Reklama

Reklama

Hříšníci

(seriál)
Trailer 2
USA, (2011–2021), 118 h 29 min (Minutáž: 43–59 min)

Režie:

Mark Mylod, John Wells, John Dahl, Todd Holland, Stephen Hopkins (více)

Hrají:

Emmy Rossum, William H. Macy, Cameron Monaghan, Steve Howey, Justin Chatwin, Michael Patrick McGill, Joan Cusack, Jeremy Allen White, Jane Levy (více)
(další profese)

Série(11) / Epizody(134)

William H. Macy hraje Franka Gallaghera, hrdého svobodného otce šesti chytrých, pracovitých a samostatných dětí. Nejsou jako ostatní rodiny, které znáte, ale ani v nejmenším se za to nestydí... (HBO Max)

Videa (67)

Trailer 2

Recenze (156)

Ninivius 

všechny recenze uživatele

Skvělý případ seriálu který nevěděl kdy skončit. Shameless by prospělo být o 3-4 sezóny kratší, odstranit všechny nepotřebné a příběhové linky, vedlejším postavám nedávat více prostoru než hlavním postavám a nesnažit se používat epizody jako komentář k politické situaci v USA. Shameless sleduje příběh a problémy rodiny Gallagherů v "chudinské" části Chicaga a právě v tomto je ukryta jiskra tohoto seriálu, prožíváte s nimi jejich problémy a radosti, jednu dobu vše vypadá na dobré cestě jen aby se to během chvíle pokazilo, a takhle pořád dokola. Herecké výkony sahají od průměrných až po neuvěřitelně dobré, za vyzdvihnutí stojí určitě William H. Macy jako alkoholický otec Frank Gallagher a Emmy Rossum v roli nejstarší dcery Fiony. Za zmínku také stojí že se jedná o americkou verzi původně britského seriálu se stejným názvem, a jako jedna z mála "amerikazovaných" verzí dokázal Shameless překonat originál v popularitě i kvalitě. Pokud hledáte kvalitní seriál plný emocí tak určitě doporučuji prvních 5 sezón, poté už si udělejte vlastní obrázek :) ()

KIT.HL 

všechny recenze uživatele

Když se před dávnými časy (2015) na slovenské soukromé tv Markíza , potažmo TV Doma objevil tento seriál  z prostředí disfunkční rodiny Gallagherů žijících v  jižní části Chigaca v jejímž čele stojí jako otec nepracující ochlasta Frank Gallagher ( neskutečný William H. Macy) všimnula si toho asi jen malá skupina nadšených slovenských diváků. Když pak ze Slovenska po 4 sezonách seriál zmizel a už se nikdy nevrátil,  úspěšně při tom nepochopitelně minul českou kotlinu byla snaha hledat na netu naplněna . Titulky od nadšenců ukazovali , že přeci jen si někdo tohoto rodícího se fenoménu povšimnul. Jaké  překvapení se dostavilo, když na  české streamovací hřiště vtrhnul další hráč. HBO. Větší šok byl, když jsem zjistil, že celý seriál, který mezitím v USA v roce 2020 skončil svou 11 sezonou byl kompletně v roce 2022 touto službou nadabován do českého jazyka a přiznám, že vůbec ne špatně !! Proto  komu tohle ještě uniklo a nadále uniká, neváhejte ani na moment a využijte datové toky svého internetu na plno.  Připravte se na pořádnou jízdu. Spoilerovat u Hříšníků ani nelze . Je to jen na vás. Tento pohled na USA je ve všech ohledech jiný, než jste doposud viděli a čekali.  Nenechá vás vydechnout. Jedenáct sezon vysílaný Ameriku nešetřící seriál se dočkal i své britské verze. ()

Reklama

Khalesi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Myslím, že ak seriál sleduje nejaký inteligentný dospelý a berie ho s poriadnou rezervou, dokáže človeka aj celkom pobaviť. Obávam sa však, že pritiahne práve mladších divákov a to je kameň úrazu. Popularizácia alkoholizmu, násilia na zvieratách, alebo strelných zbraní, je myslím absolútne kontraproduktívna pre akúkoľvek spoločnosť a presne takto, myslím, seriál na mládež účinkuje. Mne osobne najviac vadí postava Carla, ktorý týra a zabíja zvieratá. Postavy sú tak zaujímavé a akcie je tu toľko, že by sa seriál bez takéhoto zbytočného extrému kľudne obišiel a nestratil na atraktívnosti. Zrejme mám nastavené iné hranice než tvorcovia a unesení fanúšikovia, ale myslím, že prekračovať určité medze sa nám vymstí. V dobe, keď veľké množstvo detí prakticky vyrastá pred televíznou obrazovkou s minimálnym, alebo žiadnym dohľadom, či vysvetlením od dospelej osoby je pre mladších divákov veľmi jednoduché chápať veci po svojom. Myslím, že svet potrebuje úplný opak než nabádanie ku krádežiam a násiliu, ktorého je už tak príliš. Komentár nemienim ako prázdne moralizovanie, ale ako reálne varovanie pred prekračovaním hraníc, ktoré by sa mali rešpektovať. Humor je fajn, preto tá jedna hviezda zachránila Shameless pred odpadom, ale myslím, že vo finále narobí viac škody ako úžitku a keďže nemám na očiach klapky, snažím sa vidieť a uvažovať v širších súvislostiach. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Po všech těch amerických rodinných seriálech je Shameless úplně jiná liga. Co by se ale taky dalo jiného od kabelovky Showtime čekat, že ano? Shameless si nebere servítky. V každém díle se bezskrupulózně šuká, hulí, děcka nejdou pro slovíčko "fuck" daleko a celkově se to snaží být co nejvíce nekorektní. Pozitivní je ale jeden zásadní fakt: na rozdíl od typově obdobných kousků to nepůsobí ani na chvíli prvoplánově. Drsným humorem a absurdními situacemi to připomíná kultovní Californication, avšak Shameless se přeci jen bere o trošičku vážněji. Pod cynickou slupkou se totiž ukrývá satirický obraz soudobé (nejen) americké společnosti bez typických filmových příkras. Na jednu stranu je to neskutečná bžunda, ale při hlubším pohledu je to vlastně docela smutné a občas až mrazivě reálné. Zejména postava Williama H. Macyho je ideální ukázkou na první pohled sympatického chlapíka a zároveň neskutečného sebestředného kreténa. Macy si svou roli viditelně užívá a ani zbytek hereckého obsazení není o moc pozadu. Rodinka je barvitá (i doslova) a epizody jsou nabité drsnými situacemi a často i tabuizovanými tématy k prasknutí, byť, alespoň v první sérii, nikdy nepřekročí pomyslnou hranici vkusu. Ani ve výplňových epizodách seriál neztrácí díky dynamické ruční kameře a říznému soundtracku ani na moment tempo. Seriál si i po 10 sériích drží konstantní kvalitu, nicméně já osobně jsem zhruba od 5. už cítil jistý stereotyp, protože postavy jsou pořád v těch samých sračkách, málokdy se z něčeho poučí a dělají furt dokola ty samé chyby. Na druhou stranu, asi to tak má prostě být. ()

Galerie (1 782)

Zajímavosti (13)

  • Canaryville, což je místo, kde rodina Gallagherových bydlí, se nachází na jižní straně Chicaga. (michalkubat4)
  • Steve Howey měl po celou 3. sérii na noze sádru. V seriálu padla zmínka o zlomené noze, ale ve skutečnosti se herec zotavoval z přetržené Achillovy šlachy. (Pavka5)
  • V 6. epizodě 1. série, když je celá rodina v kuchyni a děti se chystají do školy, se z ničeho nic v jednou záběru na stole objeví červená miska se lžící. V dalším záběru na svém místě není a v dalším zse ano. (Agita)

Související novinky

Zemřela herečka Louise Fletcher

Zemřela herečka Louise Fletcher

24.09.2022

Ve věku osmaosmdesáti let v pátek ve svém domě ve Francii zemřela americká herečka a držitelka Oscara Louise Fletcher. Smutnou zprávu předal médiím její agent David Shaul s dodatkem, že herečka… (více)

Reklama

Reklama