Reklama

Reklama

Hříšníci

(seriál)
Trailer
USA, (2011–2021), 118 h 29 min (Minutáž: 43–59 min)

Režie:

Mark Mylod, John Wells, John Dahl, Todd Holland, Stephen Hopkins (více)

Hrají:

Emmy Rossum, William H. Macy, Cameron Monaghan, Steve Howey, Justin Chatwin, Michael Patrick McGill, Joan Cusack, Jeremy Allen White, Jane Levy (více)
(další profese)

Série(11) / Epizody(134)

William H. Macy hraje Franka Gallaghera, hrdého svobodného otce šesti chytrých, pracovitých a samostatných dětí. Nejsou jako ostatní rodiny, které znáte, ale ani v nejmenším se za to nestydí... (HBO Max)

Videa (67)

Trailer

Recenze (156)

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Jak je možné, že jsem se na tento seriálový skvost začala dívat až nedávno? Shameless je skvělé drama se špetkou humoru a pořádnou dávkou zvráceností, sexu a drog. Něco, co jednoznačne není pro slabší povahy nebo nenáročné diváky. Při sledování Shameless se člověl ani na chvilku nenudí. Děj je neustále v pohybu a náhlé dějové zvraty mi povětšinou vyrazí dech. Tento seriál sa nevyhýbá žádnému tématu, který se týka dnešní společnosti (láska, přátelství, nedostatek peněz, alkoholismus, homosexualita) a mnohé další. Navíc takovéto dobré obsazebí jsem neviděla už hodně dlouho a herci podávají neuvěřitelné výkony. Série co série, epizoda od epizody je neskutečně vymazlená. Jednotlivé postavy, oblíbené či neoblíbené, mají hloubku, svůj směr a vývoj. Fiona si mě získala svojí houževnatostí, obětavostí a urputností. Hlavně ze začátku byl skvěle vykreslen její boj o udržení rodiny nad vodou a zároveň si užít vlastní život. Frank sice není můj oblíbenec, ale jako záporák je vynikající. Sobec, hajzl a ničema chlap, který mě dokáže překvapit jako nikdo jiný. Nezná hranice, kromě sebe mu až na pár občasných výjimkách na nikom nezáleží. Donutí vás ho nenávidět, ale někdy ho dokonce i chápete. Mojí nejoblíbenější postavou je ale rozhodně Sheila. Není den, kdy bych ji nechtěla obejmout. - "You see what you want to see when you don't want to see it." ()

PepeCCM 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nenudil, ale z mého pohledu tenhle seriál trochu nenaplnil svůj potenciál (nebo sem jen čekal něco trochu jiného). Přes všechen ten sex, alkohol a nadávky (a to celkem dost bez cenzury) se jedná o rodinné drama a dokonce bych k tomu přihodil i kapku telenovely (občas je chování některých postav fakt na přesdržku). A je smutný, že přes to sprosté a opilé pozlátko je mi nakonec snad nejsympatičtější postava desetiletého kluka.... ()

Reklama

Ninivius 

všechny recenze uživatele

Skvělý případ seriálu který nevěděl kdy skončit. Shameless by prospělo být o 3-4 sezóny kratší, odstranit všechny nepotřebné a příběhové linky, vedlejším postavám nedávat více prostoru než hlavním postavám a nesnažit se používat epizody jako komentář k politické situaci v USA. Shameless sleduje příběh a problémy rodiny Gallagherů v "chudinské" části Chicaga a právě v tomto je ukryta jiskra tohoto seriálu, prožíváte s nimi jejich problémy a radosti, jednu dobu vše vypadá na dobré cestě jen aby se to během chvíle pokazilo, a takhle pořád dokola. Herecké výkony sahají od průměrných až po neuvěřitelně dobré, za vyzdvihnutí stojí určitě William H. Macy jako alkoholický otec Frank Gallagher a Emmy Rossum v roli nejstarší dcery Fiony. Za zmínku také stojí že se jedná o americkou verzi původně britského seriálu se stejným názvem, a jako jedna z mála "amerikazovaných" verzí dokázal Shameless překonat originál v popularitě i kvalitě. Pokud hledáte kvalitní seriál plný emocí tak určitě doporučuji prvních 5 sezón, poté už si udělejte vlastní obrázek :) ()

mirak2 

všechny recenze uživatele

Zial, v seriali absentuje akykolvek dej a vacsina je postavena na tom, ze Frank lezi spity v obyvacke, Frank lezi spity v kuchyni, Frank lezi spity v kupelni, Frank lezi spity na barovom pulte v krcme, Frank lezi spity na lavice v parku a vsetci si do neho radi kopnu. Prezivanie rodiny zo dna na den nie je dej, nie je to ani extra vtipne, skor depresivne a nebyt skvelych postav a ich vybornych stvarneni, tak by som to prestal pozerat po 3 dieloch. PS: Fiona je krasna a Karen je nadherna. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Po všech těch amerických rodinných seriálech je Shameless úplně jiná liga. Co by se ale taky dalo jiného od kabelovky Showtime čekat, že ano? Shameless si nebere servítky. V každém díle se bezskrupulózně šuká, hulí, děcka nejdou pro slovíčko "fuck" daleko a celkově se to snaží být co nejvíce nekorektní. Pozitivní je ale jeden zásadní fakt: na rozdíl od typově obdobných kousků to nepůsobí ani na chvíli prvoplánově. Drsným humorem a absurdními situacemi to připomíná kultovní Californication, avšak Shameless se přeci jen bere o trošičku vážněji. Pod cynickou slupkou se totiž ukrývá satirický obraz soudobé (nejen) americké společnosti bez typických filmových příkras. Na jednu stranu je to neskutečná bžunda, ale při hlubším pohledu je to vlastně docela smutné a občas až mrazivě reálné. Zejména postava Williama H. Macyho je ideální ukázkou na první pohled sympatického chlapíka a zároveň neskutečného sebestředného kreténa. Macy si svou roli viditelně užívá a ani zbytek hereckého obsazení není o moc pozadu. Rodinka je barvitá (i doslova) a epizody jsou nabité drsnými situacemi a často i tabuizovanými tématy k prasknutí, byť, alespoň v první sérii, nikdy nepřekročí pomyslnou hranici vkusu. Ani ve výplňových epizodách seriál neztrácí díky dynamické ruční kameře a říznému soundtracku ani na moment tempo. Seriál si i po 10 sériích drží konstantní kvalitu, nicméně já osobně jsem zhruba od 5. už cítil jistý stereotyp, protože postavy jsou pořád v těch samých sračkách, málokdy se z něčeho poučí a dělají furt dokola ty samé chyby. Na druhou stranu, asi to tak má prostě být. ()

Galerie (1 782)

Zajímavosti (13)

  • „Frank je neustále naliaty, takže ho hrám najmä mimikou a gestami. Moja mama si zvykla vypiť a vtedy robila najsmiešnejšie grimasy na svete," vyjadril sa o svojej postave a inšpirácii William H. Macy. (Zdroj: Eurotelevizia) (kacer4)
  • Steve Howey měl po celou 3. sérii na noze sádru. V seriálu padla zmínka o zlomené noze, ale ve skutečnosti se herec zotavoval z přetržené Achillovy šlachy. (Pavka5)
  • Ve scéně, kdy Carl (Ethan Cutkosky) nabourá Ferrari, je vidět, že než auto nabourá, tak už je auto bourané. (Zek)

Související novinky

Zemřela herečka Louise Fletcher

Zemřela herečka Louise Fletcher

24.09.2022

Ve věku osmaosmdesáti let v pátek ve svém domě ve Francii zemřela americká herečka a držitelka Oscara Louise Fletcher. Smutnou zprávu předal médiím její agent David Shaul s dodatkem, že herečka… (více)

Reklama

Reklama