Reklama

Reklama

Modrý kód

(seriál)
  • Slovensko Modrý kód
Česko, (2017–2020), 247 h 54 min (Minutáž: 49–63 min)

Hudba:

Dominik Renč

Hrají:

Sabina Laurinová, Roman Zach, Igor Chmela, Jiří Štěpnička, Eva Podzimková, Marek Němec, Ondřej Rychlý, Marika Procházková, Sandra Nováková (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(264)

Obsahy(1)

Nejopravdovější seriál z lékařského prostředí. Moderní drama z urgentního příjmu s hvězdným hereckým obsazením a napínavými příběhy inspirovanými skutečnými osudy pacientů, lékařů i dalších pracovníků pohotovosti. Na přípravě seriálu spolupracuje široký tým odborných poradců z řad záchranářů a lékařů. Bušícím srdcem seriálové nemocnice Rubava, plným lékařských i osobních dramat, je urgentní příjem. Na místě, kde s vyhlášením modrého kódu, ohlašujícím nestandardní situace, začíná boj o život, pracuje tým profesionálů s jediným cílem – zachraňovat své pacienty. Velká snaha a diplomatické schopnosti primáře, ale i štědří sponzoři, stojí za špičkovým technickým vybavením této pýchy celé nemocnice i zdejší zdravotnické péče. Na pohotovosti tak lze provádět i složité chirurgické zákroky, pro které je tu moderní vybavení a špičkový personál, pamatující ještě staré dobré časy nemocnice. Nemocnice Rubava bývala nákladně a moderně vybavenou výkladní skříní socialistického zdravotnictví. Dnes má, stejně jako stejnojmenné město na úpatí Krušných hor, ve kterém se nachází, to nejlepší za sebou. Mezi pestrou směsí pacientů najdeme bývalé horníky z nedalekých, postupně uzavíraných dolů, chudší až kriminální postavy i bohatou klientelu blízkého luxusního střediska Stříbrný důl, tzv. Stříbrňáku. Lékaři, sestry i personál mají každý své důvody, proč jsou právě na tomto místě. Někdo pyká za profesní škraloup či slabost, někdo ztratil ambice nebo je prostě jen úzce spjat s místem, odkud pochází. Někdo se přišel schovat… (TV Prima)

(více)

Recenze (218)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Marek Němec tu má boží roli - baví, fakt. Základní skvadra ostatně ujde víceméně celá, herecky i typově. Jinak se jedná o další tematickou rychlokvašku, která občas nabírá pěkné grády na poli nechtěné zábavy. Především hysterické výkony (ne)herců v epizodních rolích a směšné pokusy o dramatickou akci vyvolávají pobavené škleby všeho druhu. Zkrátka, občas fajn, občas klišé, občas trapas. Takže vlastně standart... (hodnocení se vztahuje k prvním cca patnácti epizodám - jsem neměl tucha, že se z toho stane další nekonečná Ulice) ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Jednu neděli dopoledne jsem to náhodně zapnul. Se svým seriálovým přesvědčením, že seriály si hledám já a nehledím na doporučení známých, jsem to nechal běžet. A protože jsem to objevil já, našel jsem v tom jisté zalíbení. Pak jsem se podíval ještě asi na tři čtyři díly a ano, je to sračka, ale sračka, kterou jsem si objevil já. Popravdě ale musím říct, že si myslím, že si tento seriál na nic nehraje, až tak moc nežere osobní vztahy a v každém díle jsme svědky cca tří lékařských případů, které se bez výrazných keců ihned (a celkem dynamicky) řeší. ()

Reklama

Sabrewulf odpad!

všechny recenze uživatele

Nemít ty velkohubé kecy, že to nebude vztahový seriál, dal bych aspoň tu jednu hvězdu. Herci jsou strašní, Štěpnička vypadá, že každou chvíli umře, Laurinové nevěřím jedinou větu vypuštěnou z pusy a ta bečka, co se degradovala v té Hřebejkově prasárně, je standardně dřevo. Jediný, komu věřím doktora, je Zach. Ty některé dialogy pronášené nad pacienty jsou jak z jiné planety, takhle doktoři nemluví. A Enyou to zabili úplně. A ještě k tomu 3x! ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Rubava Hope(less). Pokud existuje v pekle nemocnice, vypadá přesně takhle. Špitál, v němž by doktor Dlaha nemohl zadržet smích a jeho kolega Nick Riviera by byl šéfprimářem. Pokud Dietlova Nemocnice na kraji města je vrcholem české seriálové tvorby z nemocničního prostředí, tohle je parodií zapáchající kanalizace pod sklepními prostory a patologií. Dožít se toho doktor Štrosmajer, viděl by autory Modrého kódu vznášet se nad holubicemi někde v stratosféře.. ()

RedRose 

všechny recenze uživatele

Český nemocniční seriál... To je téma, které naráží na srovnávání nesrovnatelného... Nemocnice na kraji města, nebo Sanitka, nastavily laťku ve své době, která se dost dobře nedá napodobit a přiblížit to americkým legendárním vzorům, jako je Pohotovost, Nemocnice Chicago Hope, nebo současný Chicago Med, jednoduše v našich podmínkách prostě nejde ani finančně, ani obsahově... Ve výsledku to vypadá, jako pokus TV Prima o sesazení z trůnu mnohaletou Ordinaci v růžové zahradě, na konkurenční TV Nova... Ordinaci jsem viděl kdysi v počátcích, ještě bez číslovky 2 a od té doby už nikdy... Tohle, je tady celkem logicky strháno místním davem, který zkritizuje všechno co je české a původem u TV Prima nebo Nova. Sám se na tyto seriály z podobných důvodů nedívám, ale tohoto jsem shodou okolností viděl několik úvodních dílů a překvapivě to není tak špatné, jak to tady vypadá. Výběr českých herců je vcelku povedený, časem se klasicky střídají a podané výkony jsou na TV tvorbu jednoduše průměr, který sice nijak zvlášť nenadchne, ale ani nijak neurazí. Ve výsledku je to dívatelné a pouštím si to jako kulisu při jiných činnostech. Po 100 epizodách hodnotím 51% ()

Galerie (2 076)

Zajímavosti (35)

  • David Gránský se nechal slyšet, že co se začal objevovat v seriálu, tak ho lidé na ulici často žádají o pomoc. (Duoscop)
  • Jedná se o 200. epizodu seriálu. (Katka189)

Reklama

Reklama