Reklama

Reklama

Hříšníci

(seriál)
Trailer 1
USA, (2011–2021), 118 h 29 min (Minutáž: 43–59 min)

Režie:

Mark Mylod, John Wells, John Dahl, Todd Holland, Stephen Hopkins (více)

Hrají:

Emmy Rossum, William H. Macy, Cameron Monaghan, Steve Howey, Justin Chatwin, Michael Patrick McGill, Joan Cusack, Jeremy Allen White, Jane Levy (více)
(další profese)

Série(11) / Epizody(134)

William H. Macy hraje Franka Gallaghera, hrdého svobodného otce šesti chytrých, pracovitých a samostatných dětí. Nejsou jako ostatní rodiny, které znáte, ale ani v nejmenším se za to nestydí... (HBO Max)

Recenze uživatele jirikzaboj k tomuto seriálu (5)

The Sins of My Caretaker (2013) (S03E05) 

Tato epizoda je jeden velký crazy mess v tom dobrém slova smyslu a dokonale vystihuje náladu, kterou jako divák prožíváte při sledování Shameless v jeho různých polohách. Ten postupný rozpad a finální potupa, uvědomění situace a zoufalství všech zúčastněných, to je sakra tak geniální. ()

Civil Wrongs (2013) (S03E10) 

2 epizody v kuse dostáváme těžkou dávku deprese a nálada seriálu se naprosto změnila a otočila o 180 stupňů. Lip je tak geniální, komplikovaná a tragická postava. Těším se, co uvidím v budoucnu. Závěr epizody jeden velký LOL:-D ()

Survival of the Fittest (2013) (S03E12) 

Z tragikomedie okolo Franka se stala regulérní dramatická podívaná a jeho postava dostala během této série úplně jiný rozměr. Vždycky to byl možná v jádru dobrák, ale sakra. Ty jeho dialogy o smyslu života mě vždycky tak zlomí uvnitř a zároveň naplní elánem, novou energií. Fakt neskutečně napsaná a zahraná postava. To samé ale platí i o ostatních a rodina Gallagher’s je opravdu pestře vyobrazena a ani jedna postava zde není navíc a nijak nenudí. Samozřejmě úžasná Sheila, V a Kev nejsou výjimkou. Naprosto výjimečný seriál, který mě touhle sérií definitivně pohltil. (Bezpochyby je Lip má nejoblíbenější postava po této sérii a docela jsem ho s Mandy shipoval, i když je to crazy bitch) ()

Série 4 (2014) (S04) 

4. série nejela narozdíl od těch předchozích z větší části na tragédii, než komedii. Pořád si udržuje a vlastně i přidává míru absurdna a jede podle vlastních pravidel. Byla to zkouška jak pro diváky, tak pro celou rodinu Gallaghers a to kvůli jistému selhání, které spustilo sérii překážek, depresí, smutku, odpuštění, pochybení a myslím si, že to ucelilo právě můj vztah k tomuto seriálu, který si nehraje na nic víc, než sám je. A to sice perfektní, bez jakýchkoliv přepálených twistů. S naprostou přirozeností a upřímností každé z postav. Nikdo tu není navíc a každý má v South Side své místo. Firma mě v těchto bad girl polohách dost bavila a těším se, jak ji to jako člověka v životě posune. Ian a Mickey byl hrozně silný příběh a Frank je zkrátka nesmrtelný tragéd, kterému žeru každou jeho poučku, i když je to fakt kretén, mám ho rád. Lipovi fandím, ať se udrží i nadále tam, kam směřuje. Carl dostal větší prostor a je to jedině dobře, sígry zbožňuju. Pubertální Debbie měla spíš komediální kontext, ale zároveň mě přesvědčila, že se nám postavy mění před očima. Kev a V jsou nejvíc comedy couple a poslední dobou fungují jen na odlehčenou a to je dobře, protože to jim jde nejlíp. Je mi lito Mandy a doufám, že v budoucnu dostane ještě vykoupení. O každé postavě o tom můžu říct milion věcí a to je sakra dobrou prací tvůrců a herců, kteří se o ně tak skvěle starají. ❤️ ()

Emily (2014) (S04E11) 

Já nechápu, jak se všechny ty postavy dostaly z tak primitivních příběhů tak daleko. 4. série láme postupně celou komediální strukturu a vyzývá nás na velkou emocionální piplačku, ve které nezůstane jedno oko suché. Takhle epizoda je pro mě prozatím jedna z těch nejlepších. Sledovat linku Iana a Mickeyho byla kdysi nuda, teď je to velký peak série. Úžasný Frank a fenomenální Lip. Prospělo Fionu hodit trochu více do pozadí a jsem zvědavý, jak to půjde dál. ()

Související novinky

Zemřela herečka Louise Fletcher

Zemřela herečka Louise Fletcher

24.09.2022

Ve věku osmaosmdesáti let v pátek ve svém domě ve Francii zemřela americká herečka a držitelka Oscara Louise Fletcher. Smutnou zprávu předal médiím její agent David Shaul s dodatkem, že herečka… (více)

Reklama

Reklama