Reklama

Reklama

Hříšníci

(seriál)
Trailer
USA, (2011–2021), 118 h 29 min (Minutáž: 43–59 min)

Režie:

Mark Mylod, John Wells, John Dahl, Todd Holland, Stephen Hopkins (více)

Hrají:

Emmy Rossum, William H. Macy, Cameron Monaghan, Steve Howey, Justin Chatwin, Michael Patrick McGill, Joan Cusack, Jeremy Allen White, Jane Levy (více)
(další profese)

Série(11) / Epizody(134)

William H. Macy hraje Franka Gallaghera, hrdého svobodného otce šesti chytrých, pracovitých a samostatných dětí. Nejsou jako ostatní rodiny, které znáte, ale ani v nejmenším se za to nestydí... (HBO Max)

Videa (67)

Trailer

Recenze (157)

Thomick 

všechny recenze uživatele

Je malilinko zvláštní, že postava komediálního seriálu, okolo který se všecko jakoby točí, je napsaná úplně, ale úplně nevtipně (Frank). Samotnej námět je každopádně jako stvořenej pro humornej seriál, a přesto se těží z jeho zdánlivě skrytých uliček, kde byste to ani nečekali. Navíc se Shameless vždycky bude moct opřít o Lipa (kterýmu se podle mě dá fandit tak stokrát víc než Fioně) a relativně stálou (sexuální?) výkonnost. Edit koncem 5. série: Nebudu už dál otálet, musim to prostě zvednout. Konzistence - symbol Shameless. Tvůrci i takhle pozdě málokdy pálí slepýma a speciálně děcka (Carl, Debbie) jsou snad zábavnější díl od dílu. Senza! ()

Falconica 

všechny recenze uživatele

Hodnotím prvních pět serií, 6x01, 7x10, 7x11 a 9x06 (Někteří asi pochopí:-D). Zbytek jsem neviděla konzistentně. Dobře, narovinu, seriál to byl super, kvalita ovšem mírně klesající a ke konci páté serie s koncem mé oblíbené dějové linky už pro mne další nebyly dost zajímavé na sledování. První serie ovšem excelentní. Pomalu jsem ale začala čichat klesající odhodlání udržet tu drzost až do konce a začalo mi být jasné, že se z toho postupně stane ultraliberální moralistická dojemná shitshow. Nevadilo by mi, že se příběh vyvíjí a posouvá, ale vadí mi, že měkne:-D Takže ten konec jsem vidět nechtěla a jediná dojemnost, kterou tady příjímám, je v dějový lidii Mickeyho a Iana. Naneštěstí Noel má očividně moc práce na to, aby strávil čtvrt života natáčením jednoho seriálu, budiž mu odpuštěno:-D Jestli něco opravdu nechci vidět, tak je to to, jak si Ian hraje na Gayžíše nebo jak tam lidi řešej, kdo si zvolil jaký preferovaný zájmena. Takže jdu od toho spolu s Noelem. Jo mimochodem...dějová linie Mickeyho je naprosto perfektní, postava Mickeyho je naprosto perfektní:-D Je hodně osvěžující vidět gaystory, kde homosexualita postav není jediný důležitý charakterový prvek a kde postavy procházejí poctivou vývojovou křivkou. A hlavně si neumím vybavit moc příběhů, kde by postava gaye nebyla pojatá jako obět a slabý kus ve stádě. Kde by naopak byla do značné míry dominantní. Takže jo, díky Mickeymu váhám, jestli nedat pět:-D Kromě něj si mojí pozornost udržel Lip a Carl, naopak jí postupně kompletně ztratil Frank, který je krom páté serie vytrvale neměnný, Fiona, z které se stane tak trochu nekompetentní píča, Debbie, která je vzhledem ke svým zkušenostem trochu moc nelogicky vymaštěná a Kev a V, kteří prostě přestanou být vtipní. ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Jediné opravdové charaktery jsou Fiona, Lip, Kevin a možná Ian, V, a částečně Debbie. Většina ostatních jsou jen pitvořící se karikatury jejichž chování je naprosto bez vývoje... Největší průser seriálu vidím v postavě Franka. V celé show má obrovský prostor a díky Macyho známému xichtu na sebe strhává strašně moc pozornosti, přitom je to ale ta nejplošší postava ze všech. Naprosto dvourozměrný debil kterého divák prokoukne za prvních pár dílů a pak už se jen zase a znova "baví" tím jak Frank nepřekvapí...a on opravdu nepřekvapí. Za celé čtyři série dojde jen na jeden malý nesobecký moment (který ale nakonec stejně vyšumí do ztracena) toť vše. Ve všech ostatních případech je vždy otravně průhledný a předvídatelný.... Každá série má jeden, moožná dva silnější momenty kdy má člověk pocit, že kouká na něco s přesahem-a to je zatraceně málo. Z 90% je to jen každodenní kolotoč pachtění se za žrádlem a sexem.. Chvilkama je to zábavné, chvilkama únavné.. Naštěstí velký počet postav zaručuje, že většinou alespoň jedna řeší něco co diváka udrží u obrazovky.... Čekal jsem víc. ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

Takto by to vyzeralo, keby Sex education a Modern family mali dieta. Ale z toho by vyrastol problemovy socialny pripad na pervitine a antidepresivach. Serial sa venuje spodine a prechadza si mnohymi zanrami. Je tam vsetko. V prvom rade je to kombinacia komedie a rodinnej dramy. Ale obcas to prepne do krimi, psycho thrilleru, akcneho filmu a dokonca zo dva krat som pozoroval mierne naznaky hororu. A samozrejme kopec erotiky. To by bolo fajn keby to nebola casto erotika homosexualna, na ktoru sa mi moc pozerat nechce. Ale chapem ze sa tu riesia neprijemne trendy ohladom genderu, sexualnej orientacie, rasy, vekovej kategorie socio-ekonomickeho postavenia. Amerika tu teda nevyzera ako rozpravkova krajina. Kopec veci je uz pritiahnutych za vlasu, kopec veci mi vadilo, obcas sa to opakovalo a finale bolo trochu nedotiahnute. Ale bavil som sa kralovsky vsetkych 11 serii. ()

mad_ness 

všechny recenze uživatele

Som tak rada, že som sa na toto dala. A zároveň v rozpakoch. Ale som si istá dvoma vecami, a síce, že niekoľko tak hnusných charakterov bez štipky poľutovania, som ešte nevidela stvárnených a napísaných tak dobre. Využitie toho "zo života" je na mieste a robí to veci ešte uveriteľnejšími. No a druhá vec... že sa proste nedá nemilovať Mickeyho. A Iana. Oboch, naraz, dokopy. Prečo ich potom láska neľúbi keď oni sa tak ľúbia... ? Anyways, dávam tvorcom novú sériu na to, aby napravili to, čo výsostne posrali, seriózne, vo všetkých tých zmätkoch bol tento zmätok jedným z najkrajších. V opačnom prípade mažem hviezdy, mažem z obľúbených a mažem spomienky (muhaha, ešte to tak! Justinovu ric a Camerona Monaghana ponechám). ()

Galerie (1 782)

Zajímavosti (13)

  • Canaryville, což je místo, kde rodina Gallagherových bydlí, se nachází na jižní straně Chicaga. (michalkubat4)
  • Steve Howey měl po celou 3. sérii na noze sádru. V seriálu padla zmínka o zlomené noze, ale ve skutečnosti se herec zotavoval z přetržené Achillovy šlachy. (Pavka5)
  • „Frank je neustále naliaty, takže ho hrám najmä mimikou a gestami. Moja mama si zvykla vypiť a vtedy robila najsmiešnejšie grimasy na svete," vyjadril sa o svojej postave a inšpirácii William H. Macy. (Zdroj: Eurotelevizia) (kacer4)

Související novinky

Zemřela herečka Louise Fletcher

Zemřela herečka Louise Fletcher

24.09.2022

Ve věku osmaosmdesáti let v pátek ve svém domě ve Francii zemřela americká herečka a držitelka Oscara Louise Fletcher. Smutnou zprávu předal médiím její agent David Shaul s dodatkem, že herečka… (více)

Reklama

Reklama