Reklama

Reklama

Modrý kód

(seriál)
  • Slovensko Modrý kód
Česko, (2017–2020), 247 h 54 min (Minutáž: 49–63 min)

Hudba:

Dominik Renč

Hrají:

Sabina Laurinová, Roman Zach, Igor Chmela, Jiří Štěpnička, Eva Podzimková, Marek Němec, Ondřej Rychlý, Marika Procházková, Sandra Nováková (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(264)

Obsahy(1)

Nejopravdovější seriál z lékařského prostředí. Moderní drama z urgentního příjmu s hvězdným hereckým obsazením a napínavými příběhy inspirovanými skutečnými osudy pacientů, lékařů i dalších pracovníků pohotovosti. Na přípravě seriálu spolupracuje široký tým odborných poradců z řad záchranářů a lékařů. Bušícím srdcem seriálové nemocnice Rubava, plným lékařských i osobních dramat, je urgentní příjem. Na místě, kde s vyhlášením modrého kódu, ohlašujícím nestandardní situace, začíná boj o život, pracuje tým profesionálů s jediným cílem – zachraňovat své pacienty. Velká snaha a diplomatické schopnosti primáře, ale i štědří sponzoři, stojí za špičkovým technickým vybavením této pýchy celé nemocnice i zdejší zdravotnické péče. Na pohotovosti tak lze provádět i složité chirurgické zákroky, pro které je tu moderní vybavení a špičkový personál, pamatující ještě staré dobré časy nemocnice. Nemocnice Rubava bývala nákladně a moderně vybavenou výkladní skříní socialistického zdravotnictví. Dnes má, stejně jako stejnojmenné město na úpatí Krušných hor, ve kterém se nachází, to nejlepší za sebou. Mezi pestrou směsí pacientů najdeme bývalé horníky z nedalekých, postupně uzavíraných dolů, chudší až kriminální postavy i bohatou klientelu blízkého luxusního střediska Stříbrný důl, tzv. Stříbrňáku. Lékaři, sestry i personál mají každý své důvody, proč jsou právě na tomto místě. Někdo pyká za profesní škraloup či slabost, někdo ztratil ambice nebo je prostě jen úzce spjat s místem, odkud pochází. Někdo se přišel schovat… (TV Prima)

(více)

Recenze (218)

Pulper 

všechny recenze uživatele

Něco mezi Ordinací a Pohotovostí. Největším kladem je asi pokus o větší autentičnost a některé herecké výkony. Výrazné zápory jsou některé scény (operace nohy, řezání pacienta žabikuchem za účelem provedení masáže srdce, rvačka s podváděným manželem) a trochu moc vulgarismů. Jsem zvědav, jak se to bude vyvíjet dál. Hudbu mohli vymyslet vlastní a ne vykrádat britskou klasiku (Enya, Coldplay). ()

sarianna odpad!

všechny recenze uživatele

Na podlaze doslova potoky krve, dramatické scény jak z amerického akčňáku, ale také zpomalené záběry podbarvené Enyou. Fajn, řekla jsem si, to asi Čtvrtníček natočil nějakou novou parodii ve stylu Gynekologie 2. Jenže jak plynul čas a Čtvrtníček nikde, tak člověku začalo pomalu docházet, že to není parodie, ale naprosto vážně míněný seriál. Jako opravdu jsem nevycházela z údivu, třeba když tvůrci chtěli natočit jakože otřes půdy a viditelně klepali kamerou. A do toho se tam všude pohybují lidé, kteří mají po obličeji a těle rozmatlaný rybíz. Ale zase člověk je rád, když prostřednictvím tohoto realistického seriálu zjistí, že i v dírách jako je Rubava ( a né jako v našem zapadákově, kde doktor má pohotovost v kulturním domě a mezi jeho hightech vybavení patří lehátko, stetoskop a špachtle) mají traumatologické oddělení, za které by se nemuselo stydět ani takové Chicago, natož pak Praha. No a teď vážně, bez aspoň tak 2 promile v krvi to prostě nejde vydržet, největší šílenost za poslední dobu a možná, že i vůbec. Scénáristé jsou ale šťastní lidé, neboť je zde patrno, že na urgentním přijmu nikdy, ale opravdu nikdy nebyli. ()

Reklama

cheonsacz 

všechny recenze uživatele

Podle ukázek slibně vypadající seriál, který se měl (dle rozhovorů) držet co nejvíce faktů a reality z lékařského prostředí. Místo toho přišlo jedno velké zklamání ve stylu "Ordinace" kde se místo závažných lékařských případů řeší kraviny a scénáristé cpou do všeho zbytečné drama. Jako někdo kdo se v prostředí nemocnice pohybuje už skoro 18 let je tenhle seriál pro mne výsměch. Škoda, mohlo to mít velký potenciál... bohužel čekého seriálu z lékařského prostředí, který by byl seriózní nebo alespoň humorný (Doktor Martin ehm ehm) se asi už nedožiju :) ()

maluti 

všechny recenze uživatele

Tento seriál bych úplně nehodnotil jako odpad. Ano, některé scény jsou opravdu nesnesitelný, nereálný. Přijde mi to na urgentní příjem takový malinký, ale případy vypadaj vskutku reálně. Herecké dialogy jsou otřesný, některé povahy určitých herců mi až lezou na nervy. Když se člověk doma nudí, nemá co dělat, tak to jistý tento seriál. Co za zmínku stojí je herecký výkon herečky Evy Josefíkové. Její role se mi v seriálu hodně líbí. ()

Master19 odpad!

všechny recenze uživatele

Když už něco takového nedokouká ani moje žena, pravidelná to strávnice Ordinace, je něco zle nedobře. Sabina je sice pořád kočka, ale už to přece jen není to, co to bývalo a hlavně, hrát prostě nikdy moc neuměla. Na to co se děje kolem musí mít ovšem divák vážně žaludek. Ne že by tu byly nějaké explicitní záběry devastace těla, či tělních tekutin, jde o afektované herecké (ne)výkony bez motivace a smyslu. Za všechny nelze nezmínit polodementní dvojče Romana Zacha mluvící jihomongolským nářečím, doktora Fasta z "básníků" maskujícího se šedinami a několika bradami, odulého Romana Skamene, Mojmíra Maděriče a vlastně všechny ty Josefy Jany a Anny Jiřiny, protože nevyčnívá zhola nikdo. ()

Galerie (2 076)

Zajímavosti (35)

Reklama

Reklama