Reklama

Reklama

Hříšníci

(seriál)
Trailer
USA, (2011–2021), 118 h 29 min (Minutáž: 43–59 min)

Režie:

Mark Mylod, John Wells, John Dahl, Todd Holland, Stephen Hopkins (více)

Hrají:

Emmy Rossum, William H. Macy, Cameron Monaghan, Steve Howey, Justin Chatwin, Michael Patrick McGill, Joan Cusack, Jeremy Allen White, Jane Levy (více)
(další profese)

Série(11) / Epizody(134)

William H. Macy hraje Franka Gallaghera, hrdého svobodného otce šesti chytrých, pracovitých a samostatných dětí. Nejsou jako ostatní rodiny, které znáte, ale ani v nejmenším se za to nestydí... (HBO Max)

Videa (67)

Trailer

Recenze (156)

cariada 

všechny recenze uživatele

Po necelém roce jsem to celé dokoukal a hlavně jsem si to dávkoval, abych si to hned ne vyčerpal. Celý seriál si drží svoji laťku hodně vysoko a nabízí všemožné šílené situace, kdy se opravdu smějete a nestačí se divit kde na ty věci přijdou. Do toho jsou tam dramatické věci, ale kombinuje se to dobře. Poslední série mě trochu zklamala už to nebylo ono a všichni se rázem stěhují a přitom se to pořádně ani nevyřeší jak se teda všichni rozhodnou. Frank je neskutečná postava a je s podivem že všechno dokázal ustát, ale ta jeho demence už byla moc. Škoda že už se tam víc neukázala Fiona. Za mě už tam bylo čím dál víc homosexuality a to mě nebaví. ()

Ninivius 

všechny recenze uživatele

Skvělý případ seriálu který nevěděl kdy skončit. Shameless by prospělo být o 3-4 sezóny kratší, odstranit všechny nepotřebné a příběhové linky, vedlejším postavám nedávat více prostoru než hlavním postavám a nesnažit se používat epizody jako komentář k politické situaci v USA. Shameless sleduje příběh a problémy rodiny Gallagherů v "chudinské" části Chicaga a právě v tomto je ukryta jiskra tohoto seriálu, prožíváte s nimi jejich problémy a radosti, jednu dobu vše vypadá na dobré cestě jen aby se to během chvíle pokazilo, a takhle pořád dokola. Herecké výkony sahají od průměrných až po neuvěřitelně dobré, za vyzdvihnutí stojí určitě William H. Macy jako alkoholický otec Frank Gallagher a Emmy Rossum v roli nejstarší dcery Fiony. Za zmínku také stojí že se jedná o americkou verzi původně britského seriálu se stejným názvem, a jako jedna z mála "amerikazovaných" verzí dokázal Shameless překonat originál v popularitě i kvalitě. Pokud hledáte kvalitní seriál plný emocí tak určitě doporučuji prvních 5 sezón, poté už si udělejte vlastní obrázek :) ()

Reklama

RobbieM@N 

všechny recenze uživatele

Anglický originál jsem neviděl, ale už úvodní monolog H. Macyho dokáže dojmout srdce diváka, který má v oblibě trochu toho cynismu. Shameless se snaží prorazit díky své politické nekorektnosti a humornějšímu zobrazení života dělnické třídy, nahoty je taky dostatek. Showtime si u svých seriálů udržuje stabilně vyšší laťku, takže Shameless vypadá docela nadějně. ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Myslím, že ak seriál sleduje nejaký inteligentný dospelý a berie ho s poriadnou rezervou, dokáže človeka aj celkom pobaviť. Obávam sa však, že pritiahne práve mladších divákov a to je kameň úrazu. Popularizácia alkoholizmu, násilia na zvieratách, alebo strelných zbraní, je myslím absolútne kontraproduktívna pre akúkoľvek spoločnosť a presne takto, myslím, seriál na mládež účinkuje. Mne osobne najviac vadí postava Carla, ktorý týra a zabíja zvieratá. Postavy sú tak zaujímavé a akcie je tu toľko, že by sa seriál bez takéhoto zbytočného extrému kľudne obišiel a nestratil na atraktívnosti. Zrejme mám nastavené iné hranice než tvorcovia a unesení fanúšikovia, ale myslím, že prekračovať určité medze sa nám vymstí. V dobe, keď veľké množstvo detí prakticky vyrastá pred televíznou obrazovkou s minimálnym, alebo žiadnym dohľadom, či vysvetlením od dospelej osoby je pre mladších divákov veľmi jednoduché chápať veci po svojom. Myslím, že svet potrebuje úplný opak než nabádanie ku krádežiam a násiliu, ktorého je už tak príliš. Komentár nemienim ako prázdne moralizovanie, ale ako reálne varovanie pred prekračovaním hraníc, ktoré by sa mali rešpektovať. Humor je fajn, preto tá jedna hviezda zachránila Shameless pred odpadom, ale myslím, že vo finále narobí viac škody ako úžitku a keďže nemám na očiach klapky, snažím sa vidieť a uvažovať v širších súvislostiach. ()

evanka 

všechny recenze uživatele

Nekorektní seriál plný sexu, hulení, chlastání a sprostých slov. Nic tady není tabu. Je to vtipné, často trochu přehnané až absurdní, postavy a charaktery dobře vykreslené a všechno to skvěle funguje. Každá z postav je úplně jiná, něčím zajímavá a je se rozhodně na co koukat. William H. Macy výborně předvádí nechutného, odporného alkoholika a trosku. Ač je to všechno vykreslené s nadsázkou, nejde seriál jen po povrchu, ale dokáže se trefit i docela hluboko, až z toho člověka zamrazí. ()

Galerie (1 782)

Zajímavosti (13)

  • V 6. epizodě 1. série, když je celá rodina v kuchyni a děti se chystají do školy, se z ničeho nic v jednou záběru na stole objeví červená miska se lžící. V dalším záběru na svém místě není a v dalším zse ano. (Agita)
  • Canaryville, což je místo, kde rodina Gallagherových bydlí, se nachází na jižní straně Chicaga. (michalkubat4)

Související novinky

Zemřela herečka Louise Fletcher

Zemřela herečka Louise Fletcher

24.09.2022

Ve věku osmaosmdesáti let v pátek ve svém domě ve Francii zemřela americká herečka a držitelka Oscara Louise Fletcher. Smutnou zprávu předal médiím její agent David Shaul s dodatkem, že herečka… (více)

Reklama

Reklama