Reklama

Reklama

Star Trek: Nová generace

(seriál)
  • Česko Star Trek: Příští generace (více)
USA, (1987–1994)

Tvůrci:

Gene Roddenberry

Předloha:

Arthur Conan Doyle (kniha)

Scénář:

Ronald D. Moore, Brannon Braga, René Echevarria, Joe Menosky (více)

Hrají:

Patrick Stewart, Jonathan Frakes, LeVar Burton, Michael Dorn, Marina Sirtis, Brent Spiner, Gates McFadden, Wil Wheaton, Denise Crosby, Whoopi Goldberg (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(176)

Posádka hvězdné lodi USS Enterprise pod vedením kapitána Jeana-Luca Picarda zkoumá galaxii a ve 24. století podporuje mír mezi soupeřícími mimozemskými civilizacemi. (SkyShowtime)

Recenze uživatele Ironfood k tomuto seriálu (56)

Osamělý mezi námi (1987) (S01E06) 

Začíná se pořádně projevovat komediální rovina Datovy postavy, v této epizodě si oblíbí Sherlocka Holmese. ()

Spravedlnost (1987) (S01E07) 

Některé pasáže z povrchu planety sice působí jako z nějaké pornoparodie, ale celkově to není špatný díl. Nicméně je velká škoda, že zákon nebyl důsledně dodržen, ušetřilo by mi to spoustu skřípání zubů při sledování dalších dílů... ()

Spiknutí (1988) (S01E24) 

Základní nápad dobrý, ale zpracování odfláknuté a navíc poněkud zbrklé - lepší by byl dvojdíl nebo kdyby se to táhlo více díly jako vedlejší věc. Rozuzlení neoriginální, člověk si skoro říká, jestli to nebyl pokus o parodii. ()

Dítě (1988) (S02E01) 

Nová postava v podání Whoopi Goldbergové se neuvede zrovna šťastně, když mladému panu Crusherovi vymluví jeho bohulibý záměr. ()

Věc cti (1989) (S02E08) 

Pro mě asi nejlepší díl druhé série. Kdo by řekl, že si Riker během stáže na klingonské lodi povede s takovýmto přehledem a nadhledem. ()

Vladařka (1989) (S02E10) 

Worf vás naučí, jak vzbudit zájem u ženy, a setká se s důstojným protivníkem. To vše na pozadí romantického dobrodružství nejotravnějšího člena posádky. ()

Hotel Royale (1989) (S02E12) 

Takové poněkud samoúčelné přesunutí postav do (pro ně) nezvyklého prostředí provázené řadou nelogičností, naštěstí je tam aspoň pár úsměvných momentů. ()

Čtverec času (1989) (S02E13) 

Ryker předvede své kuchařské schopnosti, které ocení hlavně Worf (což je možná důsledek Rykerovy nedávné stáže na klingonské lodi). Příběh s časovou smyčkou nezaujal, chyběl nějaký zajímavý nápad nebo humor, který by pomohl odsunout do pozadí nelogičnosti, které jsou s takovýmto typem zápletky vždy spjaté. ()

Faktor Ikarus (1989) (S02E14) 

Škoda, že se díl nesoustředil pouze na Worfa, protože Rykerovská linka mi přišla hodně otravná, navíc vyvrcholila téměř komediálním soubojem připomínajícím nějakou japonskou reality-show. Taktéž je trochu škoda, že součástí klingonského rituálu nebylo sežrání nejotravnějšího člena posádky.... ()

Přátelé na dálku (1989) (S02E15) 

Data si najde kamarádku, zatímco Wesley Crusher dostane velení nad svým vlastním týmem. Já bych mu dal rovnou velení na nějaké jiné lodi z jiného seriálu, aby do něj byl konečně pokoj:-) ()

Kdo je "Q" (1989) (S02E16) 

Sice bych uvítal, kdyby první setkání s Borgy bylo hlavně o nich a ne o Q, ale i tak nezbývá než dát pět hvězdiček. ()

Nástrahy lékařské péče (1989) (S02E17) 

Posádka porouchané vesmírné lodi pobavila. Nicméně jsem měl pocit, že by se s ní dalo vypořádat nějakou zábavnější a méně riskantní fintou. Mé naděje, že šestihodinový let Picarda s Crusherem vyústí v radostnou tragédii, kterou kapitán zakamufluje jako nešťastnou náhodu, se bohužel nenaplnily:-) ()

Dodejte nám čerstvou krev! (1989) (S02E18) 

Worf dostane klingonské spalničky, ale mám podezření, že je to pouze zástěrka k balení doktorky. Na Enterprise se nasáčkuje parta vidláků, jejichž přítomnost sice u Picarda vyvolá záchvat smíchu, ale rozhodně není příliš žádoucí. Naštěstí se objeví planeta klonů( která možná inspirovala legendární Rimmerosvět). A ta nutně potřebuje novou krev... ()

Hon na muže (1989) (S02E19) 

Přítomnost matky poradkyně Troi signalizuje, že to bude odlehčenější díl. Bohužel zábavná je v podstatě jen ta pasáž, ve které Data sehrává roli "Zábavného Artura". ()

Vlastnosti velitele (1989) (S03E02) 

Data si rozdělá sympatickou kolonistku, zatímco Picard si užívá diplomacii s poněkud odměřenou rasou Sheliaků. ()

Zničená planeta (1989) (S03E03) 

"Good tea, nice house" Worf je skutečný mistr komplimentů:-) ()

Kdo pozoruje pozorovatele (1989) (S03E04) 

Bratři Strugačtí sice tvrdí, že je těžké být bohem, ale Picard to zvládá levou zádní. Při sledování tohoto dílu nešlo nevzpomenout na legendární komiks Malý bůh z neméně legendárního časopisu ABC... ()

Svazek (1989) (S03E05) 

Co víc si takový malý chlapec může přát, než být adoptován Klingonem:-) ()

Past (1989) (S03E06) 

Geordiho rande s virtuální vědkyní vytáhne Enterprise z maléru. Hodně slabý díl. ()

Cena (1989) (S03E08) 

Milostný románek poradkyně Troi je hodně otravný. Vyjednávání o prodeji červí díry to trochu zachraňuje, ale myslím, že i to se dalo udělat lépe. ()

Související novinky

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Patrick Stewart se vrací do Star Treku

Patrick Stewart se vrací do Star Treku

06.08.2018

Patrick Stewart (Logan, Green Room) si zopakuje svoji nejslavnější roli kapitána kosmické lodi USS Enterprise Jeana-Luca Picarda ve zbrusu novém Star Trek seriálu od CBS All Access. Detaily o příběhu… (více)

Zemřel David Ogden Stiers z MASHe

Zemřel David Ogden Stiers z MASHe

04.03.2018

Major Charles Winchester III už není mezi námi. Jeho představitel David Ogden Stiers totiž ve věku 75 let zemřel ve svém domě v Oregonu. Stierse určitě znáte ze seriálu MASH, kde od 6. série ztvárnil… (více)

Star Trek po česku!

Star Trek po česku!

22.07.2007

Asi bychom jenom ztěží našli kultovnější sci-fi sérii, než je Star Trek. V úvahu připadá ještě Lucasovy Hvězdné války, ale ty nemají tak bohatou historii. Už tomu bude 41 let, kdy byl první díl Star… (více)

Reklama

Reklama