Reklama

Reklama

Hříšníci

(seriál)
Trailer
USA, (2011–2021), 118 h 29 min (Minutáž: 43–59 min)

Režie:

Mark Mylod, John Wells, John Dahl, Todd Holland, Stephen Hopkins (více)

Hrají:

Emmy Rossum, William H. Macy, Cameron Monaghan, Steve Howey, Justin Chatwin, Michael Patrick McGill, Joan Cusack, Jeremy Allen White, Jane Levy (více)
(další profese)

Série(11) / Epizody(134)

William H. Macy hraje Franka Gallaghera, hrdého svobodného otce šesti chytrých, pracovitých a samostatných dětí. Nejsou jako ostatní rodiny, které znáte, ale ani v nejmenším se za to nestydí... (HBO Max)

Recenze uživatele Remedy k tomuto seriálu (1)

Hříšníci (2011) 

Showtime opět válí, tentokrát na těžce definovatelném poli jakési „indie dramedie“, která co do své podstaty (a už vzhledem k tomu, že ji financuje velká kabelová televize) samozřejmě není žádným „indie“ počinem v pravém slova smyslu, ale svou koncepcí a pojetím postav splňuje mnohé atributy „klasického indie žánru“ (dávám to raději do uvozovek, neboť pod KLASICKÝM INDIE žánrem si každý může představovat něco jiného). Jedná se o takovou hořkosladkou exkurzi do života jedné chudé rodiny, která se den co den potýká s existenčními problémy a do toho musí řešit časté excesy otce-alkoholika a matky, která je bipolární, tedy šílená. Střídají se zde odlehčené, někdy až extrémně vtipné epizody s poměrně dramatickými díly, které znovu a znovu vystavují jednotlivé hrdiny někdy menším, někdy větším, někdy obrovským problémům a všichni jsou velmi často nuceni spojit síly a s použitím toho nádherného klišé „táhnout za jeden provaz“. Možná by se z toho dal udělat jeden závěr, že řešení problémů je vlastně jakousi vnucenou životní filosofií celé Gallagherovic rodiny a i když jsou mnohdy způsoby, jakými se z jednotlivých patálií dostávají, více či méně bizarní, budete jim chtě nechtě v drtivé většině případů fandit, protože jsou všichni do jednoho ohromně sympatičtí… Všechny doposud odvysílané série se drží na stabilních 90%. ()

Související novinky

Zemřela herečka Louise Fletcher

Zemřela herečka Louise Fletcher

24.09.2022

Ve věku osmaosmdesáti let v pátek ve svém domě ve Francii zemřela americká herečka a držitelka Oscara Louise Fletcher. Smutnou zprávu předal médiím její agent David Shaul s dodatkem, že herečka… (více)

Reklama

Reklama