Reklama

Reklama

Modrý kód

(seriál)
  • Slovensko Modrý kód
Česko, (2017–2020), 247 h 54 min (Minutáž: 49–63 min)

Hudba:

Dominik Renč

Hrají:

Sabina Laurinová, Roman Zach, Igor Chmela, Jiří Štěpnička, Eva Podzimková, Marek Němec, Ondřej Rychlý, Marika Procházková, Sandra Nováková (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(264)

Obsahy(1)

Nejopravdovější seriál z lékařského prostředí. Moderní drama z urgentního příjmu s hvězdným hereckým obsazením a napínavými příběhy inspirovanými skutečnými osudy pacientů, lékařů i dalších pracovníků pohotovosti. Na přípravě seriálu spolupracuje široký tým odborných poradců z řad záchranářů a lékařů. Bušícím srdcem seriálové nemocnice Rubava, plným lékařských i osobních dramat, je urgentní příjem. Na místě, kde s vyhlášením modrého kódu, ohlašujícím nestandardní situace, začíná boj o život, pracuje tým profesionálů s jediným cílem – zachraňovat své pacienty. Velká snaha a diplomatické schopnosti primáře, ale i štědří sponzoři, stojí za špičkovým technickým vybavením této pýchy celé nemocnice i zdejší zdravotnické péče. Na pohotovosti tak lze provádět i složité chirurgické zákroky, pro které je tu moderní vybavení a špičkový personál, pamatující ještě staré dobré časy nemocnice. Nemocnice Rubava bývala nákladně a moderně vybavenou výkladní skříní socialistického zdravotnictví. Dnes má, stejně jako stejnojmenné město na úpatí Krušných hor, ve kterém se nachází, to nejlepší za sebou. Mezi pestrou směsí pacientů najdeme bývalé horníky z nedalekých, postupně uzavíraných dolů, chudší až kriminální postavy i bohatou klientelu blízkého luxusního střediska Stříbrný důl, tzv. Stříbrňáku. Lékaři, sestry i personál mají každý své důvody, proč jsou právě na tomto místě. Někdo pyká za profesní škraloup či slabost, někdo ztratil ambice nebo je prostě jen úzce spjat s místem, odkud pochází. Někdo se přišel schovat… (TV Prima)

(více)

Recenze (218)

zdenny 

všechny recenze uživatele

Jednu neděli dopoledne jsem to náhodně zapnul. Se svým seriálovým přesvědčením, že seriály si hledám já a nehledím na doporučení známých, jsem to nechal běžet. A protože jsem to objevil já, našel jsem v tom jisté zalíbení. Pak jsem se podíval ještě asi na tři čtyři díly a ano, je to sračka, ale sračka, kterou jsem si objevil já. Popravdě ale musím říct, že si myslím, že si tento seriál na nic nehraje, až tak moc nežere osobní vztahy a v každém díle jsme svědky cca tří lékařských případů, které se bez výrazných keců ihned (a celkem dynamicky) řeší. ()

heyda odpad!

všechny recenze uživatele

Ty bláho, tak tohle je síla. Totální brak plný klišé a všeobecně zažitých názorů, které se tam do diváků hustí velkou kadencí. Doktoři jsou tam jako největší chudáci, kteří jsou naprosto profesionální a ostatní tam chodí na ně jen nadávat a posílat je do zádele. Totální katastrofa, kterou sledují lidé, kteří mají snad už tolik vymyté mozky, že už to na ně nemá ani vliv. Já si však nenechám likvidovat svoje mozkové buňky. ODPAD !!! ()

Reklama

thomasnikrs odpad!

všechny recenze uživatele

Pul hodiny....tolik zivota jsem tomuto braku venoval, kdyz i moje znama rekla, ze se na to nedalo divat a jeji lQ povazuji za "ztelenovelizovne" tak to je co rici. Herecke obsazeni asi odpovida bide, v jakych zivotnich situacich se musi herci nachazet, ze vezmou tuhle smakuladu (prevzato z vystizneho predchoziho komentare...:-)) ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Český pokus o Pohotovost či Nemocnici Chicago Hope dopadl daleko lépe než jsem čekal. Sice na urgentním příjmu nepracuji, ale spolupracuji s ním, takže není úplně vhodné, prostě jen ukázat osádky sanitek při přebíraní pacienta a pak, že vše tento příjem udělá. V podstatě je to správně, ale každý příjem se dělí na internu a trauma a podle toho tam jsou i lékaři a další personál a zdejší "jdeme na sál" bez jakéhokoliv souhlasu a předoperačního vyšetření či u dítěte bez upozornění a souhlasu rodičů (ti se to dozví někdy později), to by si nejeden právník takovou kauzu užil. Taky je blbost, aby doktoři z příjmu operovali, vrchní sestra rodila a diagnostiku nepotřebují vůbec (RTG, CT, ultrazvuk a další), jen se zmíní o provedených odběrech a jejich laboratorních výsledcích. Na druhou stranu pochválím relativní reálnost při přívozu pacienta, pestrost charakterů hlavních postav či toho simulujícího bezdomovce, který zneužívá náš zdravotní systém (když je to teda podle reálných případů). Seriál dál nesleduji. ()

Sweat55 odpad!

všechny recenze uživatele

Pamatuje tu scénu ze South Parku, tu kde operovali Kennyho? Tu kde mu místo srdce vložili bramboru? Krev cákala po místnosti, střeva letěla oknem, sračky vytekly otvorem, u toho hrála epická hudba a tak dále. Nechci srovnávat, protože to ani nejde, ale ta scéna vypadala lépe a vážněji, než operace z tohoto zvratku. ()

Galerie (2 076)

Zajímavosti (35)

  • Jedná se o 200. epizodu seriálu. (Katka189)
  • V epizodě zazní píseň „Only Time“ od Enyi. (Katka189)
  • Na jednu epizodu připadá průměrně sto třicet stránek scénaře. (Duoscop)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno