Reklama

Reklama

MacGyver

(seriál)
USA / Kanada, (1985–1993), 110 h 38 min (Minutáž: 45–49 min)

Hrají:

Richard Dean Anderson, Dana Elcar, Bruce McGill, Robin Mossley, Elyssa Davalos, Michael Des Barres, Teri Hatcher, John Anderson, Dale Wilson, Bruce Harwood (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(139)

Odvaha a všestranné znalosti - to jsou nejsilnější zbraně tajného agenta MacGyvera. Takto vybaven pak lehce vyřeší jakoukoli složitou a nebezpečnou situaci... (TV Prima)

Recenze (531)

zaseprd 

všechny recenze uživatele

Kde ty všechny časy jsou...první zamilování se do paní učitelky, svačiny od maminky, fruka v krabičkách, první cigareta, pivo, polibek, červené trenýrky v telocviku, přezůvky v pytlíčku, ručníček na věšáku, mé první nesmělé "povídání" s kuchařkama, poznámky v žákajdě a hlavně spoustu zábavy, při níž jediná má starost byla mít plný počet bodů z matematických písemek... Dětství, kterým mě provázel MacGyver. Jedno oko nezůstane suché, když zavzpomínám. ()

Zek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako kluk jsem se na MacGyvera, hrozně rád díval, byt to můj dětský hrdina. Hlavně jsem milovat díly s Murdocem a dokonce jsem si o něm myslel, že je robot :D, protože pokaždé, když ho Macgyver porazil, tak to záhadně přežil. Po X letech,  jsem si seriál pustil, abych hlavně uviděl všechny díly, které jsem nikdy neviděl. Bohužel už je vidět, že se na seriálu podepsal čas. Některé díly jsou dost úsměvné a dát víc jak tři hvězdy se prostě nedá dát. Poslední sérka mi přišla absolutně nejhorší, kde už ani Macgyver moc nedělal jeho kutilský kousky. Ani nebylo pořádné zakončení s Murdocem a celkový konec mi spíš přišel, jako kdyby ještě měla být další série. Celkově si seriál ty tři hvězdy zaslouží a s MacGyverem se určitě ještě setkám, protože přece jenom na mě čeká Hvězdná brána :D ()

Reklama

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

Pro mě novodobý Indiana Jones, který si dokázal zkrátka poradit se vším. Žral jsem ten jeho červenej švýcarskej nůž a proto jsem ho musel jako dítě mít a mám jej do těď. Pochybuju, že když se zeptáte malého kluka na MacGyvera, že nebude o něm nic vědět. Byl to prostě obyčejnej chlapík s nápadama jako hovado. Teď je mi 20 let a věřte tomu, že aby měl bejt v televizi, tak že se kouknu... Jo, a ještě něco... Kolik z vás má znělku z MacGyvera jako vyzváněcí melodii ve svém mobilu? ()

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické +2* jeden ze seriálů, který jsem měl v dětství velmi oblíbený a sledoval každý příběh tohoto sympatického agenta na rakouské stanici ORF. Tehdy za komunismu to bylo něco nevídaného a byl jsem vždy zvědavý jakým neuvěřitelným způsobem se dostane ze šlamastiky. Na druhou stranu vím, že v dnešní době by mě už nebavil a jednotlivé epizody jsou na jedno brdo a psané jak přes kopírák. Takže kompromisní známku vidíte sami. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

messiah 

všechny recenze uživatele

Vlastně hodně nebezpečný seriál. Pan MacGyver se dostal vždy ze všeho jen pomocí své šikovnosti a schopnosti improvizace, bohužel tím i dosti inspiroval malé děti jako jsem byl toho času já. Chvátal jsem ze školy, abych stihl MacGyvera a slintajíce ho sledoval, abych poté šel ke kámošovi a společně jsme zužitkovali nabité vědomosti. Ono nebezpečí číhalo zejména v extrémě atraktivních výbušninách. Vzpomínám si jak jsme napouštěli vatu nacpanou do dutého klíče slavnou hořlavinu II. třídy - Ironem na okna, doufajíce v mohutnou explozi. Nakonec se nám onu třaskavinu stěží podařilo zapálit, načež ubohý plamínek okamžitě zdechnul...dnes říkám naštěstí! Podobných vylomenin inspirovaných MacGyverem jsme natropili spoustu, ale zřejmě nám scházela ona šikovnost, jakou měl hrdina seriálu :o( ()

Galerie (144)

Zajímavosti (62)

  • Peter Thornton se narodil 18.12.1933 jak je vidět v epizodě 3x02 Ztracená láska. Herec Dana Elcar se přitom narodil 10.10. 1929... (A.MacGyver)
  • MacGyverův (Richard Dean Anderson) oblíbený filmový žánr je Western. Vždy, když se jen tak dívá na televizi, sleduje westernový film. (MekGajvr)
  • V prvním díle kde hraje Dana Elcar Petera Thorntona (první sezona) se dozvíme, že MacGyver potkal prvně Petera někde na poušti a že MacGyver plácl velblouda do zadku na kterém Peter seděl a ten se splašil. O sezonu dál se ale dozvíme, že MacGyver a Peter se potkali, když Peter honil Murdoca... (A.MacGyver)

Související novinky

MacGruber se vrátí do akce?

MacGruber se vrátí do akce?

27.09.2016

Šílená komedie MacGruber (u nás jako Super Mac), která před šesti lety zparodovala MacGyvera, byla těžkým propadákem. Film vydělal jen 9 milionů dolarů, v dalších letech o něj ale byl takový zájem,… (více)

Seznamte se s novým MacGyverem

Seznamte se s novým MacGyverem

22.03.2016

James Wan, režisér Saw nebo Rychle a zběsile 7, se řadu let snažil dostat MacGyvera na velké plátno. Seriálová klasika to tam nakonec nedotáhla, Wan ale rozjel alespoň televizní reboot, který právě… (více)

MacGyver se vrátí hned dvakrát

MacGyver se vrátí hned dvakrát

06.02.2016

Možná víte o tom, že se blíží seriálový reboot MacGyvera. Pilotní díl natočí James Wan (Rychle a zběsile 7), který o legendárním šikulovi básní už několik let, studio Lionsgate teď ale odhalilo… (více)

Akční klasiky míří do televize

Akční klasiky míří do televize

04.10.2015

Vyjmenovat všechny nadcházející televizní rebooty by trvalo zatraceně dlouho. Na malou obrazovku se v současnosti hrne spousta starých seriálů a sem tam se objeví i snaha o transformaci filmové látky… (více)

Reklama

Reklama