Reklama

Reklama

MacGyver

(seriál)
USA / Kanada, (1985–1993), 110 h 38 min (Minutáž: 45–49 min)

Hrají:

Richard Dean Anderson, Dana Elcar, Bruce McGill, Robin Mossley, Elyssa Davalos, Michael Des Barres, Teri Hatcher, John Anderson, Dale Wilson, Bruce Harwood (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(139)

Odvaha a všestranné znalosti - to jsou nejsilnější zbraně tajného agenta MacGyvera. Takto vybaven pak lehce vyřeší jakoukoli složitou a nebezpečnou situaci... (TV Prima)

Recenze uživatele walkingdead k tomuto seriálu (9)

MacGyver (1985) 

Na svou dobu celkem zdařilý seriál o agentovi, který umí úplně všechno (věřím, že kdyby mu někdo dal krabičku sirek, kus provázku a starou kalkulačku, tak z toho klidně vyrobí atomovku). Jeho nejlepší díly by snesly hodnocení 80-90%, bohužel s přibývajícím časem začaly slabší epizody výrazně převládat nad těmi povedenými a často bylo znát, že už není co točit. Půl hvězdy navíc za titulní melodii. ()

Zloděj z Budapeště (1985) (S01E03) 

MacGyver&cigáni 1 : komunisti 0. Epizoda začíná legendární scénou, v které MacGyver v poušti krade ukradeného koně, aby ho vrátil právoplatnému majiteli, a po honičce a souboji s pouštními bandity je i s koněm odnášen do bezpečí na laně na vrtulníku. Pak už se vydává do Budapešti (resp. do studií Paramount:)). Vrcholem epizody je automobilová honička s Mini Coopery, kterou ale tvůrci taky tak "trochu" ukradli. ()

Pro lásku a pro peníze (1987) (S02E22) 

To auto sovětských agentů mi bylo povědomé, pak jsem na imcdb.org zjistil, že je to vlastně newyorkský žlutý taxík přebarvený načerno :) A ten náklaďák byl Ford z roku 1934, taky asi celkem rarita v socialistickém Československu. Celkově neznalost místních reálií v případě zemí východního bloku je to, co je na tomhle seriálu nejúsměvnější, ale to se asi dá omluvit, v té době by nejspíš museli mít u natáčení poradce od CIA, aby to působilo aspoň trochu autenticky. Když pominu ty chyby a nesrovnalosti, tak dějově to špatná epizoda nebyla, ale body dolů za to jít musí. ()

Zlatá horečka (1989) (S04E14) 

Po delší době se zase v seriálu objevují Sověti, poprvé ale ne jako nepřátelé MacGyvera. 4. hvězda za atraktivní prostředí, tyhle dobrodružné epizody patří u tohoto seriálu většinou k těm nejlepším. ()

Osirisovo oko (1991) (S06E14) 

Angus "Indiana" MacGyver pátrá po hrobce Alexandra Velikého. Jeden z lepších dílů z dob, kdy už seriálu celkem dost docházel dech. A mj. jeden ze 4 dílů, kde se coby Macův protivník objevil Kai Wulff, který na csfd ani nemá profil. ()

Čistě obchodní záležitost (1991) (S06E19) 

Epizody s Murdocem jsou na pomezí tragikomedie a sci-fi. Jeho plány jsou šíleně překombinované a přetechnizované asi jako u kojota z Looney Tunes. A jeho nesmrtelnost vlastně taky. I tentokrát opět "zemřel" - a opět se nenašlo tělo. Takže se na něj za pár dílů můžeme těšit znovu... P.S. Mac v této epizodě dokonce vezme do ruky zbraň - ale jen proto, že trpí ztrátou paměti. ()

Vnitřní zrak (1991) (S07E06) 

MacGyver vs. haitské voodoo. ()

Související novinky

MacGruber se vrátí do akce?

MacGruber se vrátí do akce?

27.09.2016

Šílená komedie MacGruber (u nás jako Super Mac), která před šesti lety zparodovala MacGyvera, byla těžkým propadákem. Film vydělal jen 9 milionů dolarů, v dalších letech o něj ale byl takový zájem,… (více)

Seznamte se s novým MacGyverem

Seznamte se s novým MacGyverem

22.03.2016

James Wan, režisér Saw nebo Rychle a zběsile 7, se řadu let snažil dostat MacGyvera na velké plátno. Seriálová klasika to tam nakonec nedotáhla, Wan ale rozjel alespoň televizní reboot, který právě… (více)

MacGyver se vrátí hned dvakrát

MacGyver se vrátí hned dvakrát

06.02.2016

Možná víte o tom, že se blíží seriálový reboot MacGyvera. Pilotní díl natočí James Wan (Rychle a zběsile 7), který o legendárním šikulovi básní už několik let, studio Lionsgate teď ale odhalilo… (více)

Akční klasiky míří do televize

Akční klasiky míří do televize

04.10.2015

Vyjmenovat všechny nadcházející televizní rebooty by trvalo zatraceně dlouho. Na malou obrazovku se v současnosti hrne spousta starých seriálů a sem tam se objeví i snaha o transformaci filmové látky… (více)

Reklama

Reklama