme se nemohla dočkat dalšího. Frank a jejich matka mi strašně vadí, scény s nimi musím občas i přetočit. Můj nejoblíbenější Gallagher je Lip. Ani nemůžu spočítat, kolikrát za jeden díl, jsem z něčeho v šoku, znechucená apod. Za ten rok co se Shameless nevysílá, člověk úplně zapomene, jak geniální seriál to je. ()

Lum3n 

všechny recenze uživatele

Paráda. Skvěle vyvážené sociálně-rodinné drama s nekorektní zábavnou jízdou. Casting je perfektní, Wiliam H. Macy je vynikající, ale především na sebe upozorňuje božská a nesmírně talentovaná Emmy Rossum. Snad jen ten Justin Chatwin mi moc neseděl (už ve Válce Světů dost vadil). Takže v lednu se budu těšit na 2. sérku. ()

jadran90 

všechny recenze uživatele

We are the Gallaghers! Chudoba nikdy nebyla tak cool. Shameless se nezastaví před žádným tabu - krádeže, drogy, homosexualita, to je jen slabý odvar pilotu, ovšem tvůrci se nebojí zasunout děj opravdu hluboko. Počítejte s řadou vtipných hlášek, odhalených prsou, odpudivých scén, ale také charismatických postav. Skvěle vykreslených, pod tíhou sociální situace dělající jednu chybu za druhou. Kritika amerického snu, selhání společnosti vs. chyby jednotlivců. Nejvíc jsem si oblíbil Kevina, bláznivou Sheilu a Lipa, naopak Monica je na zabití. Celých pět řad si seriál drží svou úroveň a velice se mi líbí, jak scénář přirozeně navazuje - dřívější rozhodnutí mají často dohru o několik dílů později. Děj je originální, nepředvídatelný, někdy až šokující. Tady ovšem vidím i největší slabinu seriálu - chybí odvaha udělat poslední krok. Pokud se některá postava např. dostane do vězení, můžete si být jistí, že za pár dílů ji zase propustí. Nakonec i o té chudobě se později spíš jen mluví. Nicméně seriál je to originální a chytlavý, takže se těším na další řadu. I believe the answer to that question, like the answer to most questions is FUCK YOU.:-D ()

Galerie (1 782)

Zajímavosti (13)

  • V 6. epizodě 1. série, když je celá rodina v kuchyni a děti se chystají do školy, se z ničeho nic v jednou záběru na stole objeví červená miska se lžící. V dalším záběru na svém místě není a v dalším zse ano. (Agita)
  • „Frank je neustále naliaty, takže ho hrám najmä mimikou a gestami. Moja mama si zvykla vypiť a vtedy robila najsmiešnejšie grimasy na svete," vyjadril sa o svojej postave a inšpirácii William H. Macy. (Zdroj: Eurotelevizia) (kacer4)

Související novinky

Zemřela herečka Louise Fletcher

Zemřela herečka Louise Fletcher

24.09.2022

Ve věku osmaosmdesáti let v pátek ve svém domě ve Francii zemřela americká herečka a držitelka Oscara Louise Fletcher. Smutnou zprávu předal médiím její agent David Shaul s dodatkem, že herečka… (více)

Reklama

Reklama