Reklama

Reklama

Modrý kód

(seriál)
  • Slovensko Modrý kód
Česko, (2017–2020), 247 h 54 min (Minutáž: 49–63 min)

Hudba:

Dominik Renč

Hrají:

Sabina Laurinová, Roman Zach, Igor Chmela, Jiří Štěpnička, Eva Podzimková, Marek Němec, Ondřej Rychlý, Marika Procházková, Sandra Nováková (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(264)

Obsahy(1)

Nejopravdovější seriál z lékařského prostředí. Moderní drama z urgentního příjmu s hvězdným hereckým obsazením a napínavými příběhy inspirovanými skutečnými osudy pacientů, lékařů i dalších pracovníků pohotovosti. Na přípravě seriálu spolupracuje široký tým odborných poradců z řad záchranářů a lékařů. Bušícím srdcem seriálové nemocnice Rubava, plným lékařských i osobních dramat, je urgentní příjem. Na místě, kde s vyhlášením modrého kódu, ohlašujícím nestandardní situace, začíná boj o život, pracuje tým profesionálů s jediným cílem – zachraňovat své pacienty. Velká snaha a diplomatické schopnosti primáře, ale i štědří sponzoři, stojí za špičkovým technickým vybavením této pýchy celé nemocnice i zdejší zdravotnické péče. Na pohotovosti tak lze provádět i složité chirurgické zákroky, pro které je tu moderní vybavení a špičkový personál, pamatující ještě staré dobré časy nemocnice. Nemocnice Rubava bývala nákladně a moderně vybavenou výkladní skříní socialistického zdravotnictví. Dnes má, stejně jako stejnojmenné město na úpatí Krušných hor, ve kterém se nachází, to nejlepší za sebou. Mezi pestrou směsí pacientů najdeme bývalé horníky z nedalekých, postupně uzavíraných dolů, chudší až kriminální postavy i bohatou klientelu blízkého luxusního střediska Stříbrný důl, tzv. Stříbrňáku. Lékaři, sestry i personál mají každý své důvody, proč jsou právě na tomto místě. Někdo pyká za profesní škraloup či slabost, někdo ztratil ambice nebo je prostě jen úzce spjat s místem, odkud pochází. Někdo se přišel schovat… (TV Prima)

(více)

Recenze (218)

Spiker01

všechny recenze uživatele

No, ty odpady jsou trošku mimo, ale na to jak se tvůrci kasali, jak to bude jiný než ordinace (asi 5 nebo 6 herců tady byli v první sérii ordinky) a bude se to zaměřovat na pacienty a ne vztahy mezi doktorama je to fakt slabota a trapných situací je více než by bylo záhodno. Viděl jsem letmo jeden díl a pokračovat dle očekávání rozhodně nebudu. 😀 ()

ARI50 odpad!

všechny recenze uživatele

Vidět pár dílu tohohle mě málem přivedlo k smrti protože jste tak chytří že jsem zjistil že mám nemoc na vše, herecky je to až bolestivé co předvádíte a vaše prostředí směšné, viděno náhodným přepnutím pár dílu a každý díl mě přesvědčil o tom co běží pořád dokola a strašně špatně odpad! prostě zaslouženě. Hodnotím pouze celek a série vidět všechny díly už se nevzbudím na konci. ()

Reklama

dainio 

všechny recenze uživatele

Po třech dílech jsem neuvěřitelně zmatenej. Prostředí atraktivní, opening titles vyvedené, herecké obsazení (především mužské) je velmi solidní, snaha o důraz na akčnost než na vztahy je patrná - naopak, scénář je přímo katastrofální, dialogy a situace hraničí s řádným bolehlavem a trapností. Vůbec nechápu, jak je možné v této době, tak špatný scénář pustit. Hudba sem tam pásne (Coldplay) ale většinou je to úplně mimo mísu, patrná je snaha o efekt...ale diváci jsou více a více náročnější a tohle by mělo úspěch v rané porevoluční době. Střih chaotický, vše je tak divně poslepeno. K obsahu. Sesterstvo na urgenci je totální fiasko. Žádná profesionalita, disciplína. Vrchní sestra je úplně mimo, po smrti ženy, která po porodu zemřela (odrodila ji právě ona na přání svého bývalého přítele) plánuje hned na to mejdan s holkama. Jako co to je? Primář si hraje, že má vše pod kontrolou ale jeho personál si dělá co chce. Malý kluk dostane chlebíčky, sestra mu říká ať papá a je úplně jedno, že před minutou vedle něj seděl jeho bratr, který vyplival krev na zem a šel na sál. Zkrátka ideální prostředí na sváču - paradoxem je to, že v další scéně mu ten stále nedojezený chlebíček už bere z huby ta samá sestra a posílá ho domů. Doktor Hofbauer (nejrozumnějsí postava) jako jediný dokáže vrchní sestře říct, že má na pracovišti bordel a porušuje předpisy. Abysme to sečetli. Ten seriál má něco, co mě láká. Ať už jde o to, že je to pokus o první českou "Pohotovost", sympatické obsazení (Němec, Zach, Chmela) a snahu o vybočení. Chtělo by to ale schopnější scénaristy a pevnou režijní ruku. A zřejmě i přeobsazení zejména ženského ansámblu. Budu to sledovat dál a jsem zvědav, jestli bude nějaký pokrok patrný časem...zatím je to na 2 hvězdičky. ()

thomasnikrs odpad!

všechny recenze uživatele

Pul hodiny....tolik zivota jsem tomuto braku venoval, kdyz i moje znama rekla, ze se na to nedalo divat a jeji lQ povazuji za "ztelenovelizovne" tak to je co rici. Herecke obsazeni asi odpovida bide, v jakych zivotnich situacich se musi herci nachazet, ze vezmou tuhle smakuladu (prevzato z vystizneho predchoziho komentare...:-)) ()

mmiram odpad!

všechny recenze uživatele

To je ted nejaka soutez kdo natoci nejvetsi sracku? To uz neni ani k smichu, to na to vazne nekdo kouka? Asi 10 minut mi stacilo a uz nikdy vic! A jeste kdyz to prerusi nejaka super reklama treba "ahoj veterane".. tvl to mne ho vyndej:D Je mi z tehlech poradu a vubec celkove televizni zabavy, hruznejch rusicich upoutavek a reklam fakt na bliti.. Fakt nejlepsi si obcas stahnout nejakej film, radsi si precist knizku a na tv vubec nekoukat. ()

Galerie (2 076)

Zajímavosti (35)

  • Herci ze seriálu natočili ve spolupráci s Českým červeným křížem krátké spoty, ve kterých učí veřejnost, jak správně poskytnout první pomoc. Název kampaně je „Když jde o život“. (Duoscop)

Reklama

Reklama