Reklama

Reklama

Hříšníci

(seriál)
Trailer
USA, (2011–2021), 118 h 29 min (Minutáž: 43–59 min)

Režie:

Mark Mylod, John Wells, John Dahl, Todd Holland, Stephen Hopkins (více)

Hrají:

Emmy Rossum, William H. Macy, Cameron Monaghan, Steve Howey, Justin Chatwin, Michael Patrick McGill, Joan Cusack, Jeremy Allen White, Jane Levy (více)
(další profese)

Série(11) / Epizody(134)

William H. Macy hraje Franka Gallaghera, hrdého svobodného otce šesti chytrých, pracovitých a samostatných dětí. Nejsou jako ostatní rodiny, které znáte, ale ani v nejmenším se za to nestydí... (HBO Max)

Videa (67)

Trailer

Recenze (158)

jarmik 

všechny recenze uživatele

W. H. Macy zde ztvárňuje takovou lidskou trosku a takovou svini, že mu člověk fandí a zároveň se diví, čím to je. :D Asi je v každém z nás trocha Franka... :) Skvělé postavy a nejvíc mě baví, jak je to všechno střídavě chvilku kruté a a chvilku vtipné, většinu času hořkosladké. Vzrušující jízda, děkuji přítelkyni, že se mnou sjela celou první sérii. No a těším se na další. :) ()

Deleatur 

všechny recenze uživatele

Plusy: Nemorální, obhroublá a lascivní, ale pořád rodinná dramedie. Občas se nebáli dotknout až tragikomedie. Nádherná Hamptonová (V). Sympotrans Trevor. Mezi: Z principu Frank (jinak okouzlující Macy), přechcávač všeho a všech (vč. gay a ex-gay aktivistů). Často ufňukaná "dobrá špatná holka" Fiona (Rossumová). Jako vždy výborná Cusacková, ovšem ve velmi bizarní roli. Romance "Gallovich" - fascinující vývoj, ale na jedné straně maniodepresivní psychotik, na druhé agresivní kriminálník. Drsná ukrajinská štětka zn. Světlana. Mínusy: Taky se na to dá koukat jako na nemístnou romantizaci lůzy. Lip (White). Ještě jsem nepřestal trnout, co vyroste z Carla. Hodnocení po 7 sériích: 78%. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Po všech těch amerických rodinných seriálech je Shameless úplně jiná liga. Co by se ale taky dalo jiného od kabelovky Showtime čekat, že ano? Shameless si nebere servítky. V každém díle se bezskrupulózně šuká, hulí, děcka nejdou pro slovíčko "fuck" daleko a celkově se to snaží být co nejvíce nekorektní. Pozitivní je ale jeden zásadní fakt: na rozdíl od typově obdobných kousků to nepůsobí ani na chvíli prvoplánově. Drsným humorem a absurdními situacemi to připomíná kultovní Californication, avšak Shameless se přeci jen bere o trošičku vážněji. Pod cynickou slupkou se totiž ukrývá satirický obraz soudobé (nejen) americké společnosti bez typických filmových příkras. Na jednu stranu je to neskutečná bžunda, ale při hlubším pohledu je to vlastně docela smutné a občas až mrazivě reálné. Zejména postava Williama H. Macyho je ideální ukázkou na první pohled sympatického chlapíka a zároveň neskutečného sebestředného kreténa. Macy si svou roli viditelně užívá a ani zbytek hereckého obsazení není o moc pozadu. Rodinka je barvitá (i doslova) a epizody jsou nabité drsnými situacemi a často i tabuizovanými tématy k prasknutí, byť, alespoň v první sérii, nikdy nepřekročí pomyslnou hranici vkusu. Ani ve výplňových epizodách seriál neztrácí díky dynamické ruční kameře a říznému soundtracku ani na moment tempo. Seriál si i po 10 sériích drží konstantní kvalitu, nicméně já osobně jsem zhruba od 5. už cítil jistý stereotyp, protože postavy jsou pořád v těch samých sračkách, málokdy se z něčeho poučí a dělají furt dokola ty samé chyby. Na druhou stranu, asi to tak má prostě být. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Mám sto chutí dát těm "Nestydům" pět hvězd, ale ještě počkám. Velkou devizou této komedie je, že tu je i vážná rovina. Zvláště to přetahování rodičů a Fiony o děti je dosti mrazivé. Vévodí tomu Frank, kterého mám plné zuby, neboť to je neskutečný z..d! Jeho jediným zájmem je, jak přijít lehce k penězům (práce nehrozí) a pak je "zkapalnit" v místním baru. Vše řídí Frankova nejstarší dcera Fiona, bez níž by rodina nemohla fungovat. I další sourozenci jsou něčím zajímaví a tak je seriál dostatečně atraktivní. Těším se na další díly (po deseti dílech). Připadá mi, že ke konci série ubylo legrace a přibyly ty vážnější scény. Dám si pauzu a pak ještě zkusím druhou sezónu. (13.3.2015) Opravdu je to tak, těch smutných amorálností přibývá i ve druhé řadě. Například po třetím dílu, kdy Frank nechává pro prachy zemřít "ošklivku", jsem chtěl od toho odejít, ale toho zajímavého je tu stále dost a tak to ještě vydržím. Čím dál tím víc se mi líbí Sheila, která pomalu, ale jistě překonává svou fóbii. Vzhůru do dalších dobrodružství! Když jsem kritizoval, že těch vážných problémů je ve druhém dějství více, ještě jsem netušil, že mi to tak bude vyhovovat! Neskutečně návykový seriál sleduju už ve třetí části a zdá se, že jen tak nepřestanu. Teď už tedy jednoznačně za pět hvězd, protože je to prostě originál!(27.3.2015) Třetí série je asi nejlepší! Od čtvrté mě hodně lidí odrazovalo, ale nedbal jsem a nelitoval jsem. No a ta aktuální pátá už nemůže nic změnit na dojmu, že se jedná o jeden z nejlepších a nejkomplexnější seriálů, co jsem kdy viděl! Těším se na šestou!!! (1.5.2015). Ani šesté setkání s rodinou Gallagherových nekleslo pod vysoce nastavenou laťku. Stále se je na co dívat, stále je se čemu smát i dojímat. Stále dokáže Frank a spol překvapit. Moc se těším na sedmou řadu (12.4.2016). Když tak přemýšlím o právě skončené sedmé sérii, tak se zase musím jen opakovat. Je to jeden ze seriálů, který neztrácí na kvalitě a má přes všechen ten hořký humor spoustu silných i dojemných momentů. Už vím, že osmá řada je nasmlouvaná a tak mi nezbývá, než se zase těšit na setkání s touto tragikomickou rodinkou Gallagerů. (24.12.2016) ()

Idego 

všechny recenze uživatele

Doufal jsem v rodinnou ságu typu Six Feet Under, ale dostal jsem jenom povrchní, fádní, monotónní a až sitcomově prvoplánovou slátaninu. Postavy se nikam neposouvají a mají každá jeden základní modus operandi, kterej v různých variantách opakují pořád dokola. Tomu se plně podřizuje děj, kterej je sám o sobě dost nezajímavej, a jalově, bez pokusu o nějakou hloubku, na sílu, na úkor uvěřitelnosti a jak na běžícím pásu servíruje absurdně blbé situace, ve kterých postavy můžou svoje předepsané karikaturní koncepty mechanicky naplňovat. Fiona bude v každým díle s psíma očima lítat v morálním dilematu mezi osobním štěstím a rodinou, Carl bude v každým díle malej sociopat, jehož jedinou funkcí je dělat "šokující" vylomeniny, Lip pokaždé genius nenaplňující svůj potenciál, a s přehledem nejhorší je Frank, kterej je napsanej opravdu jako jednorozměrná, vyloženě sitcomová postava. K těm jeho repetitivním lžím a podvodům už chybí jenom laugh track. Každej díl se vlastně 50 minut děje jak přes kopírák to samý. Na začátku druhý sezóny, kdy bylo jasný, že to takhle bude celých zbývajících 100+ hodin, jsem to musel utnout. Nezlobte se na mě, ale to fakt není 115. nejlepší seriál, co by zasloužil tak vysoký hodnocení. Že se banda postav chová morálně ambivalentně z toho vtipný ani šokující terno samo o sobě neudělá, zejména když je to napsaný jak Downtown Abbey. Já čekal víc. ()

Galerie (1 782)

Zajímavosti (13)

  • Canaryville, což je místo, kde rodina Gallagherových bydlí, se nachází na jižní straně Chicaga. (michalkubat4)
  • S počtem 11 sérií a 134 epizod se jedná o nejdelší seriál (co do počtu sérií i epizod) v historii americké televizní stanice Showtime. (Lachtaan)

Související novinky

Zemřela herečka Louise Fletcher

Zemřela herečka Louise Fletcher

24.09.2022

Ve věku osmaosmdesáti let v pátek ve svém domě ve Francii zemřela americká herečka a držitelka Oscara Louise Fletcher. Smutnou zprávu předal médiím její agent David Shaul s dodatkem, že herečka… (více)

Reklama

Reklama